Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Děkuji za příspěvek... pokud se jedná o normální jev, tak to bude ta nejlepší zpráva dne.
Listy budu po "vysátí" odebírat, a mělo by to tedy být v pořádku - doufám. Snad nikdo nepřijde s horším scénářem.
Ahoj, tohle není rozhodně normální, pokud jde vše jak má tam by si měl mít zelené listy takřka do konce, to žlounutí mi příjde jako přelití a ještě tam mám takové flíčky, nemáš tam svilušky?
Balu77 sviluškami jsme si prošel, užil jsem ROCK EFFECT a byl klid. Snažím se listy kontrolovat z obou stran... Vlhkost v květináči se snažím vždy kontrolovat prstem, abych se přeléváni vyvaroval.
Jámes je možnost to ještě zachránit... případně jaký nejhorší scénář to může znamenat ?
Zkusím to přihnojit a uvidím...
Předem děkuji za trpělivost a odezvu.
Nevypadá ta druhá fotka jako Padlí ?
Naposledy upravil nostalgic 31-07-2021 v 11:38 AM
30-07-2021 v 16:18 PM
Shyboi97 Nový Člen
Tmavé Fleky na Listech, Fialové stonky, Kroucení listů
Dobrý den,
Jedu poprvé outdoor, 4 kytičky ve 20l květináčích.
Cca před 14 dny jsem dal omylem kytkám hnojky s PH 8.0, kytky jsem prolil vodou s PH 4.0 a pote po proschnutí zalil vodou s upraveným PH na 6.0.
Dnes je to 14 dní co jsem naposledy hnojil a včera večer jsem na listech našel fialové stonky a pár tmavých fleků na všech 4 kytkách..
Dnes odpoledne už jsou fleky na všech listech a listy se kroutí směrem nahoru. ¨
Poradil by mi prosím někdo?
Dobrý den,
Jedu poprvé outdoor, 4 kytičky ve 20l květináčích.
Cca před 14 dny jsem dal omylem kytkám hnojky s PH 8.0, kytky jsem prolil vodou s PH 4.0 a pote po proschnutí zalil vodou s upraveným PH na 6.0.
Dnes je to 14 dní co jsem naposledy hnojil a včera večer jsem na listech našel fialové stonky a pár tmavých fleků na všech 4 kytkách..
Dnes odpoledne už jsou fleky na všech listech a listy se kroutí směrem nahoru. ¨
Poradil by mi prosím někdo?
ahoj, těžký diagnostikovat tyhle fialovějící pi*oviny a dost možná se pletu, tak to ber s rezervou.
Tohle co ti popišu, se projevuje spiš v květu a teď to počasí tak nějak hapruje a muže jim bejt prostě jenom zima, ale vzhledem k tomu cos napsal ohledně pH tak bych se přiklaněl spíš k tomu že maš tzv. 'mobile lockout', konkretně phosphorus deficiency. Ty fialove tipy listu, značí pokročilou fazi a rostlinka už ma lockout i na CalMg, což by všechno odpovidalo tomu cos napsal, jelikož se to děje právě když máš pH moc vysoko a diky tomu to kytka nemuže přijmout.
Takže to pH určitě sraz. (měř ho z toho co ti teče z podmisky), mužeš jim dát nějaky PK booster nebo trochu vic z bloom flašky protože tam je dost phosphoru a tim to recovery trochu urychliš. Good luck
Ahoj jsem tu nový a poprosil bych o radu. Jedu svůj první box. Jsem ve fázi květu v 8 týdnu a začaly žloutnout listy, první začaly u spodku a pak postupně nahoru až úplně uschnou a upadnou, ted jsou celkově bledší čím dál víc do žluta jdou. Hlina plagron mix, hnojiva Advanced hydroponics dávkovani jedu podle tabulky, Ph mam 6,2, Ledka sundocan 680w. Přelité nejsou protože jedu celou dobu od růstu cca stejnou dávku zálivky a nebyl celou dobu žádný problém, hnojim je každý den. Mají dostatečný čerstvý vzduch i dostatečný odtah, Vlhkost se hýbe v rozmezí od 55%-65%. Ale už si nevím rady protože mě děsí že začínají celkově žloutnout. Předem mockrát děkuji za rady.
Zdarec growers mohu prosit radu zkušených ? Osazenstvo Mimosa Evo od Barneys teplota 26°c vlhkost 45% 41/12 rostou v plagron light mix +10% urgo rhiza drenáž keramzit hnojiva bio bizz grow bloom top max heaven calmag leafcoast + advanced n. tarantula Ph zálivky 5.9-6.2 světlo 500w led by FrYnk jeden typek mi poradil nemocnou kytku prolít 3x ph 6.5 výtok byl 6,2 od te doby holky usýchají ještě víc jedna z nich zhodila 2/3 spodních listů sežloutly uslchly některé usychají ze středu listů a jedna má listy ze spod hodně do fialova abych řekl popravdě stav kytek je celkově hodně tmavě zelený teda pokud list neusychá nevěděl by prosím někdo co s tím ? Děkuji za vaše rady ať to roste
PS. sorry ale ani za boha netuším jak zde přidat obrázek mám vše podle návodu :/ https://ibb.co/VSZrsJf https://ibb.co/6NFTFLB https://ibb.co/VWxdmfM https://ibb.co/X5bjkMf
Naposledy upravil Sodoma Gomora 03-08-2021 v 14:15 PM
Původní příspěvek od Jamés
1.fotka deficit N a P (asi ta prolitá kytka)
2.3.4. Fotka přehnojení a možná i spálené od světla nebo polité listy hnojkama..
Díky za reakci..
Světlo mám 55cm nad vrcholky teplota nad nimi je 24-27°c. Jediný postřik který jsem dělal byl Leaf coat. Bude to spíš deficit protože jsem je hnojil jednou týdně okolo 2-3ml/l. 4.fotka je jak problém začínal zde bylo prolito pak jí opadalo 2/3 listí. kolik namíchat zálivku abych ten deficit doplnil ? grow 4ml/l heaven3ml/l bloom 4ml/l ?
Ještě mě napadá jedna příčina a to ta že zalévám konví 5l a každá kytka může dostat jiné množství živin. Zalévám dokud neproteče zálivka do pod misky a snažím se aby měla každá stejně ale stát se může..
Shelly: Ak ma LED , tak CalMag davas?
8 tyzdnov v kvete? to uz mal byt aj konec
alebo 8 tyzdnov celkom?
Sodoma: zda sa ze ides Biobizz, preco teda hnojis 1x za tyzden? ved mas tabulku a ta ti hovori kazda zalievka a aj kolko na ktory tyzden.
Heaven je predrazeny cukor vlastne, bakterie v pode sa tym zivia , potom seru a rastlina sa tym zivi nahradis to s BioTabs Orgatrex 5l kupis za tolko co Heaven 1l
Mal by si ist kazdu zalievku Grow,Bloom,TopMax a podla tabulky , hlavne si vsimat listy a podla toho pridat / ubrat hnojenie.
Mozes ist aj styl 2-3 zalievky hnojis a jednu cista voda + TopMax
Ty keby jes len raz za tyzden a mimo to pil len vodu, jak by si po mesiaci vyzeral?
Ked chces vysledky musis krmit primerane aby bola silna rastlina a mohla robit kvety.
Takto usetris hnojky ale mas deficity co sa ti prejavia na urode.
ked neviem ci je / neni vhodny cas na poliatie zdvihaj kvetinac aby si mal v ruke cit kolko ma asi vody.
Ked sa toto naucis tak do polroka, mas vyhrate...tym ze ides BioBizz , tak mozes rovnaku hlinu ist aj 3-4 kola, pokial nechytis nejakeho skodcu.