Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám sto chutí ich konečne prepláchnuť. Listy úplne kričia, že niečo nieje v poriadku. Na výtoku je ec veľmi zlé, nejde mi do hlavy pH +-6,0(to by malo byť v norme). Prelieval som ich niektoré tak, aby vytieklo spodom buď nič alebo 1,5litra a pH bolo stále v norme. Preto sa mi moc nezdá, že by boli zasolené. Teda z výtoku, podľa vzhľahu sú na tom dosť zle. Naposledy dostali opäť naložené a ak sa stav výrazne nezlepší budem musieť zvoliť preplach, čo už ohrozuje celé kolo.
U mě se projevila změna hned po dvou dnech, s tím obrovským Ec co liješ spíš pálíš kořeny ne? Teď jedu kokos a max. liju 1,5ec a vše v poho(zalévám obden)
Původní příspěvek od Subaru Pro porovnání... Jedu úplně to samé, jen 8. den květu... Mám 3 světlejší, které byly nejblíže pod světlem, přesunul jsem je ke kraji, včera ráno už podruhé zálivka s EC 2.8, PH 5.7. Už se to hodně lepší, ještě před týdnem jsem měl podobné problémy, světlalo mi to.. Bárt měl pravdu, člověk se nesmí bát přihnojit, než se to jakoby do toho kokosu "naakumuluje"...
Kolego, ty hnojíš jak v kafilerní jednotce! Já bejt kytkou a dát mi takovouhle dávku, tak mi to utrhne srdce. V kokosu se naakumuluje prdlajs, to jen kytky pár dní vydrží fetovat. Určitě bych kytkám dal oddych od takovéhoto toxického prostředí pomocí zálivky jen upravenou vodou.
Tak na tvojom mieste by som si to tu nechal premazať
Chalani ale boha, ked nemáte skúsenosti s kokosom, tak aspon nahádajte
Teraz vážne ,za mňa pravidelná zálievka každý deň, výtok aspon 2-3 dcl z každej ale aspon nejakú dobu ,cca po zlepšenie , a nie to po 2 dňoch zase vypláchnuť vodou.. Ph 5,8 ec 2-2,3..samozrejmosťou sú prázdne podmisky po zálievke..
Edit: tuším že jidb majú dusík v M zložke takže kvetový pomer bude možno vpoho.
Kytiz vyzerali na prvý pohľad nedokrmené a preliate. Je to zvlaštne na hydro médium ale to presychanie by sisi napr v keramzite nedovolil...
Ako vravím premazať
Původní příspěvek od MocnyOkurek Pokud to vypada jako hadani tak to sry asi sem se nechal unest. Jen sem tu chtel poradit jak to vidim ja.
Predpokladám že reaguješ na príspevok od Samulele (č.84). Aj ja som sa zopár krát stratil vo svojom vlastnom vlákne . Zišlo sa tu viacero názorov ako riešiť moje kvetinky, v každom prípade tvoje príspevky čítam a beriem do úvahy. Máš určite viac skúseností. Je to moje druhé kolo, kokos po prvý krát a hneď sa to takto mierne skomplikovalo. Bude to zaujímavý pest.
nojono všetci sa snažia pomocť ale občas je to guláš. Každopádne sa teraz mnoho naučíš a verím že nezanevrieš na toto super médium. Chce to na začiatku poriadny bufer a nebáť sa hnojiť.
Původní příspěvek od Kiddnaped Prostě to neřeš vem kýble nebo něco velkého aspon 5 L na jednu.. a namíchej čistou vodu ph 6 a enzymy a prolej to... 100% ti to klesne minimálně o 2
Nechal som odstáť vodu v sude 70l a od včera ich prelievam, dávam im stále rastový pomer JiDB 3:2:1. Bolo preschnutých 6 kvetináčov, dnes ďalšie 3, tak som sa rozhodol ich preliať enzýmami a nižším ec 1,2 pH 6,0. Na výtoku ec 4,7-5,6 pH 5,7-6,3 po 4litre. Nieje to moc, ale nechcel som ich celkom vypláchnuť. Uvidím ako zareagujú. Stav pri predchádzajúcom vysokom ec zálievky sa zlepšil vždy na krátky čas. Na začiatku rastu mali listy peknú zelenú farbu, avšak kým odrástli na svoju veľkosť tak stihli vyblednúť a obschnúť. Preto vyskúšam nižšie ec a enzýmy až do nápravy. Potom zahnojím na kvet.
Původní příspěvek od krobak Na začiatku rastu mali listy peknú zelenú farbu, avšak kým odrástli na svoju veľkosť tak stihli vyblednúť a obschnúť. Preto vyskúšam nižšie ec a enzýmy až do nápravy. Potom zahnojím na kvet.
Na začatku jim to žrádlo ještě stačilo, ted už evidentně ne, místo proplachu vodou radši to ec zvedni ( vůbec nesleduj jaky ec z toho teče )
Oběti komunismu 1948 - 1989:
- 205 486 odsouzeno
- 248 popraveno
- 4 500 zemřelo ve věznicích
- 327 zahynulo na hranicích
- 170 938 občanů emigrovalo
Na začatku jim to žrádlo ještě stačilo, ted už evidentně ne, místo proplachu vodou radši to ec zvedni ( vůbec nesleduj jaky ec z toho teče )
Zle som sa vyjadril, mal som na mysli nové listy. Pri ec 3,0 ktoré som dával mali najskôr peknú zelenú farbu, potom postupne bledli až obschli. Celkovo rast sa spomalil až zastavil. Tak som ich prelial ec 1,2 pH 6,0 + enzýmy, rast sa pomaly nakopol. Farba nič moc, ale lepší sa to. Za pár dní sa uvidí.
edit:foto
Původní příspěvek od krobak
Zle som sa vyjadril, mal som na mysli nové listy. Pri ec 3,0 ktoré som dával mali najskôr peknú zelenú farbu, potom postupne bledli až obschli. Celkovo rast sa spomalil až zastavil. Tak som ich prelial ec 1,2 pH 6,0 + enzýmy, rast sa pomaly nakopol. Farba nič moc, ale lepší sa to. Za pár dní sa uvidí.
edit:foto
Hmmm to nevypadá moc dobře, ec 3,0 je zbytečny, ale v kokosu by to i při tehle koncentaci tahle vypadat nemělo. Bohužel asi dojíždíš na nekvalitní klony ( to při nákupu nemáš šanci poznat )
Oběti komunismu 1948 - 1989:
- 205 486 odsouzeno
- 248 popraveno
- 4 500 zemřelo ve věznicích
- 327 zahynulo na hranicích
- 170 938 občanů emigrovalo
Hmmm to nevypadá moc dobře, ec 3,0 je zbytečny, ale v kokosu by to i při tehle koncentaci tahle vypadat nemělo. Bohužel asi dojíždíš na nekvalitní klony ( to při nákupu nemáš šanci poznat )