Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam sodík ale je to 210W zapojen do aparatury pro 250W a zda se mi že dost hřeje, mate nekdo takovou zkušenost? Sníží se mi výrazně teplota když pořídím 250W?Nebo popřípadě jaká je teplota v blízkém okolí 250W sodíku pro porovnání. Diik
to darlor
hodim ti tu pdfko http://www.lighting.philips.cz/int_...aster_sox_e.pdf s jej spektrom vyzaruje hlavne v 590mn ale niesom si isty ci som to ook pochopil hadam niekto co sa v tom orientuje lepsie ako ja objasni vhodnost tejto lampy :-)
Darlor: je to nízkotlaká sodíková výbojka, která nemá žádné spektrum, vyzařované světlo je monochromatické s vln. délkou 590nm, jak napsal už Hexamin. Na growing se rozhodně nehodí, protože vyzařované oranžovožluté světlo má na fotosyntézu jen velmi malý efekt.
Fakt ale je, že tento typ výbojek dosahuje bezkonkurenčně nejvyššího měrného výkonu až na hranici 200 lm/W ...
mam sodík ale je to 210W zapojen do aparatury pro 250W a zda se mi že dost hřeje, mate nekdo takovou zkušenost? Sníží se mi výrazně teplota když pořídím 250W?Nebo popřípadě jaká je teplota v blízkém okolí 250W sodíku pro porovnání. Diik
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Máš tam pěknou kombinaci pro růst i květ NA JEDEN PŘEDŘADNÍK 400W: růst metalhalid(Phillips HPI400), qět sodík(LU400 nebo Teslamp SHC400). Nic se nemusí přepojovat, stačí vyměnit zářič v objímce:-).
Sunrise diky staci to na skrin 80*120*200? nebo by si to zaslaouzilo
2*400w nemam problem se spotrebou mam ji zadara ale jenom tak malo mista.kolik tam muzu dat kytek?