Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Domácí výroba šípkového čaje(Šípkový čaj-chutný čaj):Nadrcenné šípky necháme vařit 15 minut v poměru 10gramů na půl litr.Před pitím scedíme přes sítko.Přeju dobrou chuť
Vzhledem k tomu, že kafé mi vůbec nedělá dobře, dopřeju si občas doušek kvalitního čaje. S přicházejícím chladným obdobím si jej dopřávám čím dál častěji Na probrání mám rád "Matté" a v bývalé práci jsem dostal, tuším z Oxalisu, příchuť Jahoda v šampaňském. Nádherně voní i chutná.
Doporučil by mi někdo nějaký hodně dobrý čínský čaj? Jsem spíše na zelené ale piju i nějaký dobrý turecký černý čaj.
Zatím mám v repertoáru dračí studnu, jasmínové dračí oči/perly, nějaký klasický jasmínový kvalitní čaj, oolong železné bohyně milosrdenství, smaragdové spirálky jara, klasický střelný prach, výborný "vůně čtyř šálků" a beztak ještě nějaké.
Jsem spíše asi na takové ty voňavější a chutnější čaje. Takový střelný prach je dobrý ale je chybí mi tam taková ta nějaká výraznější chuť a beru ho spíše na takové to normální pití v práci, ty ostatní mám na takovéto domácí pošušnání. Máte nějaký dobrý tip na nějaký opravdu dobrý a relativně penízkově-dostupný čaj?
Jinak mám zkušenost s objednáváním čaje skrz ebay a můžu vám ho vřele doporučit. Ceny skoro poloviční, kvalita srovnatelná jako z čajovny (ne-li lepší) a vše příjde do 3týdnů krásně hermeticky zabalené. Ze začátku jsem kupoval přímo z ostravské čajovny ale teď, když nespěchám, tak kupuju čaje přímo z číny.
V zelenkách moc nejedu,ale nej co jsem pil byl-Tai Ping Hou Kui Ji Pin,jestli ho má u nás někdo natrhu nevím,jinak mě láká něco z letošní sklizně,přece jen zelené by měli být čerstvé Pěknej výběr maj třeba tady: http://www.orijin.cz/zelene-a15
Původní příspěvek od mahad Nový recept! - YERBA MATÉ TOUAREG / yerba maté s mátou ještě jedna foto:
Kua, to bych si dal
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
A vidim ze tu sou take milovnici caje. Pridam take sve zkusenosti. Uz nejakou dobu piju jen zeleny japonsky. Zkousim ruzne chute. Naposled jsem zkousel Gyokuro Yutaka a Japan Tamaryokucha. Obecne na tech japonskych mam rad ze dovoli davat nekolik nalevu. Treba ten prvni v pondeli v praci date davku pro 1.5l konvicku a tohle jedete az do ct kdyz malo luhujete i do pa. Chut je proti klasickym cajum fakt vytecny. Lehce nasladly, vonavy cajicek ktery povzbudi vasi pozornost. Jedine co nedoporucuju moc to pit na noc ale to kdo se o caje hlavne zelene zjaima tak vi . Nutnost u tehle caju je samozrejme take dodrzovat teploty a tyhle srandy. Nikdo nema rad moc trislovin v zelenem caji.
"Vicedenni" nalevy bych osobne moc nedoporucoval, preci jen je to organicky material, nemusi to byt uplne .. zdrave. Radeji pripravit jeden nalev s mensim mnozstvim listu, nebo, jeste lepe, si pripravovat vice nalevu pro jeden salek, chute nalevu se behem popijeni meni a je mozne si vychutnat caj v plne jeho komplexnosti.
Je to radost, staci treba jen jeden gaiwan a miska na caj, spolu s termoskou vody, nebo konvickou nad ohrivackem. A nezapomenout na nahrati listu 'nasucho' ve vyhrate keramice, alespon ten lepsi caj se za to odmeni krasnou vuni a lespi chuti.
Vyssi sorty japonskych caju, napriklad prave gyokuro se navic zalevaji relativne chladnou vodou, klidne i okolo 50'C, pro ziskani dobrych nalevu.
Jsou caje, ktere se zalevaji i klidne zcela studenou vodou, jsou caje, ktere poskytnou klidne i 20 dobrych nalevu, ale na to si uz pijak musi trochu priplatit :]
jj gyokura se zaliva 60 stupni. Da se vlastne hnedka pit . Ale ze by existoval caj ktery se zaliva normalne vodou s teplotou okoli sem neslysel. Mohl bys prosim postnout nejaky odkaz at se clovek nemusi tridit googlem? Rad bych si o tom neco pocetl. Ja rad zkousim takove dobre veci . JInak s tim priplatkem zalezi gyokuru mam ze slevou a pak me vyjde levenjsi nez petka mineralky prave diky tomu ze si z jedne davky udelas 5 caju. Samo 4 a 5 nalev byvaj slabsi ale da se, clovek se pak zase tesi na ty prvni dva nalevy .
Ahoj, v podstate temer jakekoliv caje se daji macerovat za studena .. chut je jemnejsi, pouziva se vice listku a idealni je treba louhovani pres noc v lednicce. Touto metodou se extrahuje i mene trislovin a theinu, kdo je na to citlivejsi, je toto take cesta.
Osobne si beru treba do sauny v 'zavarovacce' caj, pouze jej prubezne zalevam studenou vodou, rad takto popijim treba vyssi sortu 'vietnamce' che shan, mene fermentovane oolongy, ale dobre jsou i cervene caje, vysokohorsky ceilon, cerstve nepalske a dalsi.
Velmi zajimava je priprava 'necaje' cesminy (mate), vrele doporucuji pres noc louhovani, na horke letni dny je to mimoradne osvezujici zalezitost.
Co jsem popijel a na co se asi ptas, byl Lu Xue Ya, da se sehnat i v CR, doporucuji spise floralni sortu (mene fermentovanou), da se popijet po cca 3-5 minutach od zalevu.
Pro me je to ale spise zajimavost, zameruji se na puerhy a gong fu pripravu :]
vypadá to fajnově, ale já sem prase kterýmu stačí pigi čaj za dvacku když tam kápnu citrón a hodim cukr
né vážně, dobrej černej bych si taky uměl vychutnat třeba Cejlonskej mam rád, sem tam i Earl ale denně bych to pít nemoch. Co ale můžu denně je kvalitní káva... máte tip kde se dá koupit něco čerstvě upraženýho?
Sorry že odvádim od tématu
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik