Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar vsichni.
Ja mam PH asi 8 - 8.5 a kytky me trochu ridnou. Zvlast spodni vetve. Jak se da snizit PH (treba tam dat nejakou kyselinu, ale abych tomu neublizil)? Jeste dalsi dotaz (mimo PH), pestuju v rustu asi 2.5 mesice a kytky maj 80cm. Mam uz prepnut na kvet nebo jeste ne? Dik predem za vsechny odpovedi.
Hele chlape dle mehoi osobniho nazoru mas pH mooc vysoky snizeni pH se dela: napr. slabym roztokem octa, nebo kyselinou dusičnou (vegetace ) anebo kyselinou fosforečnou (květ) (ale ty kyseliny se používaji zejmena pro hydroponie, melo by to ovsem fungovat i na hline)... nebo roztoku pH-. Přdává se taky masokostní moučka (vhodné zejména ve fázi kvetení), nebo přidáním krevní moučky (vegetační fáze). Ale aby ti nezešílely kytky HEHE
Jinak HNO3 je prima, 1 ml cca na 20 l vody (40% koncentrace) mi udělá minu 1 ° pH. S bubblerem 2x 40l, když tam dávám tak 1 ml za 14 dní mi ta litrová flaška vydrží fakt roky. Cena za 1 l nižší než sera pH minus, která mi vydržela 3 týdny.
Abych se připojil , tak dělám to samý jako teabooster , mám dvě litrový flašky kyseliny a na snížení o 1stupně pH mi stačí 5ml na 80litrů roztoku . Lahev stojí 200Kč v growshopu na Žižkově . 2Oscar111 , je to tak věř tomu už ty flašky mám přes půl roku a skoro nic z nich neubylo
TO HLAVA: Mno já mám doma jenom kys. sírovou (96% ),,, ta mi je jistě na ho,, Ale když to tady tak sleduju,, potřeboval bych dusičnou, ale 65% !! Ale ne na pH ale na střelnou bavlnu,,,
Takže kdyby někdo věděl, dejte vědět,,
Jinak, mě připadá pH- z akvaristiky docela v pohodě,,, spíše bych potřeboval lepší indikátor,, ten zelenej taky z akvaristiky mi připadá nepřesnej,,,
TommyBoy: Dik, byl sem dost neiformovan. V posledni dobe sem precetl snad celej grower a uz vym kde sem udelal chybu. Kyti uz maj PH asi 7 (mam PH papirky a blbe se s nima meri). Taky sem dostal pomocnou ruku od Netopeyra (K4U). Jinak moje kyti jsou ted jiz v plne fazi kvetu, ale nic moc protoze pestuju pod 2x 36W usporka warm white. No jo silenstvi by pak mohlo prejit i na me .
Atlas cizokrajnych rostlin???? To si snad delas legraci, ty vo pestovani vedej prd a tohle je hovadina, protoze konopi v pohode roste na pudach od pH 5-7 vyssi pH povazuju za vzacnost a extrem
Na Atlasy se klidne vykasli a CTI poradne Grower.cz OK?
Jen klid chlape! Srandu si nedělám. Jistě že konopí poroste i v půdě s pH5,5, ale pH okolo 7 je ideal (píšou to nejen v tom atlasu, ale mam i knizku o pestovani z holandska a tam taky doporučujou pH7). A taky vím z vlastní zkušenosti že pokud pěstuješ ze semen a máš např. půdu pH5,5 tak tam vyroste mnohem víc samců než v půdě s pH 6,5-7.
Mam uplne stejne pozitivni zkusenosti. Na rust kys. dusicnou a na kvet kys. fosforecnou. Kamos driv pouzival celaskon nebo neco takovyho, ale ta kyselina fakt no problem a jeste teoreticky ziviny pro kyti. Mozna by se ta litrova flaska dala sehnat levnejc nez v growshopu za 200. Driv sem leptal plosny spoje s pomoci HCL a ta u nas v drogerce stala asi 40Kc.
moje kyti je 9cm vysoká a 14 dní stará,za tejden ji ceka presazeni,problem je v tom ze se mi na základních dvou listech objevují malé žluté flíčky,chtěl bych vědět kolik tich skořápek tam mam dát!!!Kyti je zatim v malim kvetinacku=kelimek od jugurtu(jogobela)Dík za radu,ale nejak abych to pochopil