Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nazdarek OXOda, DEU a ostatny
OXOda, tvoj jednocip sa mi dost paci, zrovna riesim novu skrinu a toto riesenie sa mi javi dost vychytane. Par postrehov by som ale mal:
1., Hlavny problem sa mi javi system priorit, je to dvojstavova logika, takze ak je napr. teplota v skrini vacsia ako dana hranica, zapne vetrak. Toto mi pride dost nestastne riesenie, slo by navrhnut software tak, aby to fungovalo ako system udrziavania teploty na danej hodnote?
priklad:
V skrini chcem mat teplotu 25 st C, teplota izby je napr. 18 st C. Ak stupne teplota nad hodnotu 25, malinko sa zvysi hodnota vystupneho napatia pre ovladanie vetrania. Teda nie skokovo ale plynule. Jednoducho by sa o najmensi mozny krok zvysili otacky ventilatora. Ak by naopak teplota v skrini bola mensia ako 25 st C otacky by sa o nieco znizili. Teda nie konstatnte hodnoty, ale akasi plynula regulacia. Otacky vetrania by sa plynule menili podla velkosti rozdielu teplot v izbe a skrini. Ta zmena by mala byt trosku pomalsia aby to kazdu sekundu zbytocne hlupo nepridavalo a nasledne neuberalo otackam ventilatora.
Dalsia vec je udrzat izbovu teplotu tak, aby bol rozdiel teplot v skrini a v izbe dostatocny na uchladenie skrine. To znamena pridat termostat alebo cosi podobne, co bude strazit teplotu izby a pripadne odvetravat von. Moze sa totiz stat, ze pri chladeni dojde k situacii, ked chladenie skrine vyhreje miestnost na urcitu kriticku teplotu, ktora uz nebude stacit na uchladenie skrine. Udrzovanie trvale nizkej teploty izby mi pride nevhodne, pretoze, pri vypnuti vybojky by bola aj teplota v skrini moc nizka. Ak by toto vsetko mohol riadit ten nednocip (co si myslim, ze by mohol) bolo by to dost GOOD!
2., Dalsi problemik je v pamati. Bolo by dobre pridat nieco ako pamat pre minimalnu a maximalnu hodnotu. Napriklad pri tej teplote by ta iste zaujimalo, aka bola pocas tvojej nepritomnosti teplotna spicka a najnizsia hodnota. Samozrejme by to malo ist aj nejako vyresetovat.
Posledna otazka:
Ako by som mohol ziskat takyto jednocip? Nie som moc sikovny v pajkovani, takze ak by si mohol vyrobit nejaky klon tvojho zeleza za rozumnu cenu, bol by som ti neskonale vdacny.
Nejaky čas to zaujima aj mňa.A ak to pomôže tak existuje 8-nasobna releova karta seriova a softver k tomu. V katalogu http://www.conrad.cz je karta za 1420 ,-Kč a soft.za 301,-Kč.Je tam aj spusta inych dobrych veci.
cau, kdyz jsem se doival na netu tak jsem nasel par veci mopzna se vam to bude nekomu hodit, je too stranka na ktere je programek na mereni teploty a snimani obrazku z kamery a ukladat to do html
a jeste příklad programu pro ovládání sériového portu ve Windows pomocí ActiveX prvku
Vazeni, da sa to nabuchat do nejakeho stareho osembitu! Kupit sa da aj za 500,-
Pripojis na telku a Basic pripadne strojak Z80 fici.... to je sila! Vstupy: 2x Joystick (2x 5 bitov vstup) - Vystup/Vstup: LPT port na tlaciaren. + relatka a mate masinu jaksvina, mozno aj s disketovou mechanikou.
PS: tento prispevok prosim berte s rezervou a nekamenujte ma
Ale kurva chlapi.... co s těma windowsama furt mate, tapište to v tubo pascalu, poběží to pod dosem a stačí ti na to i nějaká šunka 286.... naco Billa?
Přátelé,
mnoho nápadů se rodí v myslích growerů, ale bez sjednocení budeme ztraceni. Nevím jaký bude zájem, ale rád bych za účelem vytvoření jednoty vyrobil nějaké pěkné kvalitní stránky, kde by se dalo naschromáždit vše o vytvoření takového systému, který by se dokázal starat o naše kyti. Od growaru až po elektrotechnickou stránku věci. Mám si s tím dát práci? Proč to neudělat tady na grower.cz? No mě by bavilo tohle vyrábět a tohle je asi nejlepší web v čs. internetu o marihuaně, ale myslím, že vytvořením mých stránek by se to urychlilo a hlavně zjednodušilo (grower je tak veliký a hlavně to není, žádné vývojové prostředí). Už sem s tim začal mám to dodělat a hodit sem adresu?
problem neni v pocitaci problem je v ty bedne ktera k tomu je potrabe aby si do ni napojil spotrebice a cidla
vy si to predstavujete jak hurvinek valku
kam napojis, kde sezenes a jak vyrobis treba takovy cidlo vlhkosti ?
jak zaridis regulaci otacek vetraku ?
jak zaridis spinani vykonu pro lampu ?
neni to takova sranda, delam na tehlech vecech uz pul roku a sem teprve na zacatku
.
Hele nezrazuj jo?Třeba německej velkoobchod s elektronikou Conrad to všecko má, asi... Teda čidla na vlhkost má, obvody k regulaci větrání a výkonu. Dělej dál, ale já plánuju investici, oni tyhle hračky docela větraj peněženku...jo a já měl na začátku pocit, že by šlo koupit třeba čidlo-to teplotní je myslim jen taková malá černá keramická kulička, zekterý lezou dva dlouhý drátky, to bys napichnul do interfejsu a program už by to obsloužil míeto obvodu...ne?Piš dál...