Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mě osobně se mlíko zhnusilo, tak že stačí jen když ho vidím a už bliju .. Kámoši když ho naposled vyřili (nejsou zrovna dobrý kuchtíci) tam dali takové množství másla že při pití člověk nepyl nic jiného než mastná máselná oka , ale fungovalo dobře, takže když už mléko, tak jednině v palačinkách nebo hustý jahodový koktejl.
Původní příspěvek od Ovar Ten 1g bych spíše vykouřil :-D Teda aspon my to děláme ve větším,půl igelitky paliček nějakého dobrého outu a jde se na věc....to jsou pak masakry
a takhle pak vznikaj ty veselý příhody s přiotrávenejma dvaceti lidma motajícíma se někde v lese a blijící jak Alík. Co vás proboha vede k myšlence, že když vykouříte 1g denně tak ideální míra intoxikace bude 50g?
spronty:jo je lepší vařit z malýho množství kvalitního modelu, páč se ti na jednotku THC vylouhuje podstatně míň ostatních kaší chlorofylem počínaje a hnojkama konče
Zdravim všechny. tak když už je tady téma o mléce z konopí též připojím svojí zkušenost. Loni se mi mlíko vůbec nepovedlo(chutově dobrý. jen přeslazený, ale efekt žádný) tak letos sem se do toho pustuil s vervou a dopadlo to dost hustě. Jak sem to vařil a tak nebudu psát, jen že po předchozích zkušenostech sem nešetříil materialem( byly to jen listy ze samců) ani pak vařenou mňamkou. Vypil sem asi 223ml a po pul hodce to začlo být zajímavý. Takový stav mysli sem předtim nezažil. Co se dělo popisovat nebudu, akorát, že po 4h sem šel spát a poblil sem se jak zmrd, pak sem uklízel a moc se vevyspal. Ještě ted 21 h poté sem dost mimo afakt nelituju ani tý práce ani blití. Mlíko s trávou je super a už se těšim za rok zas!
čauves lidi....já osobně mlíko moc nemusim a tak gdyž jsme jely s lidičkama do žízníkova na fest... tak jsem uvařil klasik ganja mlíko a z toho mlíka jsem udělal pudink z piškotama....no co se dělo za zbjesilosti ani nemluvym...taková motanice a haldy to jsem čuměl...jsem zvyklí na mlíka houby atd...ale ten pudink mohu jen doporučit fakt super a jsem si jistý že překvapí uplně každého...vřele doporučuju skuste to...čauves neandrtálec milda....
Původní příspěvek od auroraindika čauves lidi....já osobně mlíko moc nemusim a tak gdyž jsme jely s lidičkama do žízníkova na fest... tak jsem uvařil klasik ganja mlíko a z toho mlíka jsem udělal pudink z piškotama....no co se dělo za zbjesilosti ani nemluvym...taková motanice a haldy to jsem čuměl...jsem zvyklí na mlíka houby atd...ale ten pudink mohu jen doporučit fakt super a jsem si jistý že překvapí uplně každého...vřele doporučuju skuste to...čauves neandrtálec milda....
jn puding je dobrý..ono pokud máš mléko,tak z mléka už můžeš uvařit jakou-koliv dobrotu at je to puding,koktejl,buchta nebo bešamel,ze kterého si mužeš udělat nějakou omáčku např žampionovou,třeba k neděli k obědu už je jen na fantazii
Nastriháme rastlinu na cca 2-3 cm kusy a hodíme do hrnca. Zohrejeme vodu v rýchlo varnej kanvici (samozrejme ohriať vodu môžete aj inak) a zalejeme rastlinu vriacou vodou aby sa odstránil chlorofyl, v praxi sa to prejaví ako hnusná škaredá tmavo zelená voda. Precedíme aby znova ostala len rastlina a tento krok opakujeme viac krát, platí, že čím viac tým lepšie (ja to robím tak 5-krát). Voda neviaže THC takže žiaden strach.
Samotné varenie. K ,,prevarenej“ rastline prilejeme liter plnotučného mlieka a smotanu na varenie (čím viac % tuku tým lepšie). Približne po každej pol hodinke prilejeme 2-3-4 decilitre mlieka – stále plnotučné! Varíme na konštantnom ohni, keď to ide vykypieť premiešame. Ja striedam doby kedy mi to len bublá (jemne vrie) a kedy to musím stále miešať aby to nevykypelo. Pozor, nemajte to na príliš silnom ohni aby vám to zdola neprihorelo! Treba miešať. Pre lepšiu chuť tam asi tak 30 min pred ukončením hodím Granko, trochu škorice. Niekedy to aj prikryjem pokrývkou, aby neunikala para.
Čas varenia už je niekde popísaný, ale napíšem to aj tu aby to bolo celistvé.
1 hodina - pohoda
2 hodiny - jazda
3 hodiny – psychotropný účinok
Keď dovaríme jednoducho precedíme do fľaše pre praktickosť a holááá...
Na zdravie!
Mlieko môžeme skladovať v chladničke, ale si ho dať aj zamraziť do mrazničky.
Zdravím mlíkaře,
koukám, recepty se stále zdokonalují a to je dobře. Mlíko je při správném způsobu přípravy velmi dobrá a jednoduchá alternativa jak si "přijít na své".
Už delší dobu se snažím dodržovat postup:
- používat pouze palice
- při vyvařování ve vodě (max. 80-90 st.C) 1. den výměna vody 3-4x (záleží na velikosti nádoby - hrnce, po vychladnutí šup na noc i s vodou ihned do lednice
- druhý den 1x výměna vody po dosažení 90st.C, scezení
- lázeň v mléce cca 2hod max. 80st.C, vychladnout, opakovat2-3 hod. s přidaným kondenzovaným mlékem (neslazeným - nekaramelizuje na dně), po vychladnutí na noc opět ihned lednice
- třetí den zahřát pod bod varu, odstavit, scedit, za tepla přidávám skořicový/vanilkový cukr, ne skořici či vanilku
- přelít do tmavé litrové láhve (používám od energeticky "bláznivého vlka")
- zbytek obsahu láhve po vyvařeném mléce doplním cca 1,5dcl rumu. Ten má dvojí význam - jednak příjemně dochutí, ale především zabrání produkci kvasinek a protáhne dobu použitelnosti klidně i na dva měsíce. Proto nepřidávám rum při samotném vaření (Pflusik?).
- vyvařené konopí - druhák pro okamžitou spotřebu - opět do hrnce, zalít 0,5 l mléka, vařím 1hod. ...a... jak se dělá puding který vás vystřelí z fuseklí už víte.
"Ostrého mlíčka" si nedovolím dát víc než malýho frťana. Pokud dám frťany dva a ještě jsem schopen rozeznat zvuky od tvarů ... něco se nepovedlo
Edit: před časem mě soused pozval na svoji 50-ku a tak jsem šel. Jako dárek ode mne dostal panáček mlíčka do kávy. Na druhý den mi vyčítal, že jsem nepřišel a on se na mě musel dívat ten večer v televizi...
No,.. chápete to?
H.
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
Původní příspěvek od Hyde Zdravím mlíkaře,
koukám, recepty se stále zdokonalují a to je dobře. Mlíko je při správném způsobu přípravy velmi dobrá a jednoduchá alternativa jak si "přijít na své".
Už delší dobu se snažím dodržovat postup:
- používat pouze palice
- při vyvařování ve vodě (max. 80-90 st.C) 1. den výměna vody 3-4x (záleží na velikosti nádoby - hrnce, po vychladnutí šup na noc i s vodou ihned do lednice
- druhý den 1x výměna vody po dosažení 90st.C, scezení
- lázeň v mléce cca 2hod max. 80st.C, vychladnout, opakovat2-3 hod. s přidaným kondenzovaným mlékem (neslazeným - nekaramelizuje na dně), po vychladnutí na noc opět ihned lednice
- třetí den zahřát pod bod varu, odstavit, scedit, za tepla přidávám skořicový/vanilkový cukr, ne skořici či vanilku
- přelít do tmavé litrové láhve (používám od energeticky "bláznivého vlka")
- zbytek obsahu láhve po vyvařeném mléce doplním cca 1,5dcl rumu. Ten má dvojí význam - jednak příjemně dochutí, ale především zabrání produkci kvasinek a protáhne dobu použitelnosti klidně i na dva měsíce. Proto nepřidávám rum při samotném vaření (Pflusik?).
- vyvařené konopí - druhák pro okamžitou spotřebu - opět do hrnce, zalít 0,5 l mléka, vařím 1hod. ...a... jak se dělá puding který vás vystřelí z fuseklí už víte.
"Ostrého mlíčka" si nedovolím dát víc než malýho frťana. Pokud dám frťany dva a ještě jsem schopen rozeznat zvuky od tvarů ... něco se nepovedlo
Edit: před časem mě soused pozval na svoji 50-ku a tak jsem šel. Jako dárek ode mne dostal panáček mlíčka do kávy. Na druhý den mi vyčítal, že jsem nepřišel a on se na mě musel dívat ten večer v televizi...
No,.. chápete to?
H.
No nene, vařit mlíko tři dny v kuse, abych uvařil něco, co zabije i po panáku ... Propláchnout to jenom třikrát...Navíc tim dopovat nic netušící okolí...hodně štěstí, až na to někdo zareaguje blbě a bude se ti doma válet v křečích po zemi a volat sanitku. Díky bohu, že sem z těhle demencí už vyrost.
Původní příspěvek od Hyde Zdravím mlíkaře,
koukám, recepty se stále zdokonalují a to je dobře. Mlíko je při správném způsobu přípravy velmi dobrá a jednoduchá alternativa jak si "přijít na své".
Už delší dobu se snažím dodržovat postup:
- používat pouze palice
- při vyvařování ve vodě (max. 80-90 st.C) 1. den výměna vody 3-4x (záleží na velikosti nádoby - hrnce, po vychladnutí šup na noc i s vodou ihned do lednice
- druhý den 1x výměna vody po dosažení 90st.C, scezení
- lázeň v mléce cca 2hod max. 80st.C, vychladnout, opakovat2-3 hod. s přidaným kondenzovaným mlékem (neslazeným - nekaramelizuje na dně), po vychladnutí na noc opět ihned lednice
- třetí den zahřát pod bod varu, odstavit, scedit, za tepla přidávám skořicový/vanilkový cukr, ne skořici či vanilku
- přelít do tmavé litrové láhve (používám od energeticky "bláznivého vlka")
- zbytek obsahu láhve po vyvařeném mléce doplním cca 1,5dcl rumu. Ten má dvojí význam - jednak příjemně dochutí, ale především zabrání produkci kvasinek a protáhne dobu použitelnosti klidně i na dva měsíce. Proto nepřidávám rum při samotném vaření (Pflusik?).
- vyvařené konopí - druhák pro okamžitou spotřebu - opět do hrnce, zalít 0,5 l mléka, vařím 1hod. ...a... jak se dělá puding který vás vystřelí z fuseklí už víte.
"Ostrého mlíčka" si nedovolím dát víc než malýho frťana. Pokud dám frťany dva a ještě jsem schopen rozeznat zvuky od tvarů ... něco se nepovedlo
Edit: před časem mě soused pozval na svoji 50-ku a tak jsem šel. Jako dárek ode mne dostal panáček mlíčka do kávy. Na druhý den mi vyčítal, že jsem nepřišel a on se na mě musel dívat ten večer v televizi...
No,.. chápete to?
H.
Hochu tak to si pěknej blázen. Vařit mlíko 3 dny? Jako chápu, že tenhle postup umožňuje vytvořit absolutně vražednej driák. Otázka je následující: Opravdu to chceme? Vařím mlíko, abych si mohl dát 1-2 hrnečky s kakaem a byl vpohodě a ne aby toho někdo omylem vypil o panáka navíc a potom v záchvatech úzkosti prosil ať ho odvezem do nemocnice jak píše soudruh nademnou. Mám radši ty slabší mlíka, kde je o hodně nižší riziko přehnání dávky. Navíc my to máme jako takovej rituál. Jedem na chatu a za ty 4 hodinky si uděláme mlíčko tak akorát, aby s toho nikomu nehrabalo a aby sme zužitkovali listí hermáče a samce. Vařit to s palic je samozdřejmě větší rozstřel, ale pálky snad radši vykouříme ne? Mlíko je zkrátka takový zpestření a hlavně to beru jako možnost, jak zužitkovat materiál naprosto nevhodnej ke kouření.
vařival sem ze samcu...ještě loni taky třidenní mlíka...provařit hodinku...schladit...zmrazit...druhej den to samy....třetí den zfinišoval dochutil a pulhrnečku bylo vic než dost...když se ti pak doma objevi nečekaná návštěva a ty si hrneš tunelem někam do pryč....to nenenenenene ale ustal sem to ...
......
přikláním se k borcum a myslim že lepší sou "lightstavy"-specialně z mlika
dnes už vařim max tak 3 hodky i s přípravouD
a kdyz nespotřebuju namrskam z toho palacinky do mrazaku