Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od skunk2 ahoj.
asi tři týdny zpět se mi začaly listy takto kroutit. myslel jsem, že je to malým květníkem, tak jsem je pro jistotu přesadil, ale raději se tu ještě poradím.
někde jsem tu ten problém před časem vyděl, ale teď jsem to nenašel.
je to bigbadxxl 14dni v květu.
za odpověď všem děkuju
V cem to jedes?teplota,cim hnojis a tak?podrobneji mi\nam predstav svuj pest a pak ti muzem rict vic.ja tam takhle na prvni pohled vidim problemu asi vic.strasne nepravidelna zalivka,nekdy prelity, jindy suchy........je tak?s tim souvisejici hromadeni soli v mediu,takze trosku pripaleny a pravdepodobne brutalne nizka vlhkost na tuhle brzkou fazi kvetu.
Ten problem tady pred casem byl,ale u jine odrudy,pro kterou je tohle krouceni typicky.to neni tvuj pripad.
jedu to v kokosu, (vlastní osvědčený mix). hnojím koninou, holubincem jílem s mikroprvky a hnojivem od plagorn pro kokos. zalévám pravidelně, ale to mohl taky být ten malý květník. teplota značně kolísá: 25den, 10až18 noc.
vlhkost: 30 až 60%. povětšinou těch 35%. když jsi to tu zmínil, tak to možná bude ten prvotní důvod toho kroucení, ale na ostatních rostlinách to není, což mě teda dost mate =(
Původní příspěvek od Mirex Zdar zahradníci!
Dvakrát jsem aplikoval Kuprikol 50, tak jak je napsáno na obalu, ale nijak zvlášť ta plíseň (nebo co to je?) neustupuje.
Má někdo lepší řešení?
Tak jsem to vzdal, vše napadený jsem spálil, pět matek vylítlo komínem
zbytek jsem prořezal od toho napadenýho a všechno vystříkal Savem proti plísni, pěkně mi ten rok začíná, ještě že mám po lidech rozházený, ještě nenapadený klony, taxnad ještě nějakou genetiku zachránim, cca dva a půl roku kakání ze selekcema a teď tohle
Původní příspěvek od skunk2 jedu to v kokosu, (vlastní osvědčený mix). hnojím koninou, holubincem jílem s mikroprvky a hnojivem od plagorn pro kokos. zalévám pravidelně, ale to mohl taky být ten malý květník. teplota značně kolísá: 25den, 10až18 noc.
vlhkost: 30 až 60%. povětšinou těch 35%. když jsi to tu zmínil, tak to možná bude ten prvotní důvod toho kroucení, ale na ostatních rostlinách to není, což mě teda dost mate =(
ja to vidim spise na nejaky deficid, hentakych pripadov som uz videl, tusim ze nejaky horcik, alebo mangan, nastuduj si to a mozno ti to vylepsi
ahoj.
ten druhej snímek listu zespodu je rozostřenej a je to špatně vidět. i tak je to nejlepší snímek toho problému.
pokud jsou ty světlé tečky nepravidelně po listech mohlo by jít o třásněnky. když koukneš zespod na list, tak tam uvidíš nejlíp lupou takovou hodně malou bílou verbež, která to zelené z listu vysává. bacha, jsou opravdu malé ty mršky a nemusí jich být moc.
pokud je to spíš rovnoměrně rozprostřené a jde to od centra listu, tak to může být způsobeno nízkým PH.
toto ověř a budem vědět víc
Ahojte mam problem s listama v předchozím threadu jsem našla snad svou odpověď ale chtěla bych se znovu přesto zeptat jedna se o to že konečky listu se kroutí dolu a to i u nových a poté žloutnou a uschnou .http://grower.cz/forum/showthread.p...agenumber=3mělo by jít o nedostatek vápníku ale u těch nových to vypada na přebytek dusíku tak fakt nevím děkuji všem za radu ať vám to roste :0)
Zdravím, jsem úplný začátečník, tak se vám může můj dotaz zdát hloupý .
Skřín mám 90x90x160cm světlo 400W sodík kombinované spektrum, mam to v kokosu a hnojím to Canna COCO A+B. Světlo/Tma 17/7
Z počátku rostlinky jevily znaky přehnojení (začly se kroutit listy a od krajů usychat), okamžitě sem propláchl substrát a pomohlo to, když už se zdálo že se rostlinkám daří začly jim žloutnout listy od spodu a vrchní vybledly. jsou vysoké cca 16cm 3.patro mám tam - White Dwarf 4ks.
Čau takhle bez fota ti nikdo přesně neporadí,já si myslim že to může bejt ph, zhnilý kořeny nebo nedostatek živin, protože v kokosu žadny nejsou. Koukni do threadu, kterej tu je založenej o problemech s listama, tam třeba najdeš podobnou fotku.
Čusec, v hlíně biobizz all mix mam tyto problémy.
Hnojím metrop dle schematu, dnes přidáno do zálivky Polyversum, před květem preventivně Previcur. Kytky jsem stříkal tabákem proti třásněnkám a díry se opět ač malinko objevují.
Takový problém mají cca jen Quasary, Northern lights to snáší mnohem líp.
čaute.... mám menší problém s pěstem.... týden stare řízky v hlíně light mix od plagronu, pohnojeno jen 2x rootstimulatorem od v poloviční dávce, ale listy se mi kroutí dolů směrem dovnitř.. dohledal jsem že to má být prý velkým množstvím dusíku, což se mi nezdá... Nevíte někdo co s tím?
začátky bývají těžké, ale zdokonalujeme se po svých chybách