Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam mensi problem zacli se mi objevovat hnede skvrny na listech, ty pomalu zloutnou jsou mensi spicatejsi, kytky stari cca 4-5 tydnu,hlina, hnojeno 2x, voda z kohoutku, ph/ec nemereno...nevim co s tim, nedostatek nejakeho prvku, hnojiva, chyba ph nebo plisen?
na tech threadech, odkazech jsem to hledal ale vubec z toho nejsem moudrej jednou to vypada na nedostatek mg, pak ca nebo zn, pak mozna ph, nevim, spis by mi pomohly neci zkusenosti...
jo a prehnojeny snad bejt nemuzou... prte jsem je za cely 4-5 tydnu hnojil jen 2x a to v primerenym mnozstvi, po 2. navic kdyz uz se tyhle skvrny objevily..
tak nevim kazdopadne listy vypadaj dost bidne, nejde ani tak o ty skvrny uz se nerozsirujou cca jen na 2 kytkach, spis jsou zluty a strasne uzky,slaby...
02-04-2007 v 08:02 AM
mikes Stálý Člen
zluta vetev, zloutnuti vrcholku, jedna vetev zkomirajici
zdarec groweri a growerky
naskytl se mi problem s listy, probiral s ostatnimi growery a nikdo nevedel tak se tazi vas ostatnich zkusenejsich
info: 150w phillips son t pia
samozavlazovaci truhliky fantazie, hlina allmix biobizz+hlina na muskaty+kokos teplota v poho
ph nevim nemerim mam jen vodicku na akvarka
jde o to ze mi napr na papayi(truhlik vytazeny ven) na vsech vetvich kvetou palicky ale na jedne palice neni a zloutne odprostred vrcholku
a dalsi fotka je big bud vetev ktera taky(sama na kytce) chradne a uvada..vypada jako kdyby byla spalena svetlem ale paradoxne je od vybojky nejdal...prehnojeni taky nevim kdyz neni prehnojeny zbytek rostliny
a posledni fotka je g13xmt taky se zloutnoucimi listy odprostred fotka s tremi nebo ctyrmi zlutymi vrcholy
diky za rady
mikes
Huleni dava hodne tem, kteri si to umi poradne vychutnat...
Cuzz, zacali mi zltnut listy, tie spodne a tie v strede. Zltnu od stredu ke kraji, pak hnednu , vyschnu a odpadnu.
Pouzivam substrat od plangronu royality mix, prej to netreba hnojit tag 6-8 tydnu, ale ja som to po prepnuti na kvet pohnojil polovicnou dafkou Alga-Bloom, kazdy tyzden raz do zalievky. Na kvete su 17 dni.
PH mieriam len kvapkami, je dost obtazne /aspon pre mna/ mat vodu rovnakeho PH, ale je to stale v rozmezi od 5 do 7...
Tyjo teraz ma to napadlo.. moze byt to zltnutie sposobene tym ze stale znizujem PH s PH- urcene pre rust???
hulabalu - no já myslim, že si částečně odpovídáš sám: pH v rozmezí 2 stupňů asi neni ideální!!!! Nechápu, co je tak težkýho na tom, namýchat si správný pH.
1) Kup si za lidových 100 Kč lahev kyseliny fosforečný
2) Nařeď si kyselinu trochu ve vodě ať jí nemáš tak koncentrovanou, pokud se bojíš, že Ti ujede ruka
3) necháš si odstát vodu z kohoutku
4) změříš pH vody samotný
5) částečně upravíš pH vody podle toho, jak Ti s ní hnojivo bude hýbat - to už víš dopředu (je to lepší, protože pH výsledného roztoku pak nebude tak lítat - ale to má spíš větší význam v hydru)
6) nleješ do vody hnojiva
7) změříš pH a upravíš na finální hodnotu
To je vše a pokaždý budeš mít pH stejný a na desetinu přesný i za pomoci kapek (tady doporučuju pH test s co nejmenším rozsahem stupnice)!!!!!!!!!!!!!
Stačí to podpořit enzymy, polyversem, trichodermou .....
Každopádně změř aktuální pH půdy a případně udělej průplach, aby se to srovnalo. Pak si ho hlídej (to pH samozřejmě ) a uvidíš že to bude jen lepší. Pro sichr ještě zkontroluj kořeny a život v hlíně i mimo ní - žluté lepové desky jsou předpokládám povinná výbava každého hlínaře .......
Jinak jak píše ICE13 - EC metr se fakt hodí!!!!!!! pH je samozřejmě dobrej taky, ale pokud nejsi barvoslepej, tak se dá jet bez něj.
ph meriam tak ze namiesam vsetko potrebne do zlaievky, od meram to PH, pak pridam trocha kyseliny, pak odmeriam, pak pridam zase a zase odmeriam... ja proste nemozem odhadnut kolko tej kyseliny mam naliat aby to bolo OK... pak sa mi stava ze dam prilis, pak to je moc kysele a pak to musim zase riedit s vodou.
No kazdopadne na dalsi grow si kupim nejaky digi EC-PH meter, do toho urcite pojdem.
Zatial sa stav kytiek nezhorsuje trocha zlutnu spodne a stredne listy ale nijak velmi rychlo... zatial som hnojil len polovicnatou dafkou , priste dostanu full porciu.
tak grower´s som tu zas s prozbou o radu, po celu dobu rastu sa potykam s problemami a uz fakt neviem de je problem, kvietky rastu velmi pomaly, mavaju svetle a uzke vrsky
prikladam aj nejake mobil-foto ktore pekne ukazuje ako kvetinky mali aj nejake svetlejsie dni ked rastli krasne ale vzdy len 2-3 dni a potom ako ked utne zacnu rast zlte a uzke, dalsie 2 tyzdne rastu jak stalagnity
tak tu je moja zostava
hlina: 50% agro kaktus, 20% perlit a 30%agro muskat
lampa: Mhalogenid 150W
posadka: nejake noname na ktorych sa ucim
skrina: 45x45x70 - viem ze je mala, na vacsej sa maka
teplota: den: 27-33C
vetranie: 2x Arctic cooling 12cm, 60m3/h - podla teploty asi stacia
hnojky: plagron grow a bloom
voda: z kohutu, pH 6,8-7,2 - je trozku tvrda ale nie nejako extremne
vlhkost: nezohnal som vlhkomer, ale iba rosim + nejake nadoby s vodou
skusal som uz secko a budem vdacny za akukolvek radu
Naposledy upravil 192.168.100.252 17-04-2007 v 19:03 PM
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."