Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jestili nechceš nic skazit tak si v první řadě přečti faq. Tam se dozvíš i to jakou plochu pokreje 70w sodík. Další krok, koukni do galerie jak to maj pořešený ostatní. btw ve skříni ser na noname
Víc se rozepisovat nebudu - v tomto theardu zbytečný OT
Vše je z eshopu na janca.cz, cena by měla být kolem 1000kč
Nejsem si jistej jestli to co mi příjde domů se vůbec bude dát zapojit a proto prosím někoho kdo se v tom vyzná ( věřím že vás tu je dost) a kdyžtak mě v něčem opraví,nebo mi napíše lepší možnost. Díky
// nejsem si jistej tim kondíkem, a tím startérem.
Mam tlmivku philips a starter gulaty s kontaktmi B L N,ked to zapojim ako to ma ist tak vybojku zapali a za cca 10 sek svieti naplno.Problem nastava po 30sekundach chodu ked vybojka zhasne,ostane zeravy len horak.Po cca 20 sek zase zacne svietit normalne.Nastastie som mal doma este tlmivku Layriton a s nou svieti bez problemov.Funguje to niekomu s tlmivkou philips?
Mám taky třívývodovou tlumivku a klasickej zapalovač (ale v jiným obalu) a všechno funguje bez problémů. Máš u té tlumivky použitý správný vývody (2 a 4)? A máš novou výbojku (podobně "blikají" vysvícený lampy v pouličním osvětlení).
Predem se omlouvam kdyby to tu uz nekde bylo.
Zapojil jsem bimetalovou tepelnou pojistku<90°C> do obvodu pred vybojku<70w> do faze-hnedej kabel.A po tom co pojistka rozepne obvod<zkousel jsem to svickou> tak vyleti pojistky v celym byte.
Vic o pojistkach a zapojeni mi skrine Tady
Co muze byt spatne??
je to tenhle:
Termostatický vypínač, bimetalový velký,průměr 21.5, rozteč šroubků 23.8, max. 10A, 90C
kdyztak tam zkusim zapojit tohle:
Vratný termostat 45°C rozpínací; 250V, max. 16A; plast pouzdro IP40; průměr 16,3x11,3mm + kontakty 9mm
2Rooftop:
Potrebujes:
PC zdroj,nebo nejakej transformator<mese osvedcil transforamto r firmy Hobbi od vlacku,regulovatelnej proud od 0-17V>
Vetracek
Kabliky na prislusny napeti<tam je to vcelku jedno,koupis neco co se ti bude zdat dost tlusty >
Spojist to bud cokoladou a nebo to spajis a oblepis el. izolackou.
Tod vse.(ja to mam takhle reseny,odbornici s tim nemusi souhlasit )
Nazdar vsichni, potreboval bych trochu poradit...
Skousel jsem zapojit lampu podle nejakeho schematu co jsem tu nasel, ale nejsem zrovna elektro-technicky typ a mo nerozumim tem cernobilym schematum...tak jsem skusil zapojit lampu (MH 70W), zapojil do elektiky a zacalo to nejak divne blikat...rek bych ze sem odpalil vybojku (kurwa stala 500)
Tady je pokus o schema,mohli byste mi please poradit co je na tom spatne?? Moc dekuju,zkusil sem to i barevne...
Lampick
Nazadek vsem,
potreboval bych trosku poradit...zkousel jsem nakreslit obrazek,ale nejak mi to nejde zapojit...tak to zkusim popsat po krocich jak sem to delal...snad mi nekdo poradi...
Hnedy kabel jsem vedl ze snury do tlumivky (vyvod 4), z vyvodu 2 tentyz hnedy do starteru (oznaceny B), dale z L do vybojky.
Modry kabel primo ze snury do bocni steny vybojky.
Zelenozluty do N na stareru.
A jejda...asi mi zhorela vybojka (vse by melo byt na 70W MH zatim) ale nevim kde se stala chyba...zkousel sem to zapojit podle tech cernobilich schematu,ale v elektrice se vubec nevyznam tak mi prosim nekdo pomozte...je to moje prvni lampa... Dik Lampik
Nulák (modrý) by podle mně měl být zapojený do startéru a až ze startéru do výbojky.
Jinak ve startéru jsou tři vývody:
Vývod č.1: Do toho zapojíš fázi (hnědý) z tlumivky
Vývod č. 2: Do toho zapojíš VN kabel, který dál zapojíš do výbojky
Vývod č. 3: Do toho zapojíš nulák (modrý) ze zásuvky, a ještě jeden zase do výbojky.
Obvod je zapojený správně jen ten nulák modrý jak říká hanízek musí být přivedený přímo ze síťové šňury na kontakt N na startéru a poté musí jít na výbojku takže v díře N na starteru budeš mít přišroubovány dva kabely jeden ze sítě a jeden k výbojce.
Myslím ale že tvý výbojka neutrpěla žádné stráty pokud nezměnila barvu protože nebyl uzavřený okruh
Co dodat tak ať ti to svítí.
Dekuju, hned dneska nebo zitra skusim zapojit a dam vedet jak sem dopad. Jen doufam ze neni ta vybojka v pr...i, ale poblikavala,takze bych rek, ze obvod zapojen byl,ale asi nejak spatne. Dik Lam.