Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cau te lidi nevite cim by mohl byt tohle??substrat mam ze zahradnictvi + perlit,jinak je 12den na kvetu,udelalo se mi to na jednom velkym liste takle znacne jinak mi akorat ty spodni mensi zloutnou.... "jakoby na ne nekdo sypal zluty jemny prasek.... hnojky puzivam od plagronu (bloom,grow,phytamin) ph sem meril NEJAKYM BEN TEST PUDNI a to mi vychazelo podle zbarveni voddy a nastupnici okolo 6,5 ec nemerim.....
Zdravím všechny growery! Před 2 měsíci jsem rozjel můj první grow, vše bez problému až do včerejšího dne. Projel jsem všechny možný thready, strávil tu pár hodin a nejlepší řešení bude sem hodit fotky, protože každému radíte nějak jinak :-)
Foto jsme nahrál na imgshack, doufám že to ničemu nevadí:
Pěstuju v substrátu pro pelargonie + perlit, zalévám ráno a večer přiměřeným množstvím vody, PH 6,8 (měřeno před chvílí), hnojivo Plagron alga grow, indoor pod lampama, občas je nechám za střešním oknem svítit na ně sluníčko + hezky na ně také fouká.
Nasadil jsem 3 rostlinky, 2 ze 3 jsou "napadené" a po 14 dnech jsem nasadil další 2(celkem 5), ty jsou zatím ok. Mám je všechny vedle sebe. Pokud by mi někdo poradil co s tím, byl bych vděčný :-) Díky
Vem si lupu a podivej se jestli ti tam něco po těch listech neběhá i zespodu , nejsou tam nějaky pavučinky ?? Vypada to na svilušky ale nechci tě strašit ,jakou tam máš vlhkost ??.... tak se pořadne podivej a dej vědet ,cau Hlava
citace:
Původní příspěvek od Rejnold cau te lidi nevite cim by mohl byt tohle??substrat mam ze zahradnictvi + perlit,jinak je 12den na kvetu,udelalo se mi to na jednom velkym liste takle znacne jinak mi akorat ty spodni mensi zloutnou.... "jakoby na ne nekdo sypal zluty jemny prasek.... hnojky puzivam od plagronu (bloom,grow,phytamin) ph sem meril NEJAKYM BEN TEST PUDNI a to mi vychazelo podle zbarveni voddy a nastupnici okolo 6,5 ec nemerim.....
Zkus to jeste vyfotit lépe a vyblejskni ten list a tu kytku pokud možno větši čast , dik
Ahoj, díky za odpověď, prozkoumal jsem pár listů lupou a nikde žádná známka po obyvatelích. Jen tečky, které vypadají, jako uschlé části listu. Navíc rostlinky mám vedle ostatních, které jsou v pořádku, takže pokud by tam byli svilušky, či jiní škůdci, objevilo by se to nejspíše i na nich. Vlhkost nemám jak změřit, bohužel.
Čau ahoj,
po minulém problému se žlutými a zkroucenými listy, které byly pravděpodobně způsobeny přehnojením a špatným větraním, mě postihly svilušky. Ty jsem snad vyřešil tabákovým vytažkem a dnes provedeným postřikem přípravkem AGRION DELTA.
Aktuálně mi tíží nový problém, a to že, některé listy flekatí velice zvlaštním způsobem. Na G jsem hledal, ale asi špatně. Prosím zkušené growery o určení problému, a návrh řešení. Nevím proč můj první grow musí tak klopýtat
SETUP
Plug and grow: 200W
teplota den: 20-22°
teplota noc: 20°
relativní vlkhkost vzduchu: 50-60 %
médium: Batmix (plagron)
Odtah (nad zářivkou) ventilatorem do potrubí 100m3/h
ofuk ventilator 20W
normální matkárna,trubice/to samý i na květu/hlína,canna Terra Grow,vlhkost 80+,teplota ok,odtah 2OOm3 do pokoje,normální zálivka,ofuk 4Ocm,zkouším už dlouho měnit pH od 6-6.5,2 násobek hnojek ale nemužu se toho zbavit.předevčírem sem přesadil ,nic.list zežloutne,při dotyku opadá,dělaj se fleky a schne.nejvíc spodní malý výrustky.pH metr kalibruju a pro sychr i kapkama kontroluju jestli nelže...horní nový výhonky ok,bez škudce,preventivní postřik Omite+Biool
dělaj to všechny modely bez ohledu na stáří
Enzymy nepoužívám-1/ se mě zkazily 2/ jak vynechám jednu zálivku s hnojem je to ještě horší
Podezření na kohotkovku
jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-
Původní příspěvek od WERD normální matkárna,trubice/to samý i na květu/hlína,canna Terra Grow,vlhkost 80+,teplota ok,odtah 2OOm3 do pokoje,normální zálivka,ofuk 4Ocm,zkouším už dlouho měnit pH od 6-6.5,2 násobek hnojek ale nemužu se toho zbavit.předevčírem sem přesadil ,nic.list zežloutne,při dotyku opadá,dělaj se fleky a schne.nejvíc spodní malý výrustky.pH metr kalibruju a pro sychr i kapkama kontroluju jestli nelže...horní nový výhonky ok,bez škudce,preventivní postřik Omite+Biool
dělaj to všechny modely bez ohledu na stáří
Enzymy nepoužívám-1/ se mě zkazily 2/ jak vynechám jednu zálivku s hnojem je to ještě horší
Podezření na kohotkovku
zdar
tohle vypada jako ze tam mas nejakou plisen\ hnilobu. Tak mi prijdou ty listy - takove vybledle, nezdrave s nepravidelnyma skvrnama...
ze začátku to vypadá na dusík...žlutý listí,povadlí a až pak se projeví to usychání death listu..otázka jestli to je tím důsledkem nebo až shodou okolností na postiženým místě...denně opadá min 1O listu tak už toho na 1-2 letých maminách moc nezbývá.s tímhle kolem sem se už rozloučil.spíš mě jde o to čemu se vyvarovat?špatný ofuk?velka vlhkost?něco v hlíně?...to mě žere že nevím proč...
jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-
zde duhe foto,na to prvnim jsou videt tmave zlute fleky as do hneda na spodnich listech je jakoby zluty prasek....nevite co to muze byt?? mam to v zahradnickym substratu+ perlit hnojim alga bloom 5ml/L + phytamin 1x tydne...nejvic to odnaseji ty spodni listy....
Původní příspěvek od Rejnold zde duhe foto,na to prvnim jsou videt tmave zlute fleky as do hneda na spodnich listech je jakoby zluty prasek....nevite co to muze byt?? mam to v zahradnickym substratu+ perlit hnojim alga bloom 5ml/L + phytamin 1x tydne...nejvic to odnaseji ty spodni listy....
zdar
ten bily prasek by mohlo byt padli. Jinak ty listy vypadaji ze maji deficit vapniku. jake mas ph hliny a zalivky ??
Ahoj rad bych poradil znamemu...ale sam poradne nevim myslite ze to ma prehnojene nebo nedostatek hnojiv?A jak by tomu mohl jeste pomoct??pokud se da? Hnoji myslim BioBizz grow a BCuzz PK 13-14 dle navodu zaleva tak kazdy tyden 2x ma to asi jako drip. Substrat hlina + kokos.Dik za radu...vic info kdyztak sezenu