Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vážení členové, vážené členky,
obracím se na vás s dotazem, který jsem se zprvu snažil vyřešit sám, a až teď jsem se obrátil na zdejší poradnu. Mám v kokosovém substrátu rostliny, jejichž listy začínají tak nějak blednout.
Bližší informace: Teplota okolo 22 stupňů, vlhkost v průměru na 35% (vím že to je málo, mám zvlhčovačku, případně to můžu zvednout), používám AH 3 složkové v 50% dávkování (zkušebně jsem to zvednul na 75% u první složky, jestli to nemůže být nedostatkem dusíku, tak čekám na výsledek) jinak přidávám do zálivky root stimulator a enzymes od AH, pH jsem udržoval na 5,8-5,9, a zase jsem zaexperimentoval a zkusil zvednout, jestli problém nemůže být zde.
Budu vděčný za každou radu!
Já to mám v kokosu, takže nevím, jak to přesně optimalizovat, a na výtoku se to zjišťuje jen u hydra, není liž pravda? Kéž bych měl NFT, jak jsem ho měl kdysi. To bylo něco jiného
Změř ph i ec na výtoku. Jinak by to mohl být hořčík nebo vápník....ty jsou pro kytky hodně dostupný od 6,0-6,5pH. Jinak je obsahujou složky bloom a micro
zdravím, nevíte co způsobuje takovéhle listy? Mám podezření, že nedostatek vápníku. Lampu mam cca 33cm nad vrcholky a teplota 28°, takže tím by to být nemělo.
krn: mrkni na příspěvek 720 od Bárta (stránka zpět v tomhle vláknu), hledal bych bych problém tam, loni mě to taky trošku potrápilo a Kuprikol to opravdu vyřešil.
Bárt: díky moc za radu, kuprikol zabral na jedničku. Infikované listy jsem otrhal po nástřiku a od té chvilky je pokoj, takže všem s tím samým problémem mohu jen doporučit
Původní příspěvek od krn zdravím, nevíte co způsobuje takovéhle listy? Mám podezření, že nedostatek vápníku. Lampu mam cca 33cm nad vrcholky a teplota 28°, takže tím by to být nemělo.
Ano, bramborová plísen, dej kuprikol a nebo jiný přípravek s mědí.
Ahoj,chci se zeptat neví někdo kde by mohl být problém?Hnojím pravidelně s každou zálivkou plagron alga grow podle dávkování výrobce,ph 6,5.
To žloutnutí je momentálně jestě víc rozšířené,jen nemám fotku z dneška.
Zdravím prosím o radu čím to může být způsobeno kytí neměli v průběhu žádné problémy až teď v květu - listy ( většinou na horní polovině kytky) kolem palic začaly postupně od konečků vadnout/hnědnout a nakonec postupně osychají a nakonec odpadávají.... nemyslím si že je to způsobeno přirozenou fází květu.
Kytí jsou ve 4 týdnu a měli by jim zbývat ještě 4 podle seedbanky... (Orange Bud od DP)
Kytí jsou ve vlastně namixovaném substrátu pokojovky/kaktus/perlit/keramzit
Vrcholky od světla cca 25cm-30cm - teplota kolem 29-32 vlhkost 30% ve dne, v noci teplota cca 20-23 vlhkost 40%
Sodík 250W
Zdravím prosím o radu čím to může být způsobeno kytí neměli v průběhu žádné problémy až teď v květu - listy ( většinou na horní polovině kytky) kolem palic začaly postupně od konečků vadnout/hnědnout a nakonec postupně osychají a nakonec odpadávají.... nemyslím si že je to způsobeno přirozenou fází květu.
Kytí jsou ve 4 týdnu a měli by jim zbývat ještě 4 podle seedbanky... (SHAMAN) od DP)
Kytí jsou ve vlastně namixovaném substrátu pokojovky/kaktus/perlit/keramzit
Vrcholky od světla cca 25cm-30cm - teplota kolem 29-32 vlhkost 30% ve dne, v noci teplota cca 20-23 vlhkost 40%
Sodík 250W