Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak tak... Apofish si ukrojil trochu velky krajic.
Na novacka v hydroponii to jet bez meraku je docela odvaha ... Moc bych se nedivil, kdyby ti tam litalo pH jak na horske draze. Byt tebou, tak je zkusim presadit do hliny, protoze tady to vypada, ze z toho moc nebude.
A navic by ses mel rozhodnout jake hnojky vlastne pojedes (ten B´Cuzz VOEDING by mel stacit) a drzet se prilozeneho planu.
Ale jak jsem psal, uz jsi je docela dost potrapil, tak me zajima, jak to vlastne dopadne ...
Hopik44 - Řezy jsou moje. Z mého Jacka Herera. Ano, trochu jsem to přestřelil, už 3 tydny čekám na metry. Nemuzu za to, že to ještě nedošlo. Omlouvám se, že jsem se ptal zkušenějších. Nevím, jak to že začátku dávkovat. Ale hlavne, že "lina huba, hole neštěstí"
Zdar,
pravda, líná huba holé neštěstí, to ano, taky se ptám když nevím a poradím když vím ale tady mě příjde že pěstuje LonGermaX a ty jen děláš to co napíše a ještě někdy bohužel špatně.
Myslím si že nemají kořeny, uhnily, moc nacucaná kostka. Kostka v takovém systému nemusí sedět ve vodě, kořeny si najdou cestu k vlhku ale musí být prolezlé alespoň tak jak mají ty ze semen a raději více a pak je posad na tu vrstvu keramzitu, klidně 2cm a víc a zasypej vše namočeným keramzitem, ty kořeny se v tom neustálém vlhku rychle rozrostou.
Zkus víc číst a řídit se svojí hlavou.
Já bych ty zmrzačené řezy vyhodil, jestli jsou tvé, žádná škoda, řízni nové a než zakoření budou alespoň na stejno s těma semenáčema.
Až ti příjdou metry a budeš mít nové řezy, vyměň roztok s odstátou vodou, sniž PH na 5,5 a EC bych zatím neřešil, dal bych jim na dva dny jen kořeňák a pak bych přidal základní hnojivo A+B a za chvíli i růsták, nic méně dokážou takhle malé řízky než pořádně prokoření rust na minimu hnojiva, třeba týden i déle, dávej bacha na přehnojení a každý den měř PH a upravuj, bude stoupat rozhodně s keramzitem - zvyšuje PH! Po přídání hnojiva měř i EC, když bude stoupat tak nežerou, dolít vodu, když bude klesat moc mají ho málo tak přihnojit. PH pořád drž 5,5 alespoň se o to snaž.
Hodně štěstí Hopík
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
Je to tak asi, jak říkáš. Nechtěl jsem ze začátku dělat nic bez rozvahy. Nicméně, na metry čekám jak na smilování. Dnes jsem jim vyměnil vodu, dal jsem tam A a B + Mikro čtvrtinové dávky. Pak jsem změřil PH a je 6. Tak nechávám a zítra mrknu. Dosypal jsem keramzit i na semenné kytky. Ostříhal jsem řezy. Dám jim ještě šanci. Nařežu si další a uvidím. Keramzit dělá celkem bordel, jak s PH, tak i špínou.A to jsem ho Pufroval 2 dny. Po 14 dnech jsem musel už čistit filtr. Díky
zdar, keramzit je prostě napytel. Však jsem to psal, já bych se tomu vyhýbal jak čert kříži. Nicméně až si sedne tak je vyhráno a máš ho napořád. Chtělo by to nějaký další UP. 1/4 bohatě stačí klidně bych i zvýšil podle toho jak to vypadá. Pokuď mají fialový stonky držel bych Ph nižší kolem 5,5.
Tak moje pocity z ec a ph metrů jsou smíšené. Ph metr ukazuje patice jinou hodnotu, dost to kolisa. Jsem tam naměřil asi 4,8 ph. U ec to bylo přesně, ale hodnota 586 je divná. I kdyby to bylo v desetinne čárce, je to 5,86 a to snad ani nemůže být. Mam tam 30 litrů vody a dával jsem tak tretinovou davku
Zdar,
koukám že se celkem zpamatovaly.
To ph zvyš, to je jasné a to EC by se dalo říct že je v desetiné čárce ale 0,586 přesný přepočet nevím ale ted jsem viděl tabulku tady na G v nějakém tématu ale už nevím kde.
Třeba někdo písne jak to je s tím přepočtem.
Ať se daří
Jo, hlavně ty seminkove epopeje rozjely. Husté a nemají řídká patra. Ph metr proste skáče s tím merenim jak svina. Ale dam ti na tech 5,5. Ono nad displejem je natistene uS, ale je to nevýrazné mikro nebo u. To nevim. Koukni po té tabulce, jak budu na pc
Pěkně se to chytlo, paráda, že by to už šlapalo? ... být tebou tak bych nějak šikovně střihnul ty klonový řezy, a tím by se časem dorovnala výška kytek ze semen. Toť moje rada....
Jj jak radí LonGermaX nechal bych je ještě chvíli růst a fiknul bych vrcholy a udělal si tím další řízečky. Srovnáš tím výšku a pak už to musíš držet sám v nějaké rozumné výšce.
SCROG řekl bych že ti nic jiného nezbyde než držet výšku sítí a roztahat je do stran. Nevím kolik máš místa. Musíš zvolit správnou výšku, až budeš přepínat tak aby jsi je měl těsně pod sítí, některé mohou i vyčuhovat a po přepnutí je držet ještě tak týden pod, to znamená vtahovat vše co leze nad zpět pod síť a po týdnu to nechávám už rust a vylezou tak 30 - 40 cm nad síť.