Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
takze...po precitani vsetkych moznych threadov som sa udhodlal s kamosmi uvarit mlieko...vzal som si z vasich receptov to najlepsie a vytvoril som vlastny recept...dovolim si ho napisat:
4x vyluh vo vode (do dosladeni je to vynikajuci caj s ktorym sa da brzdit rum ) kupili sme nejake vysokohorske plnotucne mlieko 2l, maslo liptov ktore malo 80% tuku...jedno Salko (kondenzovane mlieko) skorica, vanilka a ten rum zacalo sa zahrievat mlieko...donho som najprv pridal maslo...po rozpusteni masla som pridal travu (prevazne listy...hrube stonky a pre istotu aj nejake sisky, islo o priemerny outdoor) neskor sa este pridalo salko...cele som to nehal aspon hodinku varit a pridal som rum...pomoze odviazat viac THC za kratsi cas ako by sa to varilo v samotnom mlieku...na koniec jedno balenie skoricoveho a vanilkoveho cukru...mlieko bolo hustejsej konzistencie...preto som uvazil ze nabuduce tam salko nepridam, a dam aj menej masla...vsetko sa to varilo cez dve hodiny...vysledny produkt bol ako som spominal o nieco hustejsi ako mlieko (nie vsak nejake lepidlo ktore neide dole z pohara) zltkastej maslovej farby...rum tam nebolo citit vobec a to som tam dal asi pol flasky...chutilo to naozaj bozsky...dali sme si 5ti po 1dc a zacali sme hrat karty...po pol hodine sme boli vsetci jasny...nikto to nechapal, tupy sme sa nevedeli ani rozpravat poriadne nastastie sme boli na chate odrezany od civilizacie...takze tymto Vam vsetkym prispievajucim dakujem
nikdy nebolo tak zle aby nemohlo byt este horsie
nemam rad ludi ktory beru drogy! Hlavne colnikov.
Ahojte ludia,
potreboval by som poradit ohladom varenia mlieka... dunim uz nejakych par rokov, ale k vareniu som sa este dako nedostal, tak majte pochopenie :-)
Chceme s kamosom skusit uvarit mlieko - cize tak dve porcie na riadnu jazdu.... Momentalne mi zvysila jedna siska (asi 0,3g) dobreho skera.... (nemame ani listy, ani stonky) V akom mnozstve mlieka by som ju mal varit, aby to bolo OK? Staci vobec take mnozstvo ganje na dve porcie mlieka?
No jak je to šiška DOBRÉHO skéra, tak je to úplně jedno. Ale pokud je to šiška skéra za dvě kila, tak bych to ani nezkoušel. Důležité je aby to bylo od 240kč/g výš.
Původní příspěvek od vaaanha No jak je to šiška DOBRÉHO skéra, tak je to úplně jedno. Ale pokud je to šiška skéra za dvě kila, tak bych to ani nezkoušel. Důležité je aby to bylo od 240kč/g výš.
No jak je to šiška DOBRÉHO skéra, tak je to úplně jedno. Ale pokud je to šiška skéra za dvě kila, tak bych to ani nezkoušel. Důležité je aby to bylo od 240kč/g výš.
Skero je dost spoko, ide o to, v akom mnozstve mlieka maximalne tu sisku varit, aby som neurobil slabe mlieko a zbytocne neznehodnotil material...
heh vy ste moc varit mliko z neceho co ma 0,3?to ti je zatezko sehnat hrst listi nebo neco v tom stylu??kazdopadne si to radci ubal pac z nula 3 vyvaris tak leda nic...Uvar si mleko z listi to bohate staci ,navodu mas zde taky pozehnane..Kazdopadne palim uz naky ten patek a z mlika mam do urcite miry respekt..Pil sem hodne verzi a pokazde to odrovna taky stylem ze si rikam priste to uz nepiju hehe.....Opatrne....
tu na slovensku to nie je s ganjou take benevolentne, ako u vas, a sem-tam je aj dost problem zohnat nieco dobre... a ked sa aj zhana, tak sisky, nie listy.....
