Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jak to dopadlo? Mám stejny fotky ze sveho balkonu a tak bych rad to vedel jak to dopadlo u tebe. Dik Karkulek
No svilušky jsem postříkal mýdlovou vodou a kupodivu všechny pochcípaly,takže spokojenost,potom jsem srovnal pH,postříkal kuprikolem, přestal hnojit a už se to nešíří.
Původní příspěvek od Disco_Stue Zdravím, mám stejný problém jako je v příspěvku 964 , moje otázka zní: je nákej bio přípravek? kytky už mi kvetou, takže bych to tim nerad znehodnotil, všechno co znám je prostě chemka...
Výluh z listů křídlatky. Rostou mi za domem, tak jsem je parkrát vyzkoušel. Nevím, jestli jsem to dělal špatně, ale podařilo se mi s ním jen maximálně zastavit další rozvoj plísně. I když spíš ho zpomalit na únosnou mez.
Zdravim groweři chtěl bych poradit co se s tim dá dělat prohlídnul sem téma a
nevim jestli to jsou svilušky nebo nějaká housenka problém je že sem u kytek strávil
několik hodin a pozoroval sem je a ani pavoučka ani housenku sem bohužel nenašel,
nehnojím, ph půdy je 6.0 ,teplota ve skříni je zhruba 28 C vlhkost 50% (indoor) s tim že na růstu byli na balkóně.
Původní příspěvek od jiris Zdravim groweři chtěl bych poradit co se s tim dá dělat prohlídnul sem téma a
nevim jestli to jsou svilušky nebo nějaká housenka problém je že sem u kytek strávil
několik hodin a pozoroval sem je a ani pavoučka ani housenku sem bohužel nenašel,
nehnojím, ph půdy je 6.0 ,teplota ve skříni je zhruba 28 C vlhkost 50% (indoor) s tim že na růstu byli na balkóně.
Hele já to měl na pár kytkách taky, myslím si že to bylo způsobeno hnojkama nebo nevím čím, každopádně se to objevilo na celým patře a na dalších patrech už ne. Takže jsem to moc neřešil, podle mě to není nic hroznýho, ani sem ty listy netrhal, prostě jsem to jen ignoroval.
Ale třeba někdo bude vědět čím to je a jestli se to dá řešit. Každopádně mě se to pak už neobjevilo. Snad sem ti pomohl
Hele já to měl na pár kytkách taky, myslím si že to bylo způsobeno hnojkama nebo nevím čím, každopádně se to objevilo na celým patře a na dalších patrech už ne. Takže jsem to moc neřešil, podle mě to není nic hroznýho, ani sem ty listy netrhal, prostě jsem to jen ignoroval.
Ale třeba někdo bude vědět čím to je a jestli se to dá řešit. Každopádně mě se to pak už neobjevilo. Snad sem ti pomohl
hellping :
Listy mají zdravou barvu,ale flíčky a dirky..Hnojky..?? Ty vé hnojky ti vykoušou dírky do listů...? Opravdu pekelná pomoc..
to jiris :
Vypadá to na píďalku a možná i sviluše,na balkoně si do toho zobne kdejakej neřád..Jestli jen píďalka,tak vevnitř by to mělo přestat,je docela velká a tý by sis všimnul,kdyby sis ji zatáh dovnitř..Pro jistotu pořádně prohlídni(nejlíp lupou)spodní strany listů,jestli tam nejsou i sviluše..
čau lidi mám tu problém který se mě nedaří zlikvidovat už hodně dlouho ..
jde o listy všechny mám napadle
vývoj:uprostřed listu se začnou dělat kulaté skvrnky (hnědé)a pak se rozsirujou a list normálně rozdrobim v ruce ..
už si nevím rady jediné co už je možné že to je hlinou a ta je normální Bčkovej od Raseliny sobeslav (oranžovéj pytel ) kytku nehnojim je v 50l kvetinaci a vodu leju 5l denně ..
kdo by věděl co.to je tak.mě prosím napište PM děkuju jsem bezradnej
Nehnojíš - a v tom je ten problém. Lidi mají tendence to přisuzovat nějaké chorobě, ale je to nedostatkem živin. Pohnoj to květovým hnojicem, kde bude hodně P a K.
Tak kytky maj noc a teď sem je prohlédnul lupou a nenašel sem jedinou známku
jakého koliv škůdce :/
ty vykousaný lístky jsou spíš na těch nejvyšších patrech a pozoruju jestli se budou
množit dál a pro jistotu koupím přípravky jako biool a mospilan.
Nijak je to orange bud od fair seed a uz sem je jednou jel a nic podobného neudělalitakže nevim jestli je to genetiká chyba.
také sem dnes našel bílé vajíčko(viz.foto) na jedný kytce kterou mám stále na balkóně ... nevíte co by to mohlo být ? (samozřejmě sem ho již odstranil)
POMOOOC
PESTUEJEM VONKU A MAM ASI NIAKU CHOROBU JE NA VIACERYCH POLICKACH
NAPADNUTE MAM IBA SPODNE A HLAVNE LISTY POSTUPNE SA TO PRESUVA HORE LISTY UPLNE ZOSHNU A OPADNU PROSIM O RADU VOBEC SOM TO ESTE NEZAZIL
DAKUJEM
zdravim, potřeboval bych radu pro mé mírně žloutnoucí Frisian, Shaman, Passion (jiné modely mi v obdobné fázi při stejných podmínkách žloutly trochu taky). projevuje se to hlavně na starších velkých listech. Původně sem myslel že je to přehnojením postřikem na list.
kytky jsou ve spíše písčité načervenalé hlíně smíchané s lightmixem. Hnojení 1*týdně biobizz-fish mix,bloom, top max...mimo biogrow, kterej sem letos vypustil, podle tabulky. zálivka dešťovkou nebo cca 7,5Ph užitkovou vodou.
zbytek viz foto.
díky za rady
Původní příspěvek od karol123 POMOOOC
PESTUEJEM VONKU A MAM ASI NIAKU CHOROBU JE NA VIACERYCH POLICKACH
NAPADNUTE MAM IBA SPODNE A HLAVNE LISTY POSTUPNE SA TO PRESUVA HORE LISTY UPLNE ZOSHNU A OPADNU PROSIM O RADU VOBEC SOM TO ESTE NEZAZIL
DAKUJEM
Vypadá to na přehnojení. Hnojíš to? Fotka by nebyla?
jsem nováček .. pěstuju zatím jenom na balkoně.
Skoro dva měsíce jsem neměl žádny problém, hnojím Alga Bloom .. při každém zalití (zalívám pokažde, když květináč uplně proschne) a to poměrem jaký je na etikete > 4ml/L.
Taky jsem pred mesicem prihnojil Bat Guanem, jen lehce poprášil a zalil. Cca. kolem 11. srpna byly tři dny docela deštivé a chladne a ani po 4 dnech květináč neproshnul. Jak vyšlo slunko, tak to bylo v poho ... akorat asi po týdnu se u listů objevily skvrnky ... a okraje nekterych listu jakoby byly popalene .. Takže jsem odstrihl poskozene a jel dal ... bohuzel to nechce usoupit a denne tak ustrihnu zhruba 10 listu .. jen kousek treba.