Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čaute, mne sa osvedčilo hnojivko Fish-Mix od Biobizz http://www.growland.sk/sk/detail/biobizz-fish-mix-0-5-l
V skratke : Hnojivo z rýb bolo vynájdené pred 4000 rokmi v Číne, dodnes sa použiva na hnojenie vyrába sa zo zvyškov rýb a odpadu z nich.
Chováme slepice a králíky a hnůj dáváme část na hnojiste a trochu do kompostu nemůžu než doporučit na na dno vykopane díry dát králíci+slepičí hnůj, občas párkrát prihnojim plagronem alga grow na růst a kytky krásné rostou i větví
Ahoj chtěl bych se zeptat jak si nejlíp udělat vlastní hnojivo na květ (Fosfor a hned po tom draslík) z bio surovin . ne ani tka kvuli penězum ale spíš že 2 tydny před zklizní nebudu doma tak nebudu mít možnost provést pořádnej flushing ale hnojit chci.
Na růst se dá udělat jednoduše z kopřiv ale na květ fakt nevim. :/ Jestli to tu už někde je tak se omlouvam stačí hodit link, já to nikde nenašel.
jaké máte zkušenosti s hnojkami u windooru? Všude jsem se dočetl o krystalonu.
Pěstím windoor 3 roky a s krystalonem nemám zkušenosti vůbec. Používám Hoštické hnojivo (kapalné z albertu) a nemůžu si stěžovat. Omrkněte galerku mám tam finální foto. Chtěl bych ještě vyzkoušet zetlelý starý hnůj a kopřivu. Myslíte, že to bude hodně smrdět? myslím tu kopřivu.
Předem díky za vaše názory a poznatky.
Kalli
Je jedno co hulíš. Záleží na tom, s kým to hulíš, ale když už, tak pořádně.
Zdravim te..
Noo krystalon je etapa sama o sobe.Ja sem na nich zacinal,ke to asi tak 7 let.A duvod?v te dobe nebyl takovej vyber jako ted,nebo to bylo vsechno drahe.Ale dneska mas hnojiva za dobrou cenu.Ja treba nedam dopustit na fish mix na ven to je pro me jedno z nej hnojiv na rust.A na kvet je taky spoustu hnojiv.Na ven bych pouzil pouze organicka hnojiva.Abych nehanil tak ten krystalon.Treba krystalon na rust se dal pouzit.Setkal jsem se i s nazorem ze je dobrej na matky a ze ho par lidi pouziva.Ale hnojit krystalonem na kvet,je skoda.Co si pamatuju,at sem proplachoval jak sem chtel,furt byl pri koureni cejtit.
já právě nechci ovlivnit chut chemkou. Ve vapu je to pak cítit, takže asi zůstanu u bia. Právě jsem chtěl vyzkoušet tu nakvašenou kopřivu a slepičák, ale nevím jestli mi ta kopřiva nezamoří byt.
No co jsem cetl o tom fish mixu, tak to taky nedoporucujou do indoor, ze to silne zapacha.
A jak by fungovala jen nasekana kopriva v zalivce nebo volne lozena v kvetniku? Nebo vylisovany extrakt?
řeknu jednoduše moc nefungovala - bio hnojiva sou organicky rozložené rostliny či živočichové - to slovo rozložené je důležité bez toho aby to vykvasilo a vyhnilo to asi sotva něco bude dělat s rostlinkou - extrakt možná - ale má se cenu s tím párat při té dnešní ceně hnojek ? - možná kopřivu když zamícháš do substrátu ale nasekat a položit (polít) - jen si zaděláš na zbytečné plísně - navíc neznáš žádné poměry živin atd...
ten fishmix pravda smrdí celkem dost, ale neni to nic zas tolik hroznýho. Hodinu po zalití necejtim nic i bez pacháče. .. resp. kytičky to přebijou.
Jinak kopřivový zálivky a podobný výluhy sem dělal na out... je třeba to nechat aspoň dva měsíce "pracovat"... a řeknu vám to je taky pěknej smrádek to už radši ty rybičky
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Zdravím groweri. Ja mám najlepšie skusenosti s kravským trusom. Mám svoje vlastne rodinné kravy a tak možem povedať, že dokonca je možne pestovať už aj na dosť čerstvom hnoji. Tak polročnom. Treba, ale im urobit taku jamku s nejakým vhodným substrátom na začiatku resp. ked tam davate priesady, tak stačí aj s tým celým balom... Zatial som nezaznamenal žiadne spálenie. Tiež ale zavisí aj aku máte čistotu hnoja reesp. aby to nebolo zmiešane s kravskou močou. Tá sa odvádza už priamo vmaštali do zbernej nádoby. Práve tá moč je veľmi agresívna. Ale samotná moč je zasa perfektná na prihnojovanie zahrady, luky .....v pomere 1:20 s vodou. Tuto sezonu idem komplet celý pest na políčku zhruba 6x4m čisto len na kravskom hnoji teraz z jesene a zimy, čo som vyhadzoval, tak dám report.... Pojdem crossy semien tu od člena z G ako je Mandala, Vltavín a k tomu Frisian Dew. Zo zeleniny sa perfektne darí na čerstvom hnoji tekvici hokaido. Proste džungla. A na další rok už papriky, paradajky....Čo mám dvoj ročný a trojročný trus, tak to už je fajná černozem....
Nech to rastie. S pozdravom Shiva
Naposledy upravil shivasambhu 20-03-2016 v 16:02 PM