Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vazelínu přendáme do kastrolu a na plameni zahřejeme do úplného rozpuštění (bod tání je kolem 50°C). Stáhneme z plamene. Přidáme konopí – v takové míře, aby sušina byla ve vazelíně ponořená. Zamícháme a dáme do trouby, s nastavenou teplotou na cca 50 - 100° C, a "pečeme" po dobu 3 hodin. Necháme do druhého dne a můžeme opakovat. Nakonec přecedíme přes jemné plátno nebo punčochu. Dále přidáváme bylinné produkty. Troubu opět nastavíme na cca 50 - 100° C a “pečeme“ po dobu 3 hodin. Poté vypneme a necháme do druhého dne stát.
Další den můžeme proceduru opakovat. Nakonec v přecezené a pevných částic zbavené vazelíně rozpustíme včelí vosk a plníme ji za tepla do kelímků.
Odzkoušeno na dceři zmizela krupička na tváři dále odzkoušeno na synocvi atopicky ekzém i na mamince mého synovce která měla atopicky ekzém v tězkém stádiu.
priatelke praskol pohar pri zalievani caju a obarilo jej to takmer cele stehno z hora. 30min polievanie ladovou vodou a potom namazanie hrubou vrstvou konopnou mastou , bolest ustupila a cerveny flek zacal z dola pomaly miznu takmer pred ocami, behom par hodin sa flek o velkosti asi 20x30cm zredukoval asi na 2 fleky na najpopalenejsom mieste (oba velke tak 2x3cm) kde sa urobilo par minipuchyrov, je to treti den a nema tam uz takmer nic
Ahoj, dostala jsem primitivní recept na konopnou mast, zajímá mě, jestli ho mám realizovat abych zbytečně neztratila hromady palic :-D rozpustit sádllo, vysypat drťku, míchat cca 20minut na tom nejmírnějšim ohni a poté předcedit přes had, nebo nějaké sítko, dát do lednice a je to hotov...myslíte že to bude mít nějaké účinky?? díky
Loopuch: Ja atopicky ekzem mam a s konopim mam zatim ty nejpozitivnejsi vysledky. Na obliceji my vyrazka vyrazi vzdy na podzim a drive jsem ji mel celou zimu. Od te doby, co pouzivam mast, tak je to zalezitost kolem tri tydnu, kdy to opravdu buji a nemam sanci to zastavit, ale pak to tou masti smaznu tak o 90% a muzu se uz zase koukat lidem do oci.. Pak se mi to jeste dela na tom klasickym miste (z druhe strany loktu) a to nemam sanci celou zimu, protoze se to misto neustale poti a to je pak tezke. Ten pot je silnejsi nez mast. Takze Kdyz to treba hodne svedi, tak dam brko nebo FS, kdyz muzu a je to alespon v klidu. Dokonce jsem uz i tak nejak vypozoroval, ze po brku to mam druhej den vysuseny a a daleko vyklidnenejsi, ze by stalo za to, to mazat a mozna by to slo pryc, ale vydrzi to jen do dalsiho propoceni v praci..
www.konopijakolek.cz - Web slouží nemocným lidem, kterým konopí může pomoci nebo zachránit život. Zároveň se snaží informovat o vývoji léčby konopím u nás i ve světě. Pomocné hlavy a ruce jsou vítany!
Do práce nám vozily z Činy balíky hadrů zabalené v pytlovině a bylo to impregnované nejakým sajrajtem, aby to nezplesnivělo při přepravě lodí.
Všichni z toho měli ekzem na nohách rukách, drbali se, ale nikdo z vedení se tím nezabýval.
Moje kožní lekařka na mě vyzkoušela všechny možný mastičky a nic.
Pak jsem k ní přestal chodit, protože (i když je machr) do mě cpala 3/4 roku antibiotika, kvuli jiné nemoci a skončilo to pro mě blbě.
Nyní (po nekolika letech ekzemu !!!) jsem dostal konopnou mast a po dvou dnech namazání svědivý ekzem nadobro zmizel - už je to 1,5 měsíce a pořád je to v poho.
Nyní testuji mast v doma v rodině a zatím samé kladné ohlasy.
-----------------
Zajímalo by mě jak vyrábíte konopnou tinkturu a k čemu jí používáte a s jakými vysledky.(nemusí to tu být jen o konopné masti)
Ptám se vlastně kvuli lupům, zda by to nepomohlo, připadá mi totiž trochu šílené vtírat mast do vlasů. :-)
Jinak k té tinktuře: nevím, jestli bude mít tak dobrý efekt na kůži, jako mast (rozuměj tukový základ)....podle mě jde o dobrou vstřebatelnost do kůže, což musí zajistit nějaké vhodné medium (vazelina, tuk, PPG atd.) a asi ve většině případů to není zrovna ideální pro použití ve vlasech. Ale i tak by mohla mít ta tinktura nějaký efekt. Možná by nebylo na škodu zjistit, jaké složení má běžný šampon na vlasy ("šamponový základ") a podle toho napodobit konopný šampon.
já mam dobrou zkušenost s konopnou tinkturou o obsahu 85% alkoholu v rozprašovači nastříkam necham zaschnout a dobry občas namažu postižene místo na mast a tinkturu nedam dopustit
Spáleniny, odřeniny, pohmožděniny, opary.... na tohle vše účinkuje konopná mast naprosto dokonale :-). Na rýmu a silně ucpané dýchací cesty je dobrá vaporizace, pokud člověka nebolí v krku, dá se to poladit i jointem.
Mast mam z prvniho growu uvarenou teprve cca 2 mesice a soubezne s ni jsem udelal i silny extrakt do 96% lihu. Zene velmi rychle vylecila afty a velmi zjemnila hrubou pokozku na rukach.
Prekvapilo me, jak konopi leci puchyre - ne od spaleniny ale na pate, z malych bot. Puchyr byl velky cca 3*2 cm, z poloviny strzeny a do krve rozedreny, neslo chodit bez kulhani. Nejdrive jsem zkousel konopnou mast ale to neni moc ruzumne - na otevrenou ranu asi mastne nepatri. Tak jsem druhy den vse ocistil a pak osetril tim lihovym extraktem (pekne to palilo..) a zalepil naplasti.
Druhy den - znatelna uleva, dalo se chodit skoro bez kulhani. Dnes (treti den) jsem se na to podival - neverim svym ocim - pulka kuze z puchyre uz srostla s "masem", cele bylo krasne hladke, naprosto necitim zadnou bolest. Rana mirne svedi - jak rika zena - kdyz to svedi, tak se to hoji. Takze jednoznacne plus a muzu doporucit!
Jeste k pouzitemu konopi - bylo noname, ale byl delan rozbor susiny, THC-3% a CBD-12%. Vice o tom pisi v http://grower.cz/forum/showthread....381#post1060381
Zdravím, tak tento rok som skúsil spraviť masť po prvý krát, lebo som o nej počul samú chválu. Veci na výrobu som zohnal od kamaráta, takže neviem čo to bolo za odrodu(y) a spravil som ju z vazelíny podľa receptu z legalizace.cz. Masť je fakt super, pomohla doma na bolesti celého chrbta, akné(aj keď zatiaľ nie podľa predstáv, ale stále sa zlepšuje) a známej taktiež pomohla s bolesťou chrbta, tá známa chodila po akupunktúrach a pod. blbostiach a dávala za to nemalé peniaze a po krátkej dobe sa jej bolesť znova vrátila, kým používa masť, je to v pohode, no uvidíme, čo bude potom, keď dôjde masť, keďže veľa som toho nespravil Takže masť môžem len a len vynachváliť