Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
potřeboval bych poradit s tim, kdy sklidit. nevim jak se to pozná, prošel jsem to tu ale nějak jsme nenašel. Lze napsat, kdy a jaké příznaky musí kytka mít, aby se mohla sklidit? Je to moje první sezona, tak se nezlobte... Díky
je to individuální.v podstatě po zhnědnutí bílých chloupků,které jsou na paličkách.ale jak říkám,každý to dělá po svém.někdo to nechá ztmavnout a co nejdéle,třeba i do doby,kdy opadají veškeré listy a zůstane holá opaličkovaná kytka.zkus se podívat na pár galerek let minulých a koukni,jak to asi při sklizni vypadá.není nad názornou ukázku.oko vidí
Tak samce jsem právě sklidil, okolo nich se hemžily včely, tak rychle pryč. Vyvařil jsem nejdříve ve vodě, pak v mléce, nakonec jsem uvařil puding :-) zelenej, jak kdybych nabral vodu v žabinci, ale po ochutnání si změnil názor. Ségra a táta byli během hodinky úplně vysmátí. Pak jsme si schrupli tak na dve hodky a bylo vše v ok. Paráda.
hele od znamyho kterej taky pesti, ale dele jsem slysel tip kterej hodlam vyzkouset-3 dny pred sklizni vsechny palicky nariznout ziletkou. zda se mi to celkem logicke ze kytka se bude snazit palice zacelit, budou silnejsi a plne pryskyrice ale ona nebude tusit ze za 3 dny to ma spocitany pokud je to blbost tak mi napiste ale mne se to zda jako good tip.
Člověče, to nevidím jako nejšťastnější řešeni... Bude to pro ni obrovskej šok a navíc bych takhle svejm kytičkám neublížil... Tohle je téma na dlouhou debatu... Jediný co bys mohl v zájmu vědy udělat, je to, že půlku pálek nařízneš a druhou necháš tak jak jsou. Po sklizni povíš jestli je v nich nějaký rozdíl, vážně by mě to zajímalo, ale sám nemám to srdce tohle svej miláčkům udělat... Takže STAY HEAVY!!!
Pičovina to není, rozebiralo se to tu už ve spoustě threadů, ale je to spíš takovej šamanskej pokus. Nikdo neřek na 100pro, jestli to faká, názory se různěj... Jo a řízni je jen jemně, abys porušil tracheje, ale aby ti neodešli, to by byla škoda ...obrovská škoda...
Kdyz uz jste u toho sklizeni, tak by me zajimalo, ve kterou denni dobu sklizet? Rano, odpoledne, vecer, v noci? Vsude se pise, ze v zavislosti na dennim case se meni obsach ucinnych latek. Ale uz nikde jsem se nedocetl, kdy je ten obsah nejvetsi...
Ja osobne bych rekl, ze rano, ale zajimal by me nazor nekoho zkusenejsiho...
zdravim all,
jak ja poznavam tak tedy: pujcil jsem si mikroskop ze ZŠ od hodnych pani ucitelek jenz me davno ucily a cetl jsem ze jedine kdy je kytka "zrala" je podle barvy pryskyrice a to jest cire krystaly, obsah thc je velky a dochazi k uplnemu vrcholu kdyz se zacina zakalovat tak sekam ale jen trochu kdyz uz jsou krystaly mlecne je vetsi obsah neaktivnich latek cbd a pak kdyz kouris tak i vetsi vejkyd, ja kosim aby to bylo spise cirejsi pak je to enericky pokourenicko a kosim za uplnku o pulnoci a pak doma jeste do tmy i s korenem ten v hadrovim pytly a pak to je mňamka , tak cuuu nekde na OG pise nevim uz autora jak s tou pryskyrici myslim ze sem to videl i nekde tady.... tak cuuu jumpp
Zaujíma ma rovnaká vec ako Wirtuala. Mám rastlinu seknúť ráno, cez obed alebo večer? Tu väčšinou groweri píšu, že ráno, ale už som našiel aj odporúčanie, že je lepšie úrodu zberať cez obed. Aký je váš názor?
no prosiim prosiim nemohl bys to sem hodit česky?na anglictinu jsem lama noa poradte mi nekdo plss tak za tyden uz budou pestiky na pul barevny a ted nevim jestli to mam seknout(jak jsem mel naplanovano) nebo podle te prryskyrice,dik
Už sem to psal o thread níž, ale opakování je ma..
Kdy seknout, nejlepší doba je si natočit budíka před svítáním slunce zhruba tak na čtyři hodiny ráno.. Rozdíl v obsahu aktivních a neaktivních látek je ale naprosto minimální, akorát se ve tmě produkuje čerstvá pryskiřice, jelikož musí mít čas chvilku vytuhnout, protože čerstvá pryskiřice je tekutá a přes den by se rychle odpařila nebo seschla.
Jinak k otázce kdy sklízet, můžu říct následující. Koukám že ze "ZBARVENÍ PRYSKYŘICE" se tu stalo dogma. Jinak je to velmi neobjektivní, jelikož tento jev s obsahem aktivních a neaktivních látek přímo nesouvisí.
Barvu pryskiřice určují silice v ní obsažené, které podlehájí UV záření a podle doby které jsou jím vystavené mění svoji barvu, od průhledné až po tmavě jantarovou. Rozhodně nedoporučuju sklízet kytky předčasně, jelikož obsahují míň THC což je psychoticky aktivní látka než CBD, což je látka psychoticky neaktivní - zdrojová molekula pro tvorbu THC (syntézou). V této době je podíl CBD (složka se sedativnímy účinky) větší, jelikož CBD je mezistupeň pro tvorbu THC. Poměr mezi těmito složkami se dá určit pouze chemickým rozborem, nikoli mikroskopem lupou nebo podobně.
Obecně pokud kytka je v sušším prostředí s dostatečným slunečním svitem, moment kdy obsahuje nejvíce THC, určité množství CBD a minimum CBN, nastává o pár dní dřív než pryskiřice dostane onu mléčnou či nahnědlou barvu. Pokud je kytka ve vhlčím prostředí se slunečním svitem nějakým způsobem omezeným, tento moment nastává až při mléčné až nahnědlé bravě pryskiřice.
Konkrétní postup který praktikuji je, že si během květu na kytce vyhlídnu semínko, pokud není opilím si nějakou větvičku - na začátku květu) a jakmile část semínka které čouhá z pouzdra dostane zdravou barvu - šedivohnědou), dou kytky pod nůž. Ideální je mít semínko na vrchní části rostliny. V tomto momentě je maximální podíl THC, malá část je CBD a naprosté minimum CBN (oxidační - degradační produkt THC)
Skosené části nebo celou kytku je ideální ponořit stonkem do roztoku vody a H2O2 (peroxid) na pět dní do naprosté tmy a sucha (vodu můžete buď osladit nebo do ní nalejt ochucenou minerálku, jelikož to má určitý vliv na chuť) a hlavně postříkat květy nebo přilít do vody B1 thyamin, který urcyhluje rozklad složitějších cukrů na jednodušší. Sucho je důležité, jelikož stimuluje tvorbu pryskyřice, tma je důležitá protože nedochazí k oxidaci THC na CBN, a zbylá část CBD se přemění na THC. Po té můžete sušit nebo dále školit, kde správnou metodou a načasováním vyždímete všechno CBD v THC.
Tímto postupem dstanete z kytky MAXIMUM pro kvalitní high.
We don't talk to police, we don't make a peace bond
We ain't trustin in the judicial system, we shoot guns
We rely on the streets, we do battle in the hood.
I was born in the G Code, embedded in my blood