Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak jsem to smichal.. bohuzel mi nevyslo na vsechny kvetinace, naplnil jsem jen 14/20 Muzete mi poradit neco levnyho na zbytek kvetinacu? nejakou smes, klidne i se zahradnickym substratem, cetl jsem nekde, ze bych to mel promichat perlitem nebo piskem, pelargonii nebo agroperlit .. budu rad za vsechny rady
tak jsem koupil 75 zahradnickeho substrátu s aktivnim humusem a na 6 tydnu s hnojivem krystalovem + perlit + keramzit.. muzete mi rict jak to mam namichat? dekuji
čaute ja som dnes zasadil svoj prvý AF purple a dal som do kvetináča pôdu kde rástla žihlava (kopriva) urobil som dobre alebo nie ? semienko som dal asi 3 cm pod povrch a prelial vodou a nechal od spodku vytiecť
ted si sázel? Trochu pozdě a semínko jsi dal takhle hluboko proč? Většínou se dává tak půl cm pod povrch ..... ted už nemá cenu nic sázet a AFka už vůbec ne když je takhle vlhko
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
zdravim, chci se zeptat. zahradnický substrát s perlitem projetej pod 400w v indooru. Dá se to pouzit v outdooru? (hlína bude v dírách tak měsic před vysazením kytek venku) Takže by to deště eště trochu proplachli. Vubec nvm jen se ptám dik
Původní příspěvek od Jajabings zdravim, chci se zeptat. zahradnický substrát s perlitem projetej pod 400w v indooru. Dá se to pouzit v outdooru? (hlína bude v dírách tak měsic před vysazením kytek venku) Takže by to deště eště trochu proplachli. Vubec nvm jen se ptám dik
jasně že to jde. odstraň nějaký kořeny a bude v pohodě...
Zdravíčko všem přítomným.
Chci se zeptat ohledně substrátu, mám odzkoušený Canna Tera Profesional Plus, který mne bohužel zklamal, kvalita šla dolů. Tudíž si chci namíchat substrát sám, četl jsem tady vaše názory a rady a chci slyšet názory na můj nápad.
Nechci jet úplně čistý soil, proto mě napadlo smíchat hlínu s kokosem 1:1. Samozřejmě smíchat s perlitem a na dno keramzit.
Myslím si, že tato kombinace může být ideální pro holky když si spojím vlastnosti kokosu a klasické hlíny.
Prosím zkušenější o názory!!! Díky všem!
Asusk73s, kombináciou hliny a kokosu v pomere 1:1 nič nepokazíš. Skúsenosť mám so zmiešaním Plagron Royalmix s obyčajným kokosom a všetko OK. Akurát odporúčam pridať Trichodermu, ak ju kokos alebo rašelinový substrát nemá.
Původní příspěvek od Ono Asusk73s, kombináciou hliny a kokosu v pomere 1:1 nič nepokazíš. Skúsenosť mám so zmiešaním Plagron Royalmix s obyčajným kokosom a všetko OK. Akurát odporúčam pridať Trichodermu, ak ju kokos alebo rašelinový substrát nemá.
Díky moc za radu. Kolik té trichodermy mám koupit Na 100 litrů hlíny a kde nejlépe? Mám arsenal hnojiv od Atami B'Cuzz tak budu kupovat kokos od Atami a hlínu Atami Kilomix.
Ještě jednou díky za odpověď. Můžu tam dát ještě tak 10 litrů perlitu že? Nebude toho zbytečně moc?
Asusk73s, nemáš za čo. Trichodermu používam v práškovej forme od General Hydroponics. Dávkuje sa 1 g na 10 l zálievky. Takýmto roztokom stačí zavlažiť pôdu napr. na začiatku kvetovej fázy. Životnosť trichodermy v substráte sa uvádza 6 - 8 týždňov, takže netreba ju aplikovať dvakrát.
Myslím si, že kokos od Atami trichodermu už obsahovať bude, no pokiaľ si chceš byť istý jej prítomnosťou, tak ju dodaj extra tak, ako som písal vyššie. Netreba ju pridávať vtedy, kým substrát ešte nie je prerastený koreňmi. Nepridávam trichodermu zamiešaním do pôdy v práškovom stave. Myslím, že lepšie sa v substráte a hlavne na koreňoch udrží, pokiaľ je aplikovaná v zálievke. Trichodermu zoženieš v growshopoch. Isto ju budú mať aj tam, kde si kúpil arzenál od Atami.
K tomu perlitu napíšem asi toľko, že do hotových substrátov ho už nepridávam. Verím slovám výrobcov substrátov o ich vhodnom zložení zmesí, preto ho nechcem narúšať. Keď už pridáš do rašelinového substrátu kokos, netreba pridávať ešte aj perlit. Ale na druhej strane ak sa s tým chceš vyhrať, tak nič tým nepokazíš. Iba to nie je potrebné. Ak ťa ešte niečo zaujíma, pokojne sa pýtaj...
to asus:souhlas s onem...trichodermu urcite,taky vetsinou pouzivam od ghe,a muzu rict ze je to sto a jedna,bez a s ni...ja davam na spicku noze,kdyz vysazuju klon do finalniho kvetniku,do jamky na dno...a pak po par dnech s tou zalivkou,az se koreny trocha rozjedou...nekdo tu psal bacha na to at tam toho nedas moc prej koreny projedou skrz kvetinac a uz pak nemaji co zrat a kytka de do kytek...
Původní příspěvek od Ono Asusk73s, nemáš za čo. Trichodermu používam v práškovej forme od General Hydroponics. Dávkuje sa 1 g na 10 l zálievky. Takýmto roztokom stačí zavlažiť pôdu napr. na začiatku kvetovej fázy. Životnosť trichodermy v substráte sa uvádza 6 - 8 týždňov, takže netreba ju aplikovať dvakrát.
Myslím si, že kokos od Atami trichodermu už obsahovať bude, no pokiaľ si chceš byť istý jej prítomnosťou, tak ju dodaj extra tak, ako som písal vyššie. Netreba ju pridávať vtedy, kým substrát ešte nie je prerastený koreňmi. Nepridávam trichodermu zamiešaním do pôdy v práškovom stave. Myslím, že lepšie sa v substráte a hlavne na koreňoch udrží, pokiaľ je aplikovaná v zálievke. Trichodermu zoženieš v growshopoch. Isto ju budú mať aj tam, kde si kúpil arzenál od Atami.
K tomu perlitu napíšem asi toľko, že do hotových substrátov ho už nepridávam. Verím slovám výrobcov substrátov o ich vhodnom zložení zmesí, preto ho nechcem narúšať. Keď už pridáš do rašelinového substrátu kokos, netreba pridávať ešte aj perlit. Ale na druhej strane ak sa s tým chceš vyhrať, tak nič tým nepokazíš. Iba to nie je potrebné. Ak ťa ešte niečo zaujíma, pokojne sa pýtaj...
Poptám se určitě na trichodermu a koupím ji tak či tak, jak velké balení mi bude stačit? 25Gramů? Nemohu vygooglit nikde složení Coco substrátu od Atami, takže jistota bude ji tam dát v zálivce. Ohledně toho perlitu, i když dávám kokos ke hlíně, tak ho tam přeci trochu dám (nejspíš do 10 litrů). Chci se zeptat hlavně na zalévání. Když budu mít hlínu s kokosem 1:1, změní se razantně cyklus zalévání? Je mi jasné, že to bude o něčem jiném než čistá hlína. Můžeš mi říct svoji zkušenost se zálivkou v takovém substrátu? Jinak Karma Ti už přiletěla, jsem rád za takové rady!