Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj co byste doporučili jako nejlepší substrát do skleníku na autofloweringy v květináčích?
Co třeba BioBizz All-mix
- obsahuje 20% rašeliníku, 35% zahradní rašeliny, 10% vysoce kvalitního organického hnojiva získaného pomocí žížal, 30% perlitu a 5% pre-mixu.
- pH 6,2 - 6,6
- EC 2,4
A dalo by se v něm pěstovat rovnou od semínka nebo jaké nejmenší kytky bych do něj mohl zasadit?
Nazdar chcel by som sa spýtať nejakej dobrej duše na dobrý mix aj s pomerom na pestovanie na stromoch. Chcel by som tam dať nejakú zmes kompostov, možno, wormhumus, cocos ale to sa vraj na pestovanie na strome kvôli častej závlahe neoplatí nechcem to zase prehnať tak ak má niekto skúsenosti poraďte. Téma pestovanie na strome je už mŕtve tak píšem sem.
Původní příspěvek od joelitoo77 Nazdar chcel by som sa spýtať nejakej dobrej duše na dobrý mix aj s pomerom na pestovanie na stromoch. Chcel by som tam dať nejakú zmes kompostov, možno, wormhumus, cocos ale to sa vraj na pestovanie na strome kvôli častej závlahe neoplatí nechcem to zase prehnať tak ak má niekto skúsenosti poraďte. Téma pestovanie na strome je už mŕtve tak píšem sem.
Zdravím
Z vlastní zkušenosti ti můžu říct,že namíchat si vlastní mix není jen tak.Vyprdni se na to.Kup si už hotovej substrát od plagronu nebo biobizz.Pokud máš hluboko do kapsy kup klasika univerzální substrát nestojí moc a mají ho v každým zahradnictví.Pro tvoje účely dostačující a ušetříš si zklamání z blbě namíchanýho substrátu+ty starosti potom s blbým ph.....Ať se daří....
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
ale chcem vedieť ako to je s hnojením keďže píšu že je to pred hnojené na 6 týždňov chcel by som pridávať hnojivo rast a potom na kvet pomôžete niekto ?
Ahojte, plánujem pestovať v lese, na okrajoch lúk....ale k veci... Dokopy potrebujem tak 600 litrov nejakého substrátu, že by som dal komplet nejaký kvalitný predhnojený substrát typu Plagron, BioBizz apod. teda nepripadá v úvahu, maximálne tam hodím nejaké zvyšky z vreca Growmixu (predpest). Zloženie si na začiatok predstavujem zhruba takto:
Ako základ nejaký substrát z klasických obchodov. Čítal som dobré ohlasy na substrát pre pelargonie... Hádam sa niečo vhodného nájde, s ideálnym pH, nejaké tie minerály v sebe... Od Agra asi nie, keďže býva zvyčajne predhnojený Krystalonem a ten kvôli chuti nechcem moc riskovať
Tohto základu tak 350l (58%)
100l (17%) Perlit
100l (17%) Kokos
50l (8%) Nejaký humus, hnoj (kravský/konský/worm...) podľa toho aký zoženiem, resp. v prípade wormu a pod. kúpim
Do toho chcem ešte vmiešať 12kg netopierieho trusu (guána), prírodné, nijak neupravované, či suché alebo ešte vlhké netuším, ešte to nemám doma Takže neviem ani objem ale tu sa to myslím dávkuje na váhu. Ak to bude v suchom stave, tak to asi trochu znížim, 12 kg mi príde hodne.
Čo sa týka zálievky a hnojenia tak sa budem snažiť minimálne 1-2x za týždeň, snáď sa v prípade horúceho leta podarí čo najviac ;-). Hnojiť v prípade dobrého rastu budem len potom na kvet, ak nie, tak komplet - pravdepodobne BioBizz (FishMix, Top Bloom, Top Max).
Jedná sa o môj prvý takýto serióznejší pest, preto ak vidíte napísanú nejakú kravinu, zdá sa Vám to prehnojené alebo by ste vedeli odporučiť niečo lepšie, nejakú radu, budem len rád
Zdar na tento rok sem si kupil substrat jeden stal myslím 140 75l dále sem pak kupil konský granulovaný hnuj ? maate nekdo skušenost ? ještě by sem chtel koupit perlit a dat do do zeme a pak jen dojit a zasadit do pudy.
Ahoj, mám otázku ohľadom substratu pre automaty - v niektorých prípadoch sa odporúča, aby 30% objemu kvetináča bolo kokosové vlákno - existuje nejaký už spravený substrát, ktorý má zhruba toto zloženie, alebo bohate postačí ak do nejakého substrátu (použijem asi nejaký predhnojený) vmiešam kokosové vlákno, ktoré sa predáva vo forme cihličiek?
Díky
17-05-2017 v 12:14 PM
Layt Stálý Člen
Číštění půdy - spáli se mi ají živiny když to dám do trouby ?
Ahoj, mám půdu ve které mi lezou nějací hnusáci a a už je to smíchané i s hnojivem, takže nechci kupovat novou .. Dočetl jsem se že je dobré to dát na půl hodky do trouby a přikrýt to alobalem.
Chci se jen zeptat jestli se mi nespálí ají ty živiny ..