Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím all growers,
po delší odmlce, skoro rok, jsem se rozhodl konečně rozjet new grow.
Rozhodoval jsem se mezi hydrem a aerem, nakonec zvítězilo aero.
GrowBox :
zůstal stejný jako minule: 70x70x130(cm) což kvůli nádobám je docela málo
Slunce(růst/květ): Envirolite blue 200W / GIB Lighting flower 250W FS-HPS
ofuky: 2x klipsnový ventilaro by growshop ostrava
Zvlhčovačka: SPS-808
Aero system:
2 nádoby jedna vyšší jedna nižší, obě koupeny v Obi a jsou zasazeny do sebe(viz foto) spodní oblepaná odrazovou folii jelikož je pruhledná..
čerpadlo je Hailea HX-4500A
rozvodove trubky a vše ostatní k tomu z Obi
Trysky s pokrytím 360°
Kytičky přežívají 3. dnem, nic se zatím neděje v horní části, zatím moc nevypadají vitálně, ale za to dole už u dvou kytek prorůstají košíky první kořínky :-P viz photo...
Docela jsem zadrbal jednu věc a to tu, že jsem zapoměl vyvařit hydroton a teď mi pořád líta pH nahoru. Večer hodím ph na 5,7-5,8 a ráno tam mám skoro 7 neví někdo co s tím?
Jinak jsem se rozhodl nabrat jine čerpadlo a to asi Atmana 305 jelikož ho tu má dost lidí a to moje dělá strašný kravál
------------------------------------------------------------------------------------------
teplota(den/noc): 23-25/18-20°C
vlhkost(den/noc): 60-80/80-90%
pH: snažím se držet kolem 5,8 , ale nějak se to sere viz hoore
EC: 0,30
czek my photous
slepecC
začátky bývají těžké, ale zdokonalujeme se po svých chybách
Čus, to lítání PH, jakou používáš kyselinu ? Nevyvařoval jsem a nelítá PH. používám jak v růstu tak v květu červenou od AH...Hodně zvlhčuj, to je v této fázy důležité. Měl jsi pořádně prorostlé řezy ? to je velmi důležité, když jsou pořádně prorostlé kořeny, měli by se ukázat nejdýl 2den! jakej máš průměr košíčků ? V horní části se začne něco dít až budou delší kořeny... Ty dvě trysky by zvládnul i atman 303 ale mám zkušenosti pouze s rotačními, nevím jak je to s tlakem v tutěch. Ostřikujou pořádně košíčky?Z těch fotek to není vidět nějak extra mokrý. Přihoď nové fotky ať je na co koukat... Tolik mé postřehy, jinak fandím.
to Pejdil:
-na upravu pH mám Advanced Hydroponics Grow
-řezy byli prorostle, tedy spíše 4 byli pěkně prorostle a zbyle dva nic moc, ale už se mi u všech košíčků( průměr 8cm) objevují kořeny-foto zítra
-už mám objednaný atman 305 snad bude dělat menší hluk, jinak to vyřeším jak jsi mi psal v PMku
-jinak trysky jedou v pohodě a košíčky jsou pořád obstřikovány - chtěl jsem rotační ale v obi je měli vyprodány časem je vymění ma žse tam objeví
začátky bývají těžké, ale zdokonalujeme se po svých chybách
kytky přežili první týden a musím konstatovat, že nejsem 2x moc spokojený. Kořeny sice už pěkně lezou (viz. foto), ale bohužel nahoře to jde z kopce, musím prostudovat FAQ, nebo kmi klidně někdo poraďte
Jestli máš i Bloom červenou, tak používej jenom ji, četl jsem to tu někde a s úspěchem používám, při zelené grow, PH lítalo neskutečně, kolik máš původní PH ? určitě lehce přes 7 ne ?
Já mám vždycky ty nejmenší košíčky, ten keramzit mi tam slouží pouze k tomu aby držela kostička uprostřed, někdo dává velkej průměr a keramzitu je tam občas až až, že se vláha nedostane tam kam má. Škoda, ty trysky jsi mohl kdyžtak objednat z netu...
Jak říká kolega Machoman ty řezy jsou opravdu na prd, ale může to být i tim PH, pokud tam byla dlouho velká hodnota, nebrali živiny, na začátku chtějí vždycky 100% péči, pak už něco vydrží...Pokud se jim něco nelíbí už ze začátku, určitě se to projeví spomaleným růstem a chudší sklizní.
Ty kořínky vypadají spíš tak na 2-3 den a né na 8 ale aspoň nějaký jsou.
Tak kyti mají dva týdny za sebou, původní plan byl je nechat vyměnit, ale nakonec jsem se rozhodl že pojedu s těma co mám jelikož 4 už jakože se rozjeli a zbyle dvě budu doufat, že se taky pohnou
Jinak zítra nebo pozítři přepínam na květ aby mi kytky nepřerostli možnosti growboxu
Peace. Hele me to kyti udelaly taky, mam uplne stejnej system zavlahy, tak asi to nemuze byt trochu zapricineny i tim. Rezy jsem ale dostal taky na prd.. Preju hodne stesti, ten zavlazovaci system funguje fakt sqeleee :-)