Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původ: z originálních semínek od Dutch passion - regular
Zasazen ven: 1.květan
Hnojiva:Phytamin Plagron
Růst Plagron
Nutrinova A+B
Květ Plagron
PK13,14 Atama
Rybí emulze Plagron
slepičáky - ale jen malé množství
Začátek květu: cca k 22.8.
Doba sklizení: 1.část - 1.10.
2.část(spodky) - 12.10.
Výška rostlina v době sklizně: cca 190cm
Náchylnost na plísně: lehce nadprůměrná, dala se uhlidat, ale chtělo to pravidelné kontroly
Výnos: 240gramů suchého materiálku, kvalita/kvantita je hodně nadprůměr. Kvalita šišek co se týče zhulenosti je fakt slušná
Vzhled šišky a konzistence: nádherné tmavé šišky pokryté obrovským množstvím krystalů(velkých krystalů), dvrdost průměrná, šiška je spíš listnatá, ale kvalita to vynahradí...
Růst Plagron
Nutrinova A+B
Květ Plagron
PK13,14 Atama
Rybí emulze Plagron
Začátek květu: cca k 1.9.
Doba sklizení: 15.10.
Výška rostlina v době sklizně: cca 170cm
Náchylnost na plísně: lehce podprůměrná - vyskytla se, ale včasnýma zásahama(odstřihnutím postižených míst), se dala zvládnout
Výnos: 220gramů suchého materiálku, kvalita/kvantita je nadprůměr. Co se týče kvality, tak jednoznačný letošní favorit - pro mě vítěz.
Vzhled šišky a konzistence: nejkrásnější šišky, pokryté velkýma krystalama po celé šišce, tvrdost je vynikající. Kdo vidí tuhle šišku a nečuchne si k ní, nebo si ji nezahulí, tak jen podle vzhedu myslí, že je to exkluzivní vnitřek. Stav je velmi vyrovananý a pro mě jeden z nejlepších modelů letošního out 05. Tahle odrůda stojí za to pěstovat
Letos patří mezi 5 nejlepších v poměru kvalita/kvantita
P.S tímto patří mé velké dík Udlákovi, že mě obdaroval tak skvělou genetikou, nebýt jeho, tak to asi nikdy nezkusím...
Růst Plagron
Nutrinova A+B
Květ Plagron
PK13,14 Atama
Rybí emulze Plagron
Začátek květu: cca k 1.9.
Doba sklizení: 1.část - 10.10.
2.část(spodky) - 17.10.
Výška rostlina v době sklizně: cca 170cm až 180cm
Náchylnost na plísně: průměrná, v říjnu se začalo vcelku dost vyskytovat na vrchních paldách a možná proto byla i vrchní část o cca týden dřív seknutá.....
Výnos: neuvěřitelných 320 gramů suchého materiálku, kvalita/kvantita je hodně a znovu hodně nadprůměr. Kvalita šišek co se týče zhulenosti je průměrná, ale strašně vyrovnaná, je to spíš pohodové kouření, s kterým jsem nadmíru spokojen - doporučuji vyzkoušet
Vzhled šišky a konzistence: nádherné převážně velké šišky, tvrdost je nadprůměrná a šišky jsou strašně nafouklé jsou pokryté krásnýma krystlkama, prostě radost pohledět U mě měla tado odrůda největší šišky po usušení, opravdu neuvěřitelně nafouklé klobásy
Tento model patříl mezi 5nejlepších co se týče kvality/kvantity.
Už Vás čeká "jen" Mother Finest, PwP, Big Bud a Early Bud.... Toto si necháme až pozdějc, protože ten Early Bud nemám ještě obraný Jinak celkové shrnutí taky proběhne, ale pozdějc až zde popíši všechny modely
Růst Plagron
Nutrinova A+B
Květ Plagron
PK13,14 Atama
Rybí emulze Plagron
Začátek květu: cca k 5.9.
Doba sklizení:
Výška rostlina v době sklizně: cca 130cm
Náchylnost na plísně: podprůměrná, jen na několika málo paličkách, dala se uhlídat
Výnos: něco málo přes 90gramů, na to, že kytka byla sázena v druhé polivině června, tak mi to připadá jako vcelku slušný úspěch. Kvalita šišek co se týče zhulenosti je lehce nadprůměrná...
Vzhled šišky a konzistence: spíše průměrná velikost šišek, tvrdší, pokryté velkýma krystalama v obrovské míře. Méně listnatý model - šišky vypadají slušně
Růst Plagron
Nutrinova A+B
Květ Plagron
PK13,14 Atama
Rybí emulze Plagron
Final solution
Začátek květu: cca k 10.9.
Doba sklizení: 25.10.
Výška rostlina v době sklizně: cca 160 cm
Náchylnost na plísně: myslím, že snad jen na jedné nebo dvou paličká se vyskytla, takže skoro žádná
Výnos: 205gramů, na to, že kytka byla sázená vcelku pozdě, to považuji za úspěch
Vzhled šišky a konzistence: šišky nic moc, všechny spíš malých velikostí, hodně listnaté, dvrdost podprůměrná, pokrytá průměrně krystaly - všechno ohledně vzhledu a konzistence u tohoto modelu hodnotím jako lehce podprůměrné...ale jinak kvalitka
P.S. Už zbývají poslední dva modely a to Early Bud a big Bud a pak bude konečná rekapitulace...
Díky Vám za podporu, ale myslím si, že outdoor není tady na groweru tak vážený, jako indoor.. A stejně máte jedno, jestli jste nebo nejste v síni slávy, hlavně, když to dá ostatním growerům informace a ti z nich můžou vycházet a posléze těžit a vo to hlavně jde... Nejde o nějaké zelené krychličky, nebo síň slávy, ale jde o sílu a pravdivost informací.. Díky groweru jsem se taky naučil pár věcí a tímto, to chci vrátit... Snad se to bude nejen začátečníkům líbit ještě dvě odrůdy a celkové shrnutí a konečně konec.. omlouvám se, ale najednou to vážně nešlo...
P.s. ještě jednou dík všem za podporu a díky tomu vím, že se Vám to líbí a snad Vám to i něco dá.....
jak píše Jay-jay, naprostej souhlas, venek je venek, a ať si říká kdo chce, co chce... a tento report by měl dostat cenu za nejlepší outdoor 2005, už jen vysvětlení a rozebrání jednotlivých odrůd nemá obdoby, mr. Dudušek nám ukázal jak by měly thready členu vypadat, a to se cení...
Růst Plagron
Nutrinova A+B
Květ Plagron
PK13,14 Atama
Rybí emulze Plagron
superbud
Final Solution
Začátek květu: cca k 17.9.
Doba sklizení: 4.11.
Výška rostlina v době sklizně: cca 190cm
Náchylnost na plísně: lehce podprůměrná, takže uhlídatelná
Výnos: 105gramů suchého materiálku, kvalita/kvantita je hodně podprůměr. Kvalita šišek co se týče zhulenosti, tak nic moc. Nato, jak byla kytka velká, tak je to velmi žalostné
Vzhled šišky a konzistence: podprůměrné, spíš listnaté s velkými krystalky, hodně měkké
Původ: z mojí vlastní matky, která byla udělaná ze semínka od sensi seeds
Zasazen ven: 1.květan
Růst Plagron
Nutrinova A+B
Květ Plagron
PK13,14 Atama
Rybí emulze Plagron
superbud
Final Solution
Začátek květu: cca k 25.9.
Doba sklizení: 6.11. jedna část vršků, tak 2/3(jen vršků!!!), zbytek kytky necháno na pospas
Výška rostlina v době sklizně: cca 240cm
Náchylnost na plísně: snad jen na jedné, či dvou paličkách
Výnos: 350gramů suchého materiálku, kvalita/kvantita je hodně podprůměr. Kvalita šišek co se týče zhulenosti, tak lehký podprůměr. Kytka chtěla vyloženě ještě nechat, a kdyby dozrála úplně, tak výnos by určitě přesáhl 750gramů(tedy třičtvrtě kila).... Ale spíš podprůměrné hulení...
Vzhled šišky a konzistence: hodně podprůměrné, velmi ale velmi listnatá odrůda, velmi měkké konzistence....
Takže slibované shrnutí - vím, už bylo na čase, ale věřte mi, nešlo to dřív... Kritérium pro celkové shrnutí byl výnos a kvalita(kvalita byla podle mích subjektivních pocitů - 50% + podle vzhledu šišek a jejich konzistence taky 50%) Celkově jsem sklidil 14kytek, 4kytky mi byli ukradeny(Ip200, GWS, K2, Ak47), 1 a to Kc33 chytla takovou plíseň, že report by byl úplně zbytečný, ale musím říct, že jinak by kvalita i kvantita byla skvělá a jednu kytku jsem nesklidil vůbec a to NPP - od Nirvány. Dále by zde mělo asi zaznít, že Big Bud byl sklizen jen ze 2/3 a to jen vrchních šišek!!! zbytek B.Budu bylo necháno taky jako obět....
Dále pokud bude srovnávat jednotlivé odrůdy, tak se mrkněte, kdy jaká byla zasazena, protože např. PwP byl zasazen hodně pozdě a to si myslím, že se taky odrazilo na výnosu. Jinak kytky měli z 85% stejné podmínky, stejné hnojení a stejnou péči, takže srovnatelnost tu lze uplatnit....
Je jasné, že mnozí semnou nemusíte souhlasit, ale nezapomente, že záleží na konkrétních podmínkách, fenotypu, sluneční periodě, hnojkách.....
Co se týče hodnocení, tak jsem to udělal tak, že za výnos bylo možné získat 1-14 bodů, kde 14 je nejvíce a u kvality taky 1-14 bodů, kde 14 je rovněž nejvíce... Pak jsem to sečetl a to je výsledek....
Dohromady jsem teda měl nějakých 2915 gramů, což je v průměru nějakých 208gramů na kytku, to jsi myslím, že je vcelku úspěch, protože jen málo kytek bylo vyloženě outdoorových
Takže pět nejlepší odrůd sezóny 05 u mě byli tito: Ice, Apollo 11xmtf, Orange Bud, Passion 1 a Durban!!!
Všechny ostatní věci najdete v mojem theadru, kdyby jste někdo měli nějaké otázky, tak prosím do PM, nebo jestli to bude vyloženě k tomuto theadru, tak sem.
Snad Vám to pomůže v rozhodování. Jinak popis místa, kde to bylo pěstované: údolí, cca 300metrů od lesa, takže zvýšená vlkost, proto se u mě vždy vyskytuje plíseň víc, než u jiných growerů, ale mě to nevadí
Díky všem za podporu a za kladné ohlasy, které jste mi během celého reportu posílali Aspoň vím, že se Vám to líbí a že si to někdo čte
Dále musím poděkovat papajovi a Takerovi, protože nebýt jich, tak by tenhle report nikdy nevznikl, protože to ONI dva mi pomáhali ze začátku zmenšovat a ukládat sem fotografie(jsem totiž antitalent na všechno ohledně počítačů a techniky) tímto VÁM ještě jednou DÍKY...
P.S. Ještě nějaké ty fotky, ty co se mi nejvíce líbí
P.S.II Všem přeji hodně úspěchá v další sezóně, hodně kvalitních šišek a málo čórek, které jsou jak rakovina