Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Bohužel nemám přístup k laboratornímu zdroji, ale znám to video kde tyhle chipy testují. Ve všech chipech žijí všechny diody. Takhle mi to svítí (foceno přes svářecí sklíčko). Jinak každému je asi jasné, že čím kvalitnější = dražší chip tím líp. Natož vero co stojí 20x víc. Měl jsem k dispozici tyhle, tak jsem je zkusil.
Ak ti na vsetkych cipoch svietia vsetky diody rovnakou intrnzitou tak si mal stastie na lepsie kusy...vero sice stoji 20x tolko ale vo vysledku je to to iste ked pouzijes 20 cinskych cipov na vykon ako s jednym verom
Zdravím, brzo mi doma pristanou dva 190W sety z alucraft. https://alucraft.cz/produkt/diy-set-190-w/
Chci tím osvětlit prostor 80x80cm. Pouštět obě světla na plný výkon se mi zdá zbytečně předimenzované. Tak bych se chtěl zeptat na váš nauor na kolik W by bylo vhodné nastavit každé ze světel aby to bylo co nejefektivnější, rád bych aby to bylo srovnatelné s 400w hps.
Do boxu 70x70 na predpest dve takovy a myslim ze pohoda... jen ta cena je jinde no.
Teplota se dá vybrat "studená bílá" což by mělo být ok. Spíš jestli tento typ světle není z nějakého důvodu na prd (např. úhel vyzařování,který je 100st. atp)
Za víc peněz (2 tis.) už bych vzal spíš Mars 240w (příkon cca125w), pokud to není úplně mimo..
Kto potrebuje lacne riesenie matkarne klonarne predpest a pod. A nechce riesit reflektor trubice a chce mat regulaciu osvetlenia moze vyskusat tieto cipy vo verzii 10W alebo 100W na tretinovy prudovy odber tiez zaujimave. Na aliexpress hladat "Foxanon" https://foxanonworldwide.aliexpress....175210b8qXgi1i
Zdroje na napajanie aj regulovanie tu: https://www.tme.eu/cz/katalog/zdroj...kul&s_order=ASC
podla zvolenej led vybrat pozadovane vystupne napatie pri 10w cob 12v pri 100w cob 36V napr.
Ale podla mna najvohdnejsie osvetlenie je s 1-3w led. Pocet LED/2=prikon idealne 120+uhol vyzarovaci. COB vyhotovenie je jednoduchsie a rychlejsie oproti klasickym 1-3w led ale podla mna lepsie a rovnomernejsie presvetluje.
Foto 105led a prikon 75Wattov na ploche 35*45cm
Ma niekto skusenost s LED pasikom? podla mna je to rychle a mozno aj ucinne osvetlenie predpestu a klonov. Dalo by sa to napajat 12V zdrojom z regulaciou takze aj vykon by siel zvysit nastrihat pozadovane dlzky na hlinikovy plech to prilepit a pretaktovat +20%. odkaz ale su aj lespie smdcka treba hladat(klasicke 3000k vykonnejsie na meter)
Na aliexpress hladat "Led strip grow, smd5050, smd5730"
Zdravim groweři, pokukuji po vhodném osvětlení pro matkárnu. Velice mne zaujaly DIY sety od alucraftu, nejsem lepmpl, zvládl bych to sestavit, ale přijde mi, že všecky 4 varianty jsou pro květ. Byla by ta sestava stejná, pokud bych chtěl použít ty druhé čipy bridgelux, vhodné pro růst? 5000k chromatičnost??