Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam dotaz pomuze mi tato Termostat-zásuvka http://www.dufakotle.cz/store/goods-ELBOTS20---.html
muj problem mistnost nekdy klesne teplota pod 15 stupnu . tak jestli mi tato zasuvka zapne tomeni kdyz je min nez 15 a vypne treba pri 18 pak se zase zapne kdyz teplota padne pod 15 ?? dik nebo jak jinak to vyresit
určitě ti pomůže, ale tato termostat zásuvka je bez čidla, to znamená, že by jsi ji musel mít položenou někde na květináčích a to bych kvůli vlhkému prostředí neriskoval. Kup si v elektru termostat do rozvadeče za 200Kč, je malý taková kostička tak 5x5cm a zapoj ho na prodlužovák(přeruš s ním fázi). A ten polož třeba na květináče.
Jinak asi nejlepší temostat pro tyto účely je tento http://www.elektrobock.cz/cs/inteli...uct.html?id=207 s PI regulací a externím čidlem, akorát je dražší no
Zdravim, potrebuji v digitalnich spinackach vymenit baterii, ale jaksi se ji odtamtud nechce. Vipada to ze je tam "na pevno". Dokazal by mi nekdo poradit co s tim, nebo to vipada na nove spinacky?
Ale jo koupíš určitě stejnou baterku. Dneska je jich tolik typů, že kolikrát sám nevím jestli kupuju to správné. Beztak to bude klasická knoflíková AG10 ve srovnání z velikostí toho tranzistoru vzadu.
Jestli máš spínačky po záruce, tak bych tu baterku nějak drasticky vypájel, nebo aspoň přerušil plošný spoj k jednomu jejímu pólu (určitě +). Místo zdá se tam je , tak bych klidně připájel na drátky novou baterku a tu starou tam nechal..
Spíš bych se pak bál vytečení elektrolytu nebo jak se tomu říká. Ten by ti solidně rozežral plošný spoj a spínačky by měly namále.
Současné baterky by ale měly být nevytékací
PS:
Jesště jak sem hledal ty baterky, tak sem narazil na problém Akvaristů, kteří taky vyměňují baterky, a tam někdo psal, že stačí přehodit nějaké dva drátky a vše jede zase jak má. Ovšem takový útržek bez kontextu bych nikomu neradil.
Nicméně kdysi se hodinkové baterky běžně nabíjely doma i přes to že nebyly nabíjecí. Takže je možné, že ta baterka jde nějak zformovat.
Čau potřeboval bych poradt, skrz elektro sem lama ted jsem si koupil 2X usporku plug and grow 2X125watt. Celkový proud mi vyšel 1,08A, takže když tam dám 1,5mm kabel, tak to musí bohatě stačit?
Jinak bych chtěl dokoupit nějáký chránič ( kvůli bezpečnosti a velké vlhkosti ve skříni), ale nevím co mám vybrat....proudový chránič, stykač, jistič?
Myslím si, že asi ten jistič, jenom nevím pro jaké hodnoty....pokud tam mám 1A tak stačí jistič pro AC230v, 2A?
Původní příspěvek od Blackous97 proudovy chranic je pri nizkem proudu nepotrebny.
To je velice zajímavá myšlenka, bohužel nepravdivá!
Proudový chránič není jistič! Proudový chránič se instaluje kvůli prevenci úrazu el. proudem. A je úplně jedno, jestli se jedná o odběr 100kA, nebo 100mA.
hmm, takže super
tak sem zapojil dráty do tohodle : http://www.growmarket.cz/produkt/pr...lt-compact-250w
a výbojka hps se rozsvítila a hned zhasla a už je v háji. má to bejt komplet , ale - nechybí tomu tlumivka? nebo mám něco přikoupit? je pravda že ta výbojka byla černá (předchozí majitel to dával asi do 150w balastu) a nebyla asi nej, ale nechci si oddělat i MH výbojku
né, opravdu nemusíš.. Ta velká, kovová, těžká kostka je tlumivka.
To napravo, do čeho zapojuješ výbojku a 220, tak v tom je startér a kondenzátor.. A to je vše co potřebuješ.