Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
taky bych to nedělal z techniky. stačí z listů a pro tři lidi nějaký šestiprocentní pohody bych to viděl cca na 20g ... prvně povař hojně ve vodě good luck taky bych si raději dal stranou zbytky nebo klidně i listy (ale z dokvetlý spíš)
Ja uz bohuzel mliko nemuzu pozrit, pac sem se tim jednou docela predavkoval a od ty doby mi to zaludek nebere, jako bych se pokousel sezrat hovno :-D
Nastesti sou tu jeste JOINTY a to mi staci :-D
Tak sem vcera poprve zkousel varit mliko podle navodu tady z topicu.
Delal sem ho asi z pul igelitky listi ze samcu, stonku a podobnyho odpadu. Nejdriv sem listy vyvaril nekolikrat ve vode a pote varil cca 2,5 hodiny ve vodni lazni v 2l mlika+smetana+maslo+panak slivovice. Mliko sem pak dochutil cokoladou a cukrem, takze chut byla vynikajici. Ty 2l sme vypili ve 4 lidech a brutalnejsi vec sem teda nezazil. Po prvni sklenicce sem uz po 15 minutach prestaval cejtit nohy a za hodinu po dopiti 0,5 litru sem uz nevedel co se deje. Normalne sem kouknul z vokna a misto zahrady tam bylo more tak sem si rek ze si pudu zaplavat a podobny haluze
Takze mliko fakt muzu doporucit
Musi byt listy ususene nebo staci mokre? mam ted samce tak nevim co s tim a asi to pujde na mleko ktere jsem jeste nikdy nedelal. predem dik za rady
".. Idee velky pan a za nim Cici, neponahla sa prvy on ma pici, pockam si kym mu upracu sedacku, dnes prisel daco, nehladat si jebacku .. " ČISTYCHOV eNeS !!!
Čau tohle téma je tu hoodně dlouho a tak taky něco přispěju.Jelikož už mléko 2 roky vůbec nepiju(strašné stavy),tak aspoň napíšu můj recept:
Co nejvíc listů a nějaké spodky pořádně převaříme ve vodě dokud z toho nepoteče jen čistá voda.Pak matroš zbavím přebytečné vody(vymáčknutím) a dám to vařit do 2-3L plnotučného mléka a přidám kostku tradičního másla(kostka).Pak vařím a mýchám 2-2,5 hodiny.Procedím a odstraním z mléka zbytky zeleně.Nechám schládnout,ochutím grankem a cukrem.Naleju to do mixéru a udělám šejk.No a pak konzumace.Dobrou chuť
nwm proc by mela byt kozmuce mleka debilita. pokud ho umite dobre dochut treba ve stylu Capucina nebo kakaa tak to je lahoda. Pokud to ho vypijete pres pul litra tak se pak nedivte co to s vama dela :-D u mlika plati ze vic je nekdy mene! a to nejen u mlika. Mliko je jen pro ty zkusenejsi a ne pro lidi co se chcou za kazdou cenu sprasit
Původní příspěvek od Badulka Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli má cenu vařit z kytky v tuhle dobu seklé (je to sice samice,ale ještě nenakvetlá)
Díky za odpověď (klidně pm)
Jasně, má to cenu. Dělal jsem i ze samců který měli jenom preflowers a jde to v pohodě.
Zdar ja dělam mliko pokažde na silvestra už je to snad i takova tradice musim řict, že za ten čas sem si už osobil dobry recept a nikdy si nikdo nestěžoval i skutečení gurmani.
Dělam to tak že: necham listy (podle oka ale at to stoji zato) vyvařit ve vedě jako by se dělal čaj asi tak 4 - 6 minut vodu zcedim vymačknu a horkou vodou ještě trochu proleju, před tim prolitim se to da slit do nějakyho hrnku a upijet jako čaj přivařeni . No potom to hodim znova do hrnce a zaleju mlikem (normal polotučny mliko bo je vzdy doma po ruce), ne moc tak aby to pokrylo vrch zelenyho a micham mačkam to vařeškou dokud to nezačne pěnit pak ještě tak 5 - 10 a vše to zcedim do misky přes cednik(železny) v tom to pořadně ale fakt pořadně vymačkam nebojte se to vzyt i rukou a zmačknout, vysledek musi byt co nejvic suchy at se to pak muže zase znova nasat a postupně rozmačet.Miska je ve vodni lazni ze studenou vodou, mezi tim umiju hrnec (nemusi se po každe) bo se stane že jak to pěni tak se to na okrajih připaluje a nemuselo by to byt dobré. Pak maleju obsah misky zpět do hrnce a přileju trochu mlika a zase trošku masla (žadny margaryn ale kostkove maslo bacha nato), a cely proces se opakuje nejlepe až do te doby dokud se v mliku nerozvaři i stonky prostě všechno a zbyde jen mliko, to neni jednoduche bo se to musi udělat několikrat po sobě. K uplnemu rozkladu bych to vyděl tak na 10x ja sem to zvlad nejvic 7x a už sem toho měl dost bolely mě už nohy bo to bylo už asi 2 a pul hodiny
Podava se bud s vanylkovim cukrem skvěla chut a vuně vanylky nebo s kakaem (měl sem dovezene kakao s francie granko se muže jit zahrabat a opravdu hodně hluboko i v normalnim mliku se to nedalo srovnat), take bez přicuti když si stim člověk vyhraje a hlavně to zbavi bordela při varu vodou vysledna chut je k nezapomenuti, taky banany rozmixovane v mixeru na štavu s trochou cukru jsou zajimave. Prostě je to mliko kamaradi takže se snim da vymyšlet vše co s mlikem ale syr a jiny taky věci bych asi teda neskoušel
At se daři
Edit: Doporučuji to vysledne samozdřejmě zředit bo ja vždy ochutnavam jen polivkovi žičky než to donesu do hospy a už su stoho pěkně zmaštěnej a neodvažil bych se to někomu podat v surove podobě kdo třeba nema skušenosty a mahlta si poradny loky a pak ho to složi
Dělali jsme nedávno, já to pil vůbec poprvé a už bych si to nedal, mělo to strašně hnusnou chuť, na poblití. ale přitom jsme to vyvařili prvně ve vodě, pak různě ochucovali, ale stejně hovno platný. No a ty stavy... já si dal poloviční dávku než kamarádi a jim jsem teda potom ty dva hrníčky nezáviděl. tři hodiny na jednom místě, vlétla mi mucha do oka, ale nebyl jsem schopen si ji vyndat, ráno po vydatném spánku vidím v koupelně ještě furt červený oči a rohlík... zlatý koláčky
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
Mlíko sem dělal pouze jednou......prolil sem matros asi 3x-4x vrouci vodou abych dostal pryc ten hnusnej chlorofyl... a varil sem to snad 3 a pul hodiny v plnotucnem mleku.....pak sem to ochutil kakaem a chut dobra.... AE vetsi PEKLO sem nemel takovy nehorazny STONED sleha do hlavy a cau ....docela napicu mlíko 5h nevedet :........ ae kdyz to varis treba min. H. tak to nemusi byt spatny ja to mel moc moc stoned zadny dobry mlíko a hnusny haluze......