Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Nejlepsi puda, hlina, substrat...tipy jak na to .
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 43 44 45 46 47 »
Autor
Téma 
Kmotr007
Stálý Člen

Karma uživatele Kmotr007 - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kmotr007 - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 705

tak jsem to smichal.. bohuzel mi nevyslo na vsechny kvetinace, naplnil jsem jen 14/20 Muzete mi poradit neco levnyho na zbytek kvetinacu? nejakou smes, klidne i se zahradnickym substratem, cetl jsem nekde, ze bych to mel promichat perlitem nebo piskem, pelargonii nebo agroperlit .. budu rad za vsechny rady

Old Post 13-08-2014 v 20:18 PM
Kmotr007 je offline   Profil uživatele Kmotr007   Find more posts by Kmotr007   Foto galerie člena Kmotr007   Click here to Send Kmotr007 a Private Message   Add Kmotr007 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kmotr007
Stálý Člen

Karma uživatele Kmotr007 - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kmotr007 - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 706

tak jsem koupil 75 zahradnickeho substrátu s aktivnim humusem a na 6 tydnu s hnojivem krystalovem + perlit + keramzit.. muzete mi rict jak to mam namichat? dekuji

Old Post 14-08-2014 v 09:33 AM
Kmotr007 je offline   Profil uživatele Kmotr007   Find more posts by Kmotr007   Foto galerie člena Kmotr007   Click here to Send Kmotr007 a Private Message   Add Kmotr007 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
emkone
Nový Člen

Karma uživatele emkone - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 707

čaute ja som dnes zasadil svoj prvý AF purple a dal som do kvetináča pôdu kde rástla žihlava (kopriva) urobil som dobre alebo nie ? semienko som dal asi 3 cm pod povrch a prelial vodou a nechal od spodku vytiecť

Old Post 29-08-2014 v 17:49 PM
emkone je offline   Profil uživatele emkone   Find more posts by emkone   Foto galerie člena emkone   Click here to Send emkone a Private Message   Add emkone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sWei
Stálý Člen

Karma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% Pěstitelská

Příspěvek č. 708

ted si sázel? Trochu pozdě a semínko jsi dal takhle hluboko proč? Většínou se dává tak půl cm pod povrch ..... ted už nemá cenu nic sázet a AFka už vůbec ne když je takhle vlhko

Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.

Můj microgrow 40w (hotovo) , Můj 2. microgrow , Outdoor 2012 , Kalfas grow 200w CFL , 3. Micro 72w , Balkon 2014 , Balkon 2016

Homebox 30x30x60cm 55w , Led 164w 60x30x80 , Micro 55w CFL + 70w HPS 2019 (Aktuální)

Old Post 29-08-2014 v 18:36 PM
sWei je offline   Profil uživatele sWei   Find more posts by sWei   Foto galerie člena sWei   Click here to Send sWei a Private Message   Add sWei to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breakbeat
Stálý Člen

Karma uživatele breakbeat - 44% Pěstitelská

Příspěvek č. 709

substráty ktery koupite v zahradnictvi vetsinou stojej za hovno, z vlastni zkusenosti doporucuju plagron growmix , je predhnojenej akorat na 2-3 tydny, tudiz nemusim vubec resit rustovy hnojiva

Old Post 21-11-2014 v 00:49 AM
breakbeat je offline   Profil uživatele breakbeat   Find more posts by breakbeat   Foto galerie člena breakbeat   Click here to Send breakbeat a Private Message   Add breakbeat to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Whiskey_777
Stálý Člen

Karma uživatele Whiskey_777 - 32% Pěstitelská

Příspěvek č. 710

V každém případě kontrolujte datum balení......
Doba trvanlivosti je až 3 roky...

Old Post 21-11-2014 v 14:29 PM
Whiskey_777 je offline   Profil uživatele Whiskey_777   Find more posts by Whiskey_777   Foto galerie člena Whiskey_777   Click here to Send Whiskey_777 a Private Message   Add Whiskey_777 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Whiskey_777
Stálý Člen

Karma uživatele Whiskey_777 - 32% Pěstitelská

Příspěvek č. 711

Od jedné české značky substrátů jde koupit i profi substrát, není drahý a při balení je kontrolováno jak ph. tak i EC..... má 250L je balený v kostce.

