Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Siki Doporučil bych rozhodně první řešení. Jinak to, že oškubeš 50% listů kytce neuškodí, zvlášt když ti už kvete. Prostě celý prostor provzdušni.
Plíseň je taková svině, že raději nic, než plesnivá kytka. Good luck
No stím druhým řádkem nesouhlasím,když nemáš nic tak ani nemusíš nic řešit,plísně jsem si užil také dost a ne jen ve foliáku,vždy to šlo pěkně zachránit,něco prořezat,existují i přípravky proti plísni i jako prevence.
Chce to hlídat a starat se o kýtí a ne jen pak čumět a blbě psát
Jeho cena je dosti velká (650,- Kč v growshopu), ale pojdmě se bavit o ůčincích. Já to aplikuji druhým rokem, ale plísně to samozřejmě zcela nezničí. Nejhorší je, že člověk neví, jaký by to bylo, kdyby to nepoužíval. Ale to je jako se vším, žeáno...
BUD ROT STOP 250 ml
Bud Rot Stop zastaví plíseň šedou (Botrytis) a nenechá ji více se rozšířit. Aktivní složka přípravku stimuluje vlastní obranný systém rostliny a pomáhá tak rostlině aktivně se bránit před plísňovými chorobami, a také snižuje reprodukci spórů plísní.
Aktivní složka: Sušený Bacillus subtilis 1,34 %
Použití:
Před použitím protřepte.
15 - 20 ml na 1 l vody
Aplikujte postřikem na rostliny před noční fází. Povrch musí zůstat vlhký nejméně 4 hodiny. Aplikujte když jsou rostliny nejvíce náchylné k napadení plísní, během vysoké vlhkosti, když jsou květenství vytvořena. Přibližně 4 týdny v květu. Pokračujte v aplikaci v 5 - 7 denních intervalech. Postřik nemá žádnou ochrannou lhůtu, je možné jej aplikovat i v den sklizně.
Uchovávejte mimo dosah dětí.
Vyhněte se inhalaci, zasažení očí a otevřených ran.
Při požití ihned vyhledejte lékařskou pomoc.
Používejte ochranné prostředky. Po aplikaci si umyjte ruce.
Zasažení může způsobit alergickou reakci.
..zkusenost dobra, jako prevence to nefunguje, ale kdyz se vystrihaji plesnivy mista tak se po aplikaci plisen dal nesirila...v den sklizne bych to asi nestrikal, ale pouzil jsem rot stop 7 dni pred sklizni a na chuti modelu to nebylo znat...fakt doporucuju...
Já teda mám s bud rot stopem jen negativní zkušenost. Jak píše bubik, určitě nefunguje jako prevence a v mým případě nezabránila již začínající plísni v dalším šíření. Některé rostliny byly plísní doslova sežrány za živa i po několikanásobné aplikaci but rot stopu. Podle mě jen další předraženej tahač peněz z lidí, jehož reklama je vpodtatě na vysoké ceně i založena. Běžné přípravky proti plísni stojí 10% jeho ceny, proto logicky člověka napadne, že něco tak drahého musí účinkovat. Opak je pravdou...
Ahojte growers, jsem tu nový a nedávno jsem se registroval. :-)
Pěstuju s kámošem v skleníku a plíseň jsme měli již na stoncích. Nejprve jsme jen dle rad oškrabávali, ale nepomáhalo to. Teď jsme se plísně zbavili pomocí oškrabání a následného zakapání 3% roztokem H2O2 (peroxid vodíku), najdete v každé lékárničce.
Bohužel plíseň se mezitím dostala do paliček. :-( Zatím prostříháváme a zkusíme postřik peroxidem na plesnivé paličky. Dám vědět jak to dopadlo ...
Myslíte že má peroxid (H2O2) nějákej velkej vliv na kytku? Na stonku vždycky vyšuměl akorát v ráně a jinde nereagoval...
Zdar,
ani ten hášek bych nedělal. Spóry plísní nijak neodstraníš a dostanou se i do haše ať ho budeš vyrábět tou či onou metodou. Pokud nechceš hazardovat se svým zdravím, tak vyhodit a příště lépe hlídat, popř. prevence. Plíseň je fakt sviňa.