Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2svahadji,mopslik>taky susim stejne jako dudu na kvalite je hlavne znat jak to konzervujes suseni staci tech 6-7 dnu bohate na chuti se projevi pak uz jen dobre konzervovane hulo mam vyzkouseny ze prolezeny nalisovany sisky ve sklenicich po mesici ulezeni jsou mnohem lepsi
jeste k tomu suseni ja se ridim tim ze stonecky u palicek praskaj tehdy je to dostatecne suchy ze to neshnije ve sklenicich
Dudu, Shooter, Deth: odlisťuju, porcuju na větve, sušim ve tmě (vpodstatě každej rok stejně), ale za šest dní jsem to nikdy suchý neměl... Většinou se mi to pohybuje tak mezi 4-8 týdny, než je to schopné naporcování do sklenic a plechovek....
nevím nevím jak to počítáš, ale šišky z 95% vody?! Já vím, že kytka obsahuje cca 80% a palice kolem 70%
btw. velice nesouhlasím, že g mezi 5 a 7 dnem přestává ubývat na váze! Pokud susíš v troubě bo na topení možná. Ale když píšeš, že užíváš stejného způsobu jako Dudu... nu
to mopslík - heleď, suš si to jak chceš, ptal jses a já(teda většina odpověděla) jsem ti řekl, jak suším. Mně se zdá můj způsob velmi dobrý a efektivní na moje podmínky. Víš, je možná pravda, že při lepším způsobu sušení bych měl možná o nějaké to percentníčko lepší kvalitu, ale fuck off, už ji mám teď a proč ji mít o nějaké mizerné procento lepší, když bych to pak nezvládl a mohl zbytek kytek vyhodit?? Víš, já nepoužívám vyčtené metody jako "možná" ty a to je taky důvod, že jses myslím na začátku roku divil, že jaktože mám tak velké výnosy na kytkách a víš proč to je? Protože pracuji se zkušenostmi a vždycky se snažím všechno(nejen sušení) přízpůsobyt daným podmínkám... a co se týká toho sušení, tak že po těch 7dnech neubejvá na váze, tak s tím prakticky souhlasím, jestli se chceš přít o nějaký ten gram z celé kytky, tak budiš, ale nevěříl bys, ale já to mám do těch 7dnů absolutně suché, krásné a voňavé paličky Jo a taky nemám hulení jako seno tým jsi mě fakt pobavil, nu, škoda, že jsi nezkusil, možná bys změnil vnímá a začal jsi možná aplikovat to, co já(my) Ještě mě pobavil tvůj příspěvek : " Prostě po česku přeloženo - rychle usuš ať máme co hulit! " no, nevím, tohle asi můj případ nebude, protože .....no, to je jedno... nemá cenu se k tomu vyjadřovat.
Jinak mopslíku proti tobě osobně nic nemám, jen mě někdy naštvou příspěvky typu jen já mám pravdu a nikdo jiný.. teď jsem musel oplácet stejnou kartou a je mi to dost nepříjemné, protože je to totální blbost....
Timto tuto diskuzi končím, tohle je outdoor galerie a né diskuzní threadr na téma sušení. Určitě něco najdete v outdoor pěstění, tak se tam mrkněte a můžete tam vesele diskutovat dál....
S veškerým respektem. Připojil jsem se k té otázce protože mě opravdu zajímal způsob, jakým lze mít kvalitně usušeno za šest dní (a věřím Dudu, že ty to rozhodně kvalitní máš). Poté jsem se dozvěděl, že je to tím samým způsobem, který nejčastěji používám (letos je to 11-ctá out-sklizeň), ale mě to opravdu NIKDY (kromě rychlosuchů na topení atd.) tak rychle neuschlo (že by se to dalo drolit rukama).
Jasně, že ideální podmínky většinou nejsou a proto mi to tedy asi trvá aspoň pětinásobně déle. Nemyslím, že by otázka sušení byla mimo téma out galerie, když je to vlastně předposlední důležitej krok před vyvrcholením a tím je Smoke report.
Ohledně toho lisování mi teda asi nic neřekneš, tak to vzdávám.
Osobně si tyto svoje příspěvky odsud smažu, aby to po vyjasnění byl úhlednej thread jednoho z The best (presentujících se) out-growerů zde. ( no ty si to stejně asi promázneš sám...)
Ahoj Svahadji, už jsem to tady něchtěl řešit, jen jsem čekal na poslední příspěvek od mopslíka, ale budiž.... Je mi to líto, ale tvoji otázku jsem bohužel přehlídl. Jak lisuji? Prostě a jednoduše.... Hned po ostříhání kytek a naporcování na větve dám na zem velký igelit, na něj dám větve a celé to pak přikryji velkým těžším dřevěným stolem, tak to nechám "odstát" cca 15 minut, jdu do místnosti, pověsím kytky a za dva dny jdu a ty šišky, co se mě moc nelíbí dotvaruji ručně a to opatrným mačkáním. Tak si šišky vylísuji podle svých představ, stlačím vzduch a udělám šišky sice menší, ale tvrdší a popřípadně můžu zlehka zamaskovat jejich popřípadnou řídkost Mrkni se tady:
např. u ww, passionu atd to jde vidět, jak jsou kytky po ostříhání ty paličky placaté, to dělá ten stůl, většinou to tak stačí, ale někdy musím přidat i tu ruční manufakturu, ale to je spíš výjmečně, nebo jen u některých šišek... Ty největší šišky ale lisuji minimálně....
Zdravim...máš to very very najc....jen sem se chtěl zeptat jak to s nima vypadá..nevim odkud jsi ale tady u náš je už docela zima a napadla první vrstva sněhu ....Kolik odhaduješ letošní výnos??Jestli si to dovolíš odhadnout??