Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vyložil jsem skříň alobalem, ale známí mi doporučujou bílou barvu zkusil jsem nový lesklý bílý Balakryl na jedny dveře, ale nemam ten pocit, že by to bylo lepší. Možná špatná barva ( malá bělost atd.) nebo co?
Balakryl nebyla až zase tak dobrá volba. Má totiž po zaschnutí porézní povrch - dochází k velkým ztrátám světla. Ten se hodí na místnosti kde je zeď a potahovat to fólií, nebo to "vytapetovat" alobalem by bylo nemožný (všechno je možný, ale každej sme nějak tak trochu pohodlnej...). Alobal pokud je pěkně vyhlazenej se dá docela dostdobře srovnat s téměř dokonalym zrcadlem (ty sou z leštěných kovů)naproti tomu klasický skleněný zrcadla sou naprosto nevhodný. Skleněný zrcadloodráží pouze 65% světla, u alobalu je to něco mezi 90 - 99%, no a ta fólie odráží 98% světla,ale zase stojí 140 Kč metr (v Growshopu) takže asi nejlepší je pěkně vyhladit alobal. Jed tu ještě jedna možnost - v Bauhausu prodávaj tzv. "Reflexní fólii" to je něco jako ta z Growshopu, a je o něco levnější...
Otázka je co je lepší, zrcadlo nebo čistě bílá zeď?
Můj názor je, že pro záření na pěstování je nejlepší obyčejná bílá barva.
Zrcadlo část světla odráží a část absorbuje. Naproti tomu bílá barva světlo rovnoměrně rozptyluje.
Takže levnější řešení bude asi vymalovat na bílo a dražší řešení koupit speciální fólii.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Nevím jaké máš osvětlení,ale aobal bych nedával,blbě to držé teplo,lepší je papír,ale bacha aby to nechytlo,jestli máš něco teplýho,dej tam alobal,a jeslti se to tolik nezahřejvá tak to polep nějakou bílou tapetou,to je nej
jestli to jde tak to vybíli primalexem.Proč nechceš tu folii
z growshopu?je drahá?
myslim že je se vyplatí je lepší na odraz než alobal i zrcadla a práce je sní pohodová,takže folie je asi nejlepší
Nesmysl. Stojí okolo 30 korun za metr. Dost se trhá a vůbec nevypadá na to, že by údajně měla odrážet 90-95%. Radši bych nabílil stěny...
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Jak Carlosi píšeš že je to nesmysl tak možná máš pravdu, volal jsem kamoše co má ceník growshopu na Žižkově a ten mi řekl že tam píšou cenu za 1m/30Kč ale když jsem tam byl ja se zeptat tak jsem ukázal na tu folii a on mi řekl něco mezi těma 150-180Kč za metr. Dost mě to tenkrát zarazilo protože jsem toho potřeboval x metrů a dávat asi 3500-4000Kč za folii se mi nechtělo tak jsem se na ni vybod. Takže teď nevim jestli si ze mě dělal srandu nebo sou to takový kur... co se snažej vidělat tím že okrádaj lidi.
Zdravim všechny pěsťáky,
Mám problém, mám 4 kytky už tak 3 měsíce jako odraz sem doposud používal alobal, ale nevim jestli je to to pravý.
Kytky o.k. ale myslíte že mám natřít radši stěny primalexem.
Bílá barva má index odrazu asi 0.88 (88% odrazí) kdežto obyčejný alobal 0.73.Bílá tedy je lepší než alobal .Alobal navíc skříň tepelně izoluje což je zlé.