Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 41 42 43 44 45 »
Autor
Téma 
JX3P
Nový Člen

Karma uživatele JX3P - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2011
Příspěvků: 11 

Nápad Příspěvek č. 673

Mohl bych poprosit o odkaz kde se někde něco dočtu o Fotolumenech?

Old Post 01-09-2011 v 13:10 PM
JX3P je offline   Profil uživatele JX3P   Find more posts by JX3P   Foto galerie člena JX3P   Click here to Send JX3P a Private Message   Add JX3P to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 3229  

Příspěvek č. 674

citace:
Původní příspěvek od JX3P
Mohl bych poprosit o odkaz kde se někde něco dočtu o Fotolumenech?


NIKDE

citace:
Původní příspěvek od jusr
hodnota lumenů je hodnota pro vypovídající něco spíš pro vaše oči a to je na hovno, rostlina přijímá světlo jinak...FOTOLUMEN- základní slovíčko okolo LEDek



No tak ješte jednou , kde je fotolumen jako jednotka ??? KDE ??? TO sis vole vymyslel tady , http://grower.cz/forum/showthread....1404#post951404 a byl bych rád kdyby tento smyšlený vyraz zůstal v tvejch myšlenkach a nezasiral nam tim toto forum , timto ti davam tb , doporučiji ti neradit lidem to co sám ani neviš nebo to absolutně nechápeš , nazdar pane Miris , RespectFlowers , jusr a kdoví kdo vlastně seš zač .

Old Post 01-09-2011 v 13:53 PM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 675

jo to PUR sem myslel alias fotosyntetézickejlumen alias fotolumen

Naposledy upravil 07-09-2011 v 20:47 PM

Old Post 01-09-2011 v 14:29 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 676

Tak ted jsem z vas akorat zmatenej kazdopadne LED asi nebrat.

Old Post 01-09-2011 v 20:58 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JX3P
Nový Člen

Karma uživatele JX3P - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2011
Příspěvků: 11 

Příspěvek č. 677

http://www.ledfuture.cz/www-leduspo...panel-LFGRB-90W

Old Post 02-09-2011 v 06:13 AM
JX3P je offline   Profil uživatele JX3P   Find more posts by JX3P   Foto galerie člena JX3P   Click here to Send JX3P a Private Message   Add JX3P to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 678

citace:
Původní příspěvek od JX3P
http://www.ledfuture.cz/www-leduspo...panel-LFGRB-90W


tenhle panel mám objednanej ... ten speciální poměr to je to , co sem psal nahoře , nakonec domluva v pohodě

Naposledy upravil 11-09-2011 v 10:26 AM

Old Post 02-09-2011 v 07:05 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 679

Zdravim nadsence LED technologii a rad bych taktez napsal nejake postrehy ci prodebatoval vase navrhy.

citace:
Původní příspěvek od jusr


jeden podélný drahý panel je k hovnu...stojí ale sedum osum tisíc, tak si kupte dva na svou malou skříň já bych uvítal jednoduchou konstrukční změnu


Prvni vete nejak moc nechapu, ono je celkem jedno jestli je podelny ci ctvercovy, to s cenou nema co delat, ikdyz je pravda ze nejake uspory v jednom panelu napr. o 200w jsou znat oproti 2x100w panelum (marketing aby te to presvedcilo ze 200w je lepsi, proste cim vice kupujes tim vice usetris), ale uspora je opravdu znat a z u hoodne vykonych panelu. Jednoduchou zmenu by jsi uvital? Jakoze pouze jeden panel? To ale neni zadna zmena ze jo, od logiky HPS lampy ze? Je takovy problem se starat o 2 panely, tedy rovnomernejsi pokryti pestirny svetla(muzeme dat i nize ze jo)

K fotolumemlum se ti velice pekne a odborne vyjadril clen Hlava . jinak velka pochvala za ten odkaz LEDfuture, kde prodavaji LED panely od LED GROW LIGHT, ceny jsou fakt super, i ty vypinace(to uz mene) ci retezeni a ta cena. Respecti jsou v tomhle o dost drazsi (ono to bude i tim celohlinikovym telem, ktery je vodotesny)

citace:
Původní příspěvek od JX3P


2 IPX

Ano ve všem souhlasím, té poslední generaci určitě předcházel nějaký výzkum, takže to může být jen lepší, ta přídavná akrylová optika tomu skutečně dá ostrý úhel k lepší pronikavosti do hloubky.


Vyzkum? No to ani omylem, jestli cekas ze nejaci panove S VS vzdelanim a bilich plastich dnem i noci jsou v LABu tak te zklamu, kdyby tomu tak bylo, tak ty LEDky uz davno valcuji HPS, nehlede na to ze kdyz uz nas masiruji reklamou, nejsou schopni ani podat report z nejakych test pestu. maximalne vyhonky nejakych salatu po dobu 3 tydnu, no kurva to ze je prezentace sily nove technologie?

citace:
Původní příspěvek od JX3P

dva 100watovy aby svitili diagonalne krizem s prekryvem je idealni stav


Plesk z jedny strany, plesk z druhy strany, at se ti rozsviti (mysleno v dobrym), pokud by jsi prekryl jeden panel druhym, umis si predstavit jen o kolik prijdes vykonu a osvetlene plochy prave v miste krizeni? Nemluve o tom ze panel co bude vyse bude jeste k tomu trpet nizsi intenzitou osvetleni (ikdyby byl jen 10cm nad spodnim panelem) bude svetelny tok slabsi, a co treba mista kde pomyslne X svira uhel? Tipl bych ze opet budou hlucha mista. No nic, proc to delat jednoduse kdyz to jde delat slozite ze ?

citace:
Původní příspěvek od novyclovek23


Zdravim, nemam zadne zkusenosti s LED osvetlenim, chtel bych se zeptat jestli si myslite ze je mozne dat do boxu 150x150x200 - LED mazar 120W, na rustovou fazi a na fazi kvetu k tomu do boxu pridat jeste normalni 400W vybojku ? Jestli je mozne takto zkombinovat normalni svetlo s LED osvetlenim ?
Díky moc za rady.