Old Post 21-11-2014 v 14:31 PM
Whiskey_777 je offline   Profil uživatele Whiskey_777   Find more posts by Whiskey_777   Foto galerie člena Whiskey_777   Click here to Send Whiskey_777 a Private Message   Add Whiskey_777 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jajabings
Stálý Člen

Karma uživatele Jajabings - 88% PěstitelskáKarma uživatele Jajabings - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 712

zdravim, chci se zeptat. zahradnický substrát s perlitem projetej pod 400w v indooru. Dá se to pouzit v outdooru? (hlína bude v dírách tak měsic před vysazením kytek venku) Takže by to deště eště trochu proplachli. Vubec nvm jen se ptám dik

1st Out 2k14

Naposledy upravil Jajabings 03-02-2015 v 15:12 PM

Old Post 03-02-2015 v 14:20 PM
Jajabings je offline   Profil uživatele Jajabings   Find more posts by Jajabings   Foto galerie člena Jajabings   Click here to Send Jajabings a Private Message   Add Jajabings to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Balon
Stálý Člen

Karma uživatele Balon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Balon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Balon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Balon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Balon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Balon - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 713

citace:
Původní příspěvek od Jajabings
zdravim, chci se zeptat. zahradnický substrát s perlitem projetej pod 400w v indooru. Dá se to pouzit v outdooru? (hlína bude v dírách tak měsic před vysazením kytek venku) Takže by to deště eště trochu proplachli. Vubec nvm jen se ptám dik

jasně že to jde. odstraň nějaký kořeny a bude v pohodě...

Old Post 03-02-2015 v 16:05 PM
Balon je offline   Profil uživatele Balon   Find more posts by Balon   Foto galerie člena Balon   Click here to Send Balon a Private Message   Add Balon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jajabings
Stálý Člen

Karma uživatele Jajabings - 88% PěstitelskáKarma uživatele Jajabings - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 714

citace:
Původní příspěvek od Balon

jasně že to jde. odstraň nějaký kořeny a bude v pohodě...

To je jasnačka, celý se to přebere parada dík

1st Out 2k14

Old Post 03-02-2015 v 16:42 PM
Jajabings je offline   Profil uživatele Jajabings   Find more posts by Jajabings   Foto galerie člena Jajabings   Click here to Send Jajabings a Private Message   Add Jajabings to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
asusk73s
Nový Člen

Karma uživatele asusk73s - 61% Pěstitelská

Příspěvek č. 715

Zdravíčko všem přítomným.
Chci se zeptat ohledně substrátu, mám odzkoušený Canna Tera Profesional Plus, který mne bohužel zklamal, kvalita šla dolů. Tudíž si chci namíchat substrát sám, četl jsem tady vaše názory a rady a chci slyšet názory na můj nápad.
Nechci jet úplně čistý soil, proto mě napadlo smíchat hlínu s kokosem 1:1. Samozřejmě smíchat s perlitem a na dno keramzit.
Myslím si, že tato kombinace může být ideální pro holky když si spojím vlastnosti kokosu a klasické hlíny.
Prosím zkušenější o názory!!! Díky všem!

Mějte se a smějte se ;-)

Asus K73S

Old Post 08-02-2015 v 21:08 PM
asusk73s je offline   Profil uživatele asusk73s   Find more posts by asusk73s   Foto galerie člena asusk73s   Click here to Send asusk73s a Private Message   Add asusk73s to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ono
Stálý Člen

Karma uživatele Ono - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 716

Asusk73s, kombináciou hliny a kokosu v pomere 1:1 nič nepokazíš. Skúsenosť mám so zmiešaním Plagron Royalmix s obyčajným kokosom a všetko OK. Akurát odporúčam pridať Trichodermu, ak ju kokos alebo rašelinový substrát nemá.

Marihuana je dar.

Old Post 09-02-2015 v 20:03 PM
Ono je offline   Profil uživatele Ono   Find more posts by Ono   Foto galerie člena Ono   Click here to Send Ono a Private Message   Add Ono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
asusk73s
Nový Člen

Příspěvek č. 717

citace:
Původní příspěvek od Ono
Asusk73s, kombináciou hliny a kokosu v pomere 1:1 nič nepokazíš. Skúsenosť mám so zmiešaním Plagron Royalmix s obyčajným kokosom a všetko OK. Akurát odporúčam pridať Trichodermu, ak ju kokos alebo rašelinový substrát nemá.

Díky moc za radu. Kolik té trichodermy mám koupit Na 100 litrů hlíny a kde nejlépe? Mám arsenal hnojiv od Atami B'Cuzz tak budu kupovat kokos od Atami a hlínu Atami Kilomix.
Ještě jednou díky za odpověď. Můžu tam dát ještě tak 10 litrů perlitu že? Nebude toho zbytečně moc?

Asus K73S

Old Post 09-02-2015 v 20:19 PM
asusk73s je offline   Profil uživatele asusk73s   Find more posts by asusk73s   Foto galerie člena asusk73s   Click here to Send asusk73s a Private Message   Add asusk73s to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ono
Stálý Člen

Karma uživatele Ono - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 718

Asusk73s, nemáš za čo. Trichodermu používam v práškovej forme od General Hydroponics. Dávkuje sa 1 g na 10 l zálievky. Takýmto roztokom stačí zavlažiť pôdu napr. na začiatku kvetovej fázy. Životnosť trichodermy v substráte sa uvádza 6 - 8 týždňov, takže netreba ju aplikovať dvakrát.

