Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jungle brother: cece nevim estli 20l bude stacit, me v 30l bubbleru zarostou koreny celou dolni pulku. Kazdopadne bakterie bys mohl sehnat od nekoho kdo ma akvarko s biologickym filtrem (nejcasteji takovej ten obyc molitanovej), vygoogli si "nitrifikační bakterie" v akvarku fungujou tak, ze rozkladaj spatne stravitelnej dusik na stravitelnejsi dusik pro kytky a ty pak snizi koncentraci rybickam . btw. trva asi 4 tydny, nez se bakterie usadi ve filtru a zacnou spravne makat a nesmi ti vypadnout vzduchovani na dyl nez par desitek minut, jinac chcipnou.
pořád nikdo nic ?? asi se do toho vrhnu, na jaře si nachytám malý nástražní rybky a zkusim si je chovat a využít toho :-) myslim že je jedno co tam je za rybičky. ja už jsem takhle jednou měl v kybli normálně s vodníma rostlinama plotice a měl jsem je tam celý leto , bez jakyho koliv provzdušnování a rostliny rostli a rybky žili kupodivu :-)
Na běžné akvárko 150l jsme mívali normální zářivku 120cm, čili 40w osvětlení. A rostlinami to bylo osázené docela hojně. Takže ve srovnání se spotřebou el na svícení konopí je elektřina pro akvárko minimální. Odkalovalo se to jednou týdně a humáče bylo z akvarjiních rybiček nemálo. Ovšem netuším kolik kytek by to uživilo. Spíš bych to viděl na potřebu většího akvárka. Ostatně větší systém je také stabilnější.
Vodou z akvária od želv úplně normálně zalevam indoor... No zaleval jsem, teď jedu komplet biobizz takže jen to.... Ale předtím na růst úplně bez hnojiv jen ta voda a no problém ani ve výživě se mi kytky nezdaly že by jim něco chybělo na out to bude taky fungovat ale to toho budeš potřebovat hodně
Zdravíčko,
Co čtu, tak se vyznáte. Mám dotaz,tak snad poradíte.
Mám zahradní jezírko cca 4000l se spoustou ryb a rád bych se pokusil o aquaponii.
Filtrace vody je bio přes UV lampu a pak už ta "mrtvá voda - zabité řasy, bakterie", jde do mechanického filtru, kde se usazuje naspod a voda odtéká pouze z hladiny,která je čista.
Usazený bordel samozřejmě používám a když ne ,tak skončí vždy v kompostu, takže na něj stejně dojde
Otázka je jestli na aqaponii bude dobrá ta "mrtvá voda", takže by stačilo, aby místo do mechanického filtru tekla do systemu,ve kterém budou rostliny. NEBO jestli to nesmí jít přes tu UV lampu, aby tam zůstaly ty bakterie.
Mám ještě další otázky, ale tahle je nejdůležitější.
Rád bych to přes zimu zrealizoval (nakoupil material,......) , abych mohl na jaře už využívat a ne teprve vymýšlel, jak a z čeho budu stavět systém s rostlinami - zatím mi nejlepší připadá vyvýšení systém z PVC trubek, protože do něj nemůže padat bordel .
Naposledy upravil Šmoulí Prd 20-08-2018 v 11:21 AM