ak by som mal hrst listov, tak by som pouzil hrst listov... no nemam.... preto som sa pytal ohladom tej 0,3 sisky... ale aj tak dik za info pani.... asi sa z nej len zbongujeme
zdarek.. mohol by mi niekto poradit ako najrychlejsie by som mohol "uvarit" mliecko ??? Potreboval by som to do dalsieho dna ale vobec nemam cas a tak sa chcem opytat ci neni ina moznost konopneho mlieka, pomohlo by keby som vsetku susinu nalozil do mlieka a nehal ju tam iba vyluhovat do zajtra ???? Vopred dik za rychlu odpoved ;-)
Nakoniec som to mliecko aj tak uvaril , varil som to asi 3 hodiny, pred tym som to nehal vyluhovat vo vode. Ked som vsetky listy podrvil (bolo to len z listov samcov) bolo ich tak asi 200 ml. Mliecka som dal 1 liter + jedno obycajne maslo. Kedze som bol uz trosku pripeceny, dost mlieka sa mi vyvarilo a zaroven trosku sa mi to pripieklo. Striedal som sa s jednym kamosom pri vareni ale aj tak to nepomohlo lebo bol speceny tiez Ked som to dovaril predcedil som to cez latku a samozrejme dochutil troskou salka (kondenzovane mlieko) + este nejaky ten cukor.. Malo to skvelo chut aj bez nejakych dalsich ochucovadiel.. ostalo toho nakoniec tak 300ml a pili sme to sa mi zda 7mi.. Kedze sme vsetci boli uz little high a mali sme nieco popite niekto nevidel nejaky velky rozdiel ale mne osobne to zaplo celkom skvele.. presne som sledoval cas kedy ma to zacina zastihovat stale viac a viac a bolo to tak po hodinke dovarenia.. Moja prva skusenost s varenim si myslim dopadla skvele napriek mensim chybickam a stratam mozem kazdemu doporucit Inak stavy podobne tomu ked hulite cely vecer a uz sa vam zda ze viac nechcete a ze ani uz nezabare ale aj tak si date a aj tak vam to zapne, rano ked som sa zobudil asi po 2 hodinach spanku som bol stale zhuleny ale uz na ovela nizsej urovni
Zdárek, tak my jsme se po hafo pokusech dostali asi k takovýmuhle receptu:
1) nejdřív matroš pořádně pročistíme a to tak, že k němu přilijem vodu, přivedem k varu, trochu promícháme a vylijem. Tenhle proces opakujeme dokaď neni voda co vylejváme lehoučce nazelenalá (to je minimálně tak 5 krát, ale já jsem schopnej provařovat i 10 krát, pro tu výslednou chuť se to rozhodně vyplatí !!!)
2) všechnu vodu vylijem do dřezu a k matroši (toho dáváme asi tolik jako na 3 špeky pro osobu) přilejem mlíko, 33% smetanu na šlehání a 12% smetanu na vaření v poměru 5:2:2
3) za občasnýho míchání vaříme ve vodní lázni (menší hrnec s lektvarem ponořenej do většího, v němž se vaří voda) (bez přísad) 45 minut, maximálně hodinku. Jasně, když povaříte dýl, lektvar bude mít větší sílu, ale my jsme tim obvykle dosáhli jenom větší rozsekanosti a stav byl hodně body-stoned, ale při těch 45 minutách je sice lehčí, ale víc high, vysmátej, euforickej a připomíná mi stavy když jsem hulíval první špeky!! Navíc po něm pak hned neodpadnu a neusnu.
4) přecedíme, vyždímáme, vypijeme (když trávu na začátku pořádně pročistíme vodou, měl by mít lektvar lahodnou, smetanovo-zelenou příchuť a neni třeba ho nijak dochucovat!! Maximálně trochou cukru. Rozhodně nepřidáváme skořici ani vanilku, zbytečně přebuší lahodnou chuť travky)
Výroba konopného mléka
Zdravím čtenáře Konoptika! V tomto článku bych rád popsal recept, jak uvařit opravdu kvalitní mléko, které se bude dát vypít a bude fungovat tak, jak má. Jelikož mně osobně konopné mléko nikdy moc nechutnalo, rozhodl jsem se uvařit mléko, které bude dobré, účinné, nebudu ho muset vypít moc a dokážu odhadnout dávku pro požadovaný účinek. Mé první zkušenosti s konopným mlékem u známých nebyly příliš dobré. Produkt měl odpornou tmavě zelenou barvu. Na povrchu byla půlcentimetrová vrstva tuku a při každém doušku jsem měl co dělat, abych nevydávil i to, co jsem v sobě neměl. Ani účinky většinou nebyly nic extra. Zde podávám osvědčený recept na konopné mléko, které bude nejen vypadat, ale i účinkovat tak, jak má.
....http://konoptikum.eu/articles/2009/...pneho_mleka.php
Dělám ho podle toho receptu z konoptika ale tak trochu po svým...
Ingredience:
Listí - to je jasný (ze samců, samic - hlavně ne z mláďat a techniky )
Hrstka spodních paliček (může se vynechat)
Plnotučné mléko (1l škatule)
Půlka másla
Smetana na vaření (tučná )
Něco na dochucení - více na konci
Postup:
V prvý řadě je potřeba to lístí vypláchnout aby hotovej produkt neměl takovou tu hnusnou pachuť (někdo si určitě vzpomene na svoje první mlíko s hnusnou barvou a ještě odpornější chutí, br!)
Krok první - vyplachování:
2l hrnec naplnim skoro celej listím, přidám vodu, zamíchám a dám na plotnu.
Až začne voda vřít, nechám to tak minutku-dvě probublat.
Pak to sleju, dám čistou vodu a jede se znovu. Tohle opakuju minimálně 6x.
To vyplachování opravdu nepodceňujte je to velice důležitý, někomu se to může zdát zbytečný a spousta "expertů" si myslí, že pak přijdou zkrátka ale efekt se na chuti opravdu projeví - čím čistější voda při slévání - tím lepší chuť - tohle musí potvrdit každej kdo už nějakej pátek z ganji vaří.
Krok druhý - příprava mléka
Když mám listí vypláchnutý hodim ho do misky a rozmixuju (používám na to tyčovej mixér ale kuchyňskej robot si s tím určitě taky poradí)
Hrnec od vyvařování umeju, naleju do něj mlíko a smetanu a postavim na nejmenší plotýnku (na nejmenší plamen - nezapomínat občas míchat aby vám to neuteklo)
Na pánvi si rozpustím máslo a osmahnu na něm to rozmixovaný listí - 10-15 minut bohatě stačí (hlavně nepoužívejte nějaký hodně levný máslo! to je po rozpuštění samá syrovátka a kdo by to chtěl furt vybírat - vlastní zkušenost).
Obsah z pánve dám do hrnce s mlíkem a smetanou (aby bylo mlíko silnější může se tam přihodit i pár nadrcených paliček ale není to nutný).
Na nejmenší plotýnce a mírným plamenu vařim za občasnýho míchání minimálně hodinku.
Doba vaření záleží jen vás, říká se: čím déle, tím lépe ale ideální je tak hoďku a půl - to při pozdější degustaci i velkej panák člověka docela zbourá.
Když je dovařeno. Mlíko předcedim. Vždycky cedim na dvakrát, jednou přes hrubší cedník pak přes ten jemnější. Sice se zasere o nádobu víc ale kdo bych chtěl pít mlíko i s kouskama listí.
Nyní se může mlíko dochutit. Taky záleží co s mlíkem hodláte dělat. Pokud chcete připravovat nějaký slaný pokrm rozhodně ho nedochucujte.
Obyčejně když ho chci použít k pečení (nějaká buchta, koláč atd.) přidám jenom jeden-dva vanilkový cukry, nechám vychladnou a uložim do lednice k pozdějšímu zpracování.
Pokud ho chcete ihned konzumovat (nejlíp s partou lidí stejného náboženství ) je dobrý v ještě horkém (samozřejmě zcezeném) mlíce rozpustit tabulku čokolády, rozlít do hrnečků a navrh dát šlehačku a třeba nějak ozdobit.
ACHTUNG! Pijte pomalu a s mírou (ne dvoudecky na ex), první účinky se dostavují nejdřív za půl hodiny-hodinu takže žádnou paniku. O konzumaci pokrmů platí totéž - po kouskách.
Zdravim nevim jestli se tady už na to někdo ptal, ale dalo by se udělat mlíko z 1g kvalitní travky ? A jaký by to podle vás bylo, kdyby se smíchala kvalitní travka a no name (do toho mlíka )