Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
HiddenKiller: Já sem se o tom zmínil spíš v tom smyslu že většinou slyšim chválu na Krystalon Start a krytiku na Krystalon PaK. Já dávam Krystalon jenom na start a do květu sem si pořídil ten Floran takže PaK neuvažuju koupit,ale tak mě napadlo že když je ta cena tak zanedbatelná tak by nebylo marný vyzkoušet rozdíl mezi PaK (15-8-30-tou hodnotou fosforu si takhle z hlavy nejsem 100% jistej) a tim Floranem(16-24-24). Třeba se nakonec ukáže že není důležitý množství ale vyváženost,ale osobně vsázim spíš na ten Floran. Docela by mě zajímal názor ostatních?...
ja som pred 5 dnami zalial asi 3dcl slepicincov dost koprivy nejake mrtve ryby a prasličku 5l vody
kopriva N
slepicince P
mrtve ryby jod,.. a ine take stopove ci mikroprvky
praslicka N
necham to este asi 5 di testnem to. N kvet planujem slepicince+ryby+superfosfat chemky nejaq neoblubujem no obcas ich vyuzijem
Bi-algeen S-90 je pomocný rostlinný přípravek, tmavohnědé barvy, olejovité konzistence a charakteristického pachu určený k aplikaci přes listovou plochu rostlin. Je vhodný pro všechny zemědělské plodiny, zeleninu, ovocné i okrasné dřeviny, květiny, sportovní a okrasné trávníky. Jedná se o směs aktivizujících látek, ve které kromě polyuronových kyselin, aminokyselin a stopových prvků působí na rostlinu i fytohormony. Vedle známých fytohormonů auxinu, giberelinu a cytokininu jde i o nedávno objevené olygosacharidy, které sídlí v buněčné stěně rostliny. Při aplikaci přípravku působí fytohormony na genetickou výbavu rostliny (DNK) tak, že aktivovaná rostlina může rozvinout ve svém genomu vlastnosti blokované dosud nevhodnými podmínkami a využít je. Základním efektem kontaktu rostlin s bio-algináty je však nárůst kořenových systémů. Již při jednorázovém ošetření se dosahuje 30-50% nárůstu kořenové masy. Proto klademe důraz na ošetřování rostlin v počátečních fázích vývoje. Silný kořenový systém dává předpoklad příznivého vývoje rostlin za vegetace, vyšší odolnosti přísuškům, chorobám i škůdcům a efektivnějšímu využití hnojiv. Zvláště rostliny oslabené přezimováním, přísuškem, chorobami nebo fyziologickým stresem můžeme bio-algináty opět posílit a stimulovat jejich růst. Bi-algeen S-90 lze úspěšně využít i v dalších důležitých fázích vývoje rostlin, například počátkem kvetení nebo tvorby plodů. Dosáhneme tím vyšší produkce i kvality. Ze zkušeností víme, že se zvýší velikost zrn (HTS), velikost, vybarvení i chuť ovoce, zeleniny, vína apod. U brambor se zvýší výtěžnost hlíz, při výrobě osiva a sadby se zvýší produkce i její genetická kvalita. Ze zahraničních i domácích zkušeností vidíme již řadu let, že vědci i zemědělci mohou dosahovat použitím bio-alginátů nárůstu výnosů o 10 až 130%.
Takže letos zatím používám bio home-made hnojiva, takže slepičáky a králičí bobky. Kytku ještě podporuju Bi-algenem (viz obrázek). Rostlinám se daří dobře, zrovna předevčírem sem je kontroloval a vypadají pěkně. Na květ si hnojivo ještě rozmyslím.
Pupiset: 94 Kč/100 ml, ke koupi ve větších zahradních centrech nebo v obchodech typu Obi, Baumax apod. Já Bi-Algeen kupuji v Baumarktu (bývá u hypermarketů Globus).
Hosi kurva jak muzete hnojit timhle sracem to fakt nechapu....to kurva nemate 5 stovek na kvalitni hnojku.....za 440 muzete mit 2L Bcuzz a to uz je naka kvalitka ......no je to na vas
kazdej nema tolik prachu kdyz chce pestovat.....ja hnojim krystanolem uz mesic,pomalu kyti zacinaji kvect,a podle mne je krystalon pekne na hovno.....kamos hnoji koblihama od koni a jakpa ponich dou,lepsi je priroda nech chem......
pupiset: pokud seš z Brna zkus ho koupit na Jánské. Tam ho měli a dokonce za 80Kč. V žádným hypermarketu typu Hornbach sem ho neviděl, aspoň v brně teda. Zdar
Ja som kupil na kvet Krystalon Jahoda, ma menej dusiku a ovela viac fosforu ako Krystalon PaK...
>Marihujan: ne kazdy (hlavne ne my hosi z mesta) ma moznost hnojit prirodnymi hnojkami...mam behat za policajnym konom s lopatkou a pytlom ????
no je fakt ze uz to tu bylo ale ucenej z nebe nespadl...no hnojim modrou skalici i kdyz je jedovata ale pri malim mnozstvi se to snese...davkovani tam je napsany na tom obale....ale uz mam vyskousenou svoji davku...no nechci hnojit moc casto ale tak kazdej 1-2 tejdnyyy
Tak si to pořádně užij, Martino, jsi zřejmě jediná. Mimochodem jaké máš úspěchy s tímto revolučním hnojivem? Myslím, že kytky musí po tom pentahrydrátu síranu měďnatého úplně šílet... Já mám skalice v práci pár metráků a ani ve snu by mě nenapadlo to dát do půdy na zahradě nebo dokonce hulit tímhle ošetřenou ganju. Starých Řeků musely zemřít tisíce, než přišli na to, že jejich olověné nádobí a vodovody nebyly to nejlepší pro jejich zdraví, tak nevím, proč by v dnešní době někdo do sebe dobrovolně cpal jiný těžký kov...
Jenom pro zajímavost, mohla bys mi, prosímtě, říci, co tě k používání skalice vede? Vždyť neobsahuje vůbec žádné živiny (dusík, fosfor, draslík)!? Myslím, že tisíckrát hodnotnější a bezpečnější Kristalon je i o poznání levnější, nebo ne?