Myslím si, že kokos od Atami trichodermu už obsahovať bude, no pokiaľ si chceš byť istý jej prítomnosťou, tak ju dodaj extra tak, ako som písal vyššie. Netreba ju pridávať vtedy, kým substrát ešte nie je prerastený koreňmi. Nepridávam trichodermu zamiešaním do pôdy v práškovom stave. Myslím, že lepšie sa v substráte a hlavne na koreňoch udrží, pokiaľ je aplikovaná v zálievke. Trichodermu zoženieš v growshopoch. Isto ju budú mať aj tam, kde si kúpil arzenál od Atami.

K tomu perlitu napíšem asi toľko, že do hotových substrátov ho už nepridávam. Verím slovám výrobcov substrátov o ich vhodnom zložení zmesí, preto ho nechcem narúšať. Keď už pridáš do rašelinového substrátu kokos, netreba pridávať ešte aj perlit. Ale na druhej strane ak sa s tým chceš vyhrať, tak nič tým nepokazíš. Iba to nie je potrebné. Ak ťa ešte niečo zaujíma, pokojne sa pýtaj...

Marihuana je dar.

Old Post 10-02-2015 v 19:10 PM
Ono je offline   Profil uživatele Ono   Find more posts by Ono   Foto galerie člena Ono   Click here to Send Ono a Private Message   Add Ono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dr_paradox69
Stálý Člen

Karma uživatele Dr_paradox69 - 93% PěstitelskáKarma uživatele Dr_paradox69 - 93% PěstitelskáKarma uživatele Dr_paradox69 - 93% PěstitelskáKarma uživatele Dr_paradox69 - 93% PěstitelskáKarma uživatele Dr_paradox69 - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 719

to asus:souhlas s onem...trichodermu urcite,taky vetsinou pouzivam od ghe,a muzu rict ze je to sto a jedna,bez a s ni...ja davam na spicku noze,kdyz vysazuju klon do finalniho kvetniku,do jamky na dno...a pak po par dnech s tou zalivkou,az se koreny trocha rozjedou...nekdo tu psal bacha na to at tam toho nedas moc prej koreny projedou skrz kvetinac a uz pak nemaji co zrat a kytka de do kytek...

Old Post 10-02-2015 v 19:33 PM
Dr_paradox69 je offline   Profil uživatele Dr_paradox69   Find more posts by Dr_paradox69   Foto galerie člena Dr_paradox69   Click here to Send Dr_paradox69 a Private Message   Add Dr_paradox69 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
asusk73s
Nový Člen

Palec nahoru Pro Ono Příspěvek č. 720

citace:
Původní příspěvek od Ono
Asusk73s, nemáš za čo. Trichodermu používam v práškovej forme od General Hydroponics. Dávkuje sa 1 g na 10 l zálievky. Takýmto roztokom stačí zavlažiť pôdu napr. na začiatku kvetovej fázy. Životnosť trichodermy v substráte sa uvádza 6 - 8 týždňov, takže netreba ju aplikovať dvakrát.

Myslím si, že kokos od Atami trichodermu už obsahovať bude, no pokiaľ si chceš byť istý jej prítomnosťou, tak ju dodaj extra tak, ako som písal vyššie. Netreba ju pridávať vtedy, kým substrát ešte nie je prerastený koreňmi. Nepridávam trichodermu zamiešaním do pôdy v práškovom stave. Myslím, že lepšie sa v substráte a hlavne na koreňoch udrží, pokiaľ je aplikovaná v zálievke. Trichodermu zoženieš v growshopoch. Isto ju budú mať aj tam, kde si kúpil arzenál od Atami.

K tomu perlitu napíšem asi toľko, že do hotových substrátov ho už nepridávam. Verím slovám výrobcov substrátov o ich vhodnom zložení zmesí, preto ho nechcem narúšať. Keď už pridáš do rašelinového substrátu kokos, netreba pridávať ešte aj perlit. Ale na druhej strane ak sa s tým chceš vyhrať, tak nič tým nepokazíš. Iba to nie je potrebné. Ak ťa ešte niečo zaujíma, pokojne sa pýtaj...

Poptám se určitě na trichodermu a koupím ji tak či tak, jak velké balení mi bude stačit? 25Gramů? Nemohu vygooglit nikde složení Coco substrátu od Atami, takže jistota bude ji tam dát v zálivce. Ohledně toho perlitu, i když dávám kokos ke hlíně, tak ho tam přeci trochu dám (nejspíš do 10 litrů). Chci se zeptat hlavně na zalévání. Když budu mít hlínu s kokosem 1:1, změní se razantně cyklus zalévání? Je mi jasné, že to bude o něčem jiném než čistá hlína. Můžeš mi říct svoji zkušenost se zálivkou v takovém substrátu? Jinak Karma Ti už přiletěla, jsem rád za takové rady!

Asus K73S

Old Post 10-02-2015 v 20:16 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:52 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 43 44 45 46 47 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás