Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sem na to zvedavej ale podle me sou to vyhozeny prachy a zbytecny plejtvani proudu, si radeji kup do matkarny nejakou usporku (ja mam 75W) http://www.slavojka.cz/EL4U4.htm
Mno..zjistil jsem, že je to od firmy OSRAM a taky se mi ty vatáže zdaj příliš vysoký... bude to pekelně hřát a nic moc svítit, stejně si možná jednu 100W objednám, kvůli tomu spektru...
to xjackx: napiš mi sem prosím přesný typ tvojí usporky. DD
VoidMAN: díky kámo. Tak já se na tu žárovičku vyseru :heh: kdesi jsem četl, že je to dobrý na osvětlování zeleniny, aby vypadal čerstvě...
xjackx mi hodil dobrej odkaz tak si objednám pár těch fajnovejch úsporek...
Kdyby jste hledali, tak už tu Zeus psal o speciálních zářivkách. Kupte si radši Oceanic colour od Narvy co stojí kolem 200,- za 15-54W což jak Zeus uvádí tam má stejný efekt na kytky jako přibližně 5x silnější sodík, jenom se tomu musí udržovat vysoká vlhkost proti sodíku, protože ta barva světla způsobuje že se na listech otevírají póry a tak potřebujou větší vlhkost aby nevysychaly.
Takže podle jeho příkladu má mít jedna 36W (130cm) Oceanic colour přibližně stejný efekt jako sodík 180W při pětinových nákladech za elektriku.
Taky o tom uvažuju, že si ji koupím, ale pěstírnu budu mít v nevytápěné místnosti, t akže nechci riskovat, že mi to tedka zmrzne. Začnu s tím najaře. Zkusím 2x 18W (60cm) jako vertikal scrog.