Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to Janxu:
kritika musi byt, bez nej sa neda napredovat, tvoj odhad je prehodnoteny, ked tak je mozne precistenie organickej homoty ale nie jej narast natolko.
Nikdy som to neskusal povedal neveriaci Tomas.
edit: odhad = 400 %
I've come a long way, I used to think of myself as nothing but a loser, but I'm here now and I'm winnin'. I'm startin' off fresh, and this is the beginnin'. JUST NEVER GIVE UP. peace
Původní příspěvek od MUZsRANAMI to Janxu:
kritika musi byt, bez nej sa neda napredovat, tvoj odhad je prehodnoteny, ked tak je mozne precistenie organickej homoty ale nie jej narast natolko.
Nikdy som to neskusal povedal neveriaci Tomas.
asi sem moc high, protoze mi nedava smysl co si napsal.
o jakym odhadu to mluvis?
muj experiment bohuzel nevysel podle mych predstav. Blbec sem si neuvedomil, ze mirinda je docela hodne sladka a ze by se mely paldy pred susenim jeste umit ve vode. To sem neudelal...dym ma prichut zpalenyho cukru a v pozadi chut pomerance. Po oplachnuti by to bylo uplne o necem jinym. Z vodarny bez problemu, ale z fajky/speku ekl...paldy jsou tvrdy jak kamen a stavove bych nerekl, ze je silnejsi/slabsi.
Za pokus to stalo, ale uz to praktikovat nebudu...original chut a vune je urcite lepsi....cus
Blíží se svátky vánoční, drahá polovička vesele peče cukroví, všude voní citron, skořice...a tak proč si neudělat "vánoční školení".
Popadl jsem celou skořici, hřebíček, badyán (takový to perníčkový koření), naházel do vody, svařil, přidal kousky citronový kůry, a zalil jsem tím napůl plnou půllitrovku drobnejch nasušenejch paliček, otočil sklenici dnem vzhůru a vrazil do ledničky. Samosebou za mírnýho hudrování kuchařky
A nechám se překvapit, co z toho vyleze, za pár dní tomu udělam čerstvej nálev. Typuju na pěkně kořeněnou vůni po cukroví.
Znalec si řekne, že to je opravdu moc, a že je to pakárna...jenže jsem po každou špatnost.. Podám report, jak to dopadlo, určitě budem mít "Šťastný a hodně veselý"....
Zdravim
Tak si tady pročítám tento thread a pořád mi nejde do hlavy, jak paldy v nálevu můžou být rychleji suchý než paldy schnoucí na suchu... Thank´s for answer...
Zdravim
no jak jsem si zde čet na odkazu tak se zde píší, že to nechávají v láku 7dní a potom to vyndají a za 6 dní je to suchý a dokonce někdo psal že je to "suchý na hulení za 1 den"
Dopadlo to krásně, mimo jsem byl z docela jiných důvodů..
Po slití jsem výslednej produkt vysušil v sušičce, nechal tři dny na platě na vzduchu a uzavřel do prachovnice. Po týdnu proběhl test...
Kdokoliv to ucítil, určitě si myslel, že chytla bedna s vánočníma perníčkama!
Vůně překvapivě silně kořeněná, hodně to dostalo po skořici, poznat byly i ty další. Akorát drahá polovička se dívala nějak divně, jestli jsem se náhodou nezbláznil...ale když byly ty Vánoce..
Síla původního materiálu zůstala v původním stavu.
Můžu doporučit jako takový zajímavý spestření, teď chci něco vymyslet na Velikonoce...
Water curing mě zaujal už hned při prvním čtení co může dokázat, nebo - by mohl - zatím jsem neviděl moc zdařilých porovnání plus a mínus "normálního" sušení a water curingu. Tak jsem si to vyzkoušel na vlastní pěst.
Během prázdnin jsem dostal jednu zuboženou kytku od člověka s tím, že když jí dokážu pomoct, tak bude rád - on byl nucen ji vyhodit. Kytka se dala v rámci možností do kupy, ale nakonec nezkuřovala. Tak jsem ji sklidil s tím, že to bude kytka pokusná.
Materiál, který jsem si připravil na tento pokus jsem rozdělil do tří přibližně stejných hromádek. Tři jsou proto, že u každé bych chtěl vyzkoušet "nakládání" do jiné vody. U první to byla čistá neperlivá voda, u druhé perlivá a poslední je ochucená minerálka(pomerančová Poděbradka). Materiál jsem nandal do mističek, zatížil aby byl u dna a každý den po dobu týdne a půl jsem měnil "nálev". Po deseti dnech jsem každou hromádku omyl a dal sušit v běžné pokojové teplotě do tmavé skříně. Chtěl sem sušení v krátké době, aby se při něm neprojevila plíseň.
Jako nejlepší výsledek se mi jeví asi nálev s čistou vodou. Asi to je dáno tím, že voda dosahovala asi nižších teplot čemuž nasvědčovalo celkové větší ztmavnutí barvy finálního produktu oproti vodám s bublinkama. Vzhledové změny jsou patrné u všech vzorků. Celkově se mi zdá, že když je porovnám s normálně nasušeným materiálem tak působí křehčeji - líp se drolí. Ale vůně byla trošku potlačena.
Nejsem nějaký chuťový odborník, ale chuťově mi určitě nejlepší přijde zase nálev s čistou vodou. Chuť je taková výraznější, vůbec neškrábe, je v ní cítit snad nějaké koření? Těžko se to popisuje ale je to lahůdka. Na druhou příčku bych posadil materiál z pomerančového nálevu. Na jednu stranu je ten pomeranč opravdu při kouření cítit, ale tak nějak uměle. Spíš z něj cítím tu minerálku než vůni pomeranče - tohle by chtělo příště při "ochucování" více vychytat.
Pokus to byl určitě přínosný, ale vzhledem k tomu, že se konal u kámoše doma - ještě to není určitě 100% co se z toho dá dostat. Ale rozhodně to stojí za vyzkoušení aspoň pro lehké podzimní zpestření.
Hmm taky sem to skusil a přišel sem na dobrej chlast normálně sem vzal pitnou vodu dal sem to do 5 litrovýho demižonu a přidal sem palice docela kvalitního skunku a davku cukru a nechal to bejt a začalo to kvasit atd a byl chlast na svjetě (DOPORUČUJU)
Zkoušel jsem to. Týden v lednici ve vodě, každej den čistá voda. Špinavá voda mi přišla jen po prvním dnu, pak už byla čistá. Hulení ztratilo trochu váhy, ztmavlo, tolik neškrábe, chuťově je určitě lepší. Takže bez problémů...
P.S. do vody jsem to dával suchý, tudíž nevim jak to probíhá s mokrym hulením...bye