Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Pítr90 Zdravím Vás všechny, přemýšlím o stavbě LED světla s 2 čipy Vero 3000k ( na prostor 60*60 ) a nejlépe aby bylo efektivní jako 250 Hps, takže bych si představoval cca 30000 lm. Moc tomu nerozumím, a proto se obracím na Vás. Koupil bych DIY komplet s dvěma čipy na alucraftu a k tomu zdroj https://www.czech-meanwell.cz/meanw...100mA-d5259.htm
Mohlo by to tak být? Popřípadě poradili by jste jiný vhodnější zdroj, abych dosáhl požadovaných parametrů???
Díky a smějte se 😉
Lumeny jsou fotometrické jednotky. Pro porovnávání světel pro "naše účely" jsou naprosto nevhodné.
Co se týká napájení, je třeba uvést jakou verzi Vero29 chceš použít. Bez toho není možné poradit vhodný zdroj.
Pokud tím chceš nahradit 250W HPS, určitě stačí 70W na jedno Vero.
Původní příspěvek od mastifuk Hoj Pítr, já mam jen technicky dotaz k tvemu dotazu Ty vidis nekde na ALUCRAFTU 3000K cipy ?
Jasně.... že nevidím 😁😁😁 projel jsem to včera poměrně letmo. Mají jen 2700k 😉 malý detail.
Alesh: jsem v tomto totální amatér, nerozumim tomu, ale myslím, že by se jednalo o Vero 29 gen 7 C, nebo možná D. Přemýšlím o tom DIY setu z alucraftu, takže bych vzal, co mají tam. Ke zdroji - takže by stačil zdroj cca 150w na dva čipy? Třeba : HLG-150H-54A Mean Well Napájecí zdroj pro LED 150W ???? Chápu dobře, že to A v názvu zdroje znamená, že je regulovatelný přímo na zdroji??? Omlouvám se za asi stupidní otázky, nechci Vám tu profilům zasírát vlákno
Zdar, jo sorry meme teď novej web a není ještě nahozenej, mám skladem 2700k ty jsou spíš na doprodej a teď nám přišly ty nejlepší co jsou a to BXRC-30G10KO-C-7X - jinými slovy Generace 7, 3000k 90cri.
Pitr90 myslím si že nejluxusnější kominace pro tebe by byla zdroj ELG-200-1400 a k tomu 2x to vero co jsem zmínil, výkon cca 190w, jestli by si to chtěl slabší tak použít zdroj ELG-150-1050 a s tím napájet ty dva čipy a to by mělo výkon 140w
Zdroj musí mít v názvu B aby byl regulovatelný potenciometrem (nejchodnější varianta) kdyby někdo něco tak napište :-)
To Jurgiano - Na plochu 35x35cm davat 132watt je moc. Urcite pouzi vero29 na tuto plochu tak 30-50W regulovane a o dost lacnejsie ako 200ecok za panel ktory sa neda regulovat spalenie na tuti.
Pre kazdeho kto uvazuje nad COB je cenovo dostupna plne regulovana zostava ktoru testujem zatial na 50W.
Ku tomu zapocitat kabel 230V aj zdroj pre ventilator 12V a cena max 65euro a moznost ist az na 100W. Kto by napajal napriklad 4xvero29 B moze 12V aktivne ventaky zapojit seriovo priamo na zdroj pre led 48V.
Regulacia je od 0-po tolko co chladic zvladne takze bezkonkurencne najlepsia volba, pokial mate niekoho kto dokaze pekne diery vrtat do kovu kamosa, znameho neni co riesit, zavitnik 3mm a srobky z pc jemny zavit a pohoda za chvilku to mate + pasta teplovodiva MX4.
i
Foto disco 90Watt + 50W Vero29 B 3000K 90cri 25den 12/12 vero 29 necely tyzden v prevadzke
Naposledy upravil Hemp-raider 27-06-2017 v 15:05 PM
Tak molexom to netreba riesit aj ked v jednoduchosti su mensie starosti.
Takto to riesim ja cokoladkou prisrobovanou o cast chladica minimalne troch milimetrov hruba stena chladica a ostatok sa spajci napriklad obyc. trafo pajkou.
foto jak dopadne vero 29 ked sa pusti na 100W a miesto zavitov sa pouzije lepidlo
Před časem jsme se tu bavili o pasivních chladičích - zkusil jsem pár kousků "pin heat sink" (jak tomu říkat česky, sakra?!) průměru 163 mm a jsem s tím velice spokojený. V pohodě to uchladí Vero29 B s příkonem někde okolo 85W. Tady foto už zkompletovanýho světla.
Chci se zase zeptat ..
kdyz zapojim jednu BXRC-30G10K0-C-7X k HLG-320H-C1050B tak tu jednu ledku spalim ? nebo si vezme kolik potrebuje .. (kdyz potenciometr otocim na max tak si dioda vezme svejch +- 70V ?) nebo je to dobry zapojovan jen se 4rma .?
abych to vysvetlil .. chtel bych si koupit nejdriv jednu a zkusit malej boxik a kdyz se mi to bude libit tak bych to chtel rozjet na velky boxik kde bych chtel ty 4 ledky .. s tim zrojem bych myslel uz do budoucna..
snad jsem to napsal dost lidsky .. diky za odpoved
Ted driver ma urcity rozmezi na kolik jede. Tento ma rozpeti 152 az 305V do tohoto rozpeti se musis vlezt jak poctem ,tak typem cipu a to zistis v datasheetu u danyho cipu jaky ma napeti. Pojede treba na 70V tak soucet ti musi dat rozmezi 153 az 305V .
V datasheetu u cipu je psany pri jakym prudu ma jaky napeti.
Ze zacatku je to psycho ,ale jde to pochopit . Takhle mi to vysvetlili kluci pri seriovym zapojeni cipu.
Good luck ,snad se vyjadri nekdo moudrejsi