Ahoj, no hele to co pise Mazar a obzvlast Mazar jsou blaboly, ikdyz v poradne/FAQ uz primo rikaji ze ty velke hodnoty jsou pouze udavany ,pokud svitis napr. v zimni zahrade ci skleniku, pro cisty indoor musis mit mnohem vice stavy LED. Kombinovat ruzne druhy svetla bych se nebal, ale v tvem pripade bych volil tu nejlepsi cestu a to je srat na nejake LED a bral bych poradnou HPS lampu( na tvuj prostor 600-1000w), ted je to spise otazka technokratickych grow nadsencu (napr. JA ) ci matkaru. Jeste nejaky patek bude trvat nez panely budou mnohem vyse vykonejsi ale hlavne levnejsi nez pest pod vybojkama. Jo jinak me doporuceni laika, mazar nebrat, konecne se hnuly ledy s LED, tak se vyrobci aspon trosku snazi (konkurencni boj) a obmenuji sve produkty tzv. nove generace, u mazara to nejak nepostrehuji a vali furt se staryma LED cipama. Zvlast ted v soft secretu vyhraly jakousi nic nerikajici cenu Europen Awards ,ale ne za prinos v LED technologii, ale za brilantni marketing, dle meho usudku to moc palicim k nafouknuti nepomuze

citace:
Původní příspěvek od FeSTeR

zle zle !! kup si panel a mozes si s nim trieskat o hlavu.. !

Ten 250w panel da sam osebe menej ako 250sodik...

citace:
Hej jasne az nato ze svetlo sodika ma vacsie spektrum ako ledky ..

Svetelny tok je svetelny tok to znamena kolko vlastne toho svetla vidá ,panel viac ho mat nebude aj ked bude ina farba..

600w panel - 20tis lumen
600w sodik - 90tis lumen..

Nehovorim o efektivnom dosahu atd..
Vraj efektivnost ten panel za 30tis vam 8rokou rozhodne nevydrzi..
mozno niektore ale urcite nie vseky a tich 30tis za 8 rokov si radsej odpište z elektriky lol čus.. Robte si piču z plasteliny.


Psal jsem ti to uz na chatu, napisu ti to i sem, meles hovna a ac si laik jako ja , nemas vubec paru o cem mektas a jak vidim, ani zajem
o tom cokoli se dozvedet. Bohuzel diky takovym to mektalum a ceske nature( co neni se slevou nebo rovnou levne-se nekupuje) neni zde moc pestu pod komercnimi panely, pouze od homemade vyrob(tleskam borcum co meli vuli pajet a srat se s tim celkove)- ale ty pesty jsou spise pro zabavu, se starymi cipy, ruznych vlnovych delek, wattazi, rozmisteni atd. tak jeden od snucka a zde ma velmi pekne vysledky na to ze se jednalo pouze o nejaky testik, kór kdyz 250sodik ma velky rezijni naklad v predradniku. A snuck jel s celkovou mensi wattazi. Takze opet blabol.

Lumely, kdyby jsi se o to zajimal, tak vis ze lumely jsou nic nerikajici udaj pro rostliny, stejne jako u HPS tak u LED(zde s rozdilem porovnavani cipu se stejnym vyzarovacim uhlem) je tento udaj spise orientacni, priklad: rekneme ze 2 ruzne vybojky maji stejne vyzarovane spektrum, vybojka A ma 90k lumelu, vybojka B 115k lumelu(stejna wattaz), muzem usoudit ze vybojka B bude produkovat vice PAR (pro nas laiky bych to nazval sila paprsku slunicka to z ceho kytka zije a co efektivne vyuziva), to same je mozno pro porovnani podobnych LED panelu. Tot asi vse k lumelum a jejich vypovidajici hodnote. Jinak MH vybojka ma cca 1/2 lumelu oproti HPS a svetlo z ni vychazejici je silne, ,,cire´´ oproti HPS kdy si pripadam jako pri zapadu slunce.

Uff tot vse, a at tu nejsem za nejakyho mentora, velice brzy bych vas pozval ke shlednut meho LED pestu s 264w (290w) v aeroflu-celkem sympaticka wattaz na slusny test. Ikdyz se nezdari, bude zde aspon dalsi pracovni material pro dalsi zajemce uz pro volbu brat/nebrat.

Ale halvne, at to roste!!! Cau IPX

Old Post 03-09-2011 v 15:42 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ictus
Nový Člen

Karma uživatele ictus - 91% PěstitelskáKarma uživatele ictus - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 21  

Příspěvek č. 680

www.cidly.cz - garantuji nejnižší ceny v čR. Zákazník si může zvolit barvu a poměr vlnových délek.

Old Post 05-09-2011 v 07:54 AM
ictus je offline   Profil uživatele ictus   Find more posts by ictus   Foto galerie člena ictus   Click here to Send ictus a Private Message   Add ictus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ictus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JