Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám to jenom z druhé ruky - od známých:
cca 2-3 týdny před sklizní natrhat kopřivy, zalít do kýblu vodou, nechat pár dní odstát - tímto odluhem pak kytky zalít - údajně to na ně působí dost drsně (tudíž by se to asi nemělo přehnat, že:-)) Kyti na to má reagovat tvorbou specifických protilátek obsažených v čem jiném než v pryskyřici.... projevuje se značným zvýšením potence...
Zajímalo by mě, zda jste o tom taky někdo slyšeli, zkušenosti, názory atd.
Kopřivový výluh se používá na hnojení při pěstování některých léčivých bylin, ale nikdy jsem to nezkoušel na konopí, docela by mě tahle možnost taky zajímala.
Treba skúsiť. Podľa mňa žihľava obsahuje veľký podiel dusíka, čo sa neodporúča v čase kvetu, lebo palice sú potom vytiahnuté, vzdialenosti medzi "pazuchami" narastajú. Včase kvetu by sa dusík nemal pridávať vôbec. Iná vec je vnútorná chémia rastliny. K tomu sa už neodvážim vyjadriť, treba to vyskúšať - opatrne!
Ja som počul tiež všeličo - Dr. Pepper, zelený čaj... Dokonca prepichovanie stoniek s palicami klincami a špendlíkmi. Robia to myslím v Kolumbii. presne to je na pestovaní marihuany zaujímavé, že máš možnosť na experiment.
Ešte ma napadlo, že obsahuje vysoké množstvo kyseliny šťavelovej, a keďže kedysi bola konopa radená do rovnakého druhu ako žihľava, možno že tá kyselina urobí svoje. Na to by bolo ale dobré spýtať sa nejakého chemika.
Pánové, kdybyste se trochu koukli tady kolem, tak zjistíte, že tohle se tady už dávno řešilo: http://grower.cz/forum/showthre...=8&pagenumber=3
Jen pro doplnění - tomu výslednýmu produktu se říká jícha a používaly to už naše prababičky k hnojení kytiček.
Geniální, jednoduché, ekologické a účinné hnojivo!
Kamos loni pouzival pouze toto hnojeni a byla z toho fakt celkem pekna kyti.
Pouzival k tomu holubince, ktery zalil vodou a nechal v kyblu cca 14 dni vykvasit, smrdi to desne, ale hnoji to paradne.
Pokud prestanes hnojit s dostatecnym predstihem pred sklizni, tak ani tak moc smrdet nebudou :-) POkud neprestanes, jako se to povedlo kamosovy, tak ty hovna ucitis tak na tri - ctyry metry, potenci to ale nijak neublizi a da se na to celkem v klidu zvyknout :-))
Koňskej hnuj jsem používal před šesti lety na outdoor. Musíš sehnat alespoň rok starej, čerstvej je moc agresivní, a na jaře před sázenim ho zaorat do záhonku. Poměr si nějak vychytej, já dával kýbl hnoje (20l) na záhon 100x200 cm. Ale nejlepší hnojiva jsou z ptačích hoven (slepičince, holubince atd.). Kýbl ptačinců sypu do 200l sudu, doliju vodou, přikreju a nechám alespoň tři týdny kvasit, potom přidávám asi dva litry kvasu na třicetilitrovou konev vody - tak jednou týdně s tím zalejvám.
2sativa > Konince ještě jdou, ale co teprv překvašené slepičince ! Fuj... Ale co člověku zbejvá, bio je holt bio, já do sebe chemku prát prostě nebudu .
ja vydržím jakýkoliv smrad, ale co rodiče, ty mě přestěhovali do jinýho pokoje, abych nefetoval při spaní kytky v květu asi 40. den, plnoletost je jedna věc, chápavý rodiče další věc nebo vlastní byt
konsky hovinka je vyborny hnojivo, ale je opravdu potreba to nechat rok dozrat. Tata je dava na stromecky, s tim ze to rok lezi a hyne a pak po roce kdyz se to vsakne ke korenum, to vyzivy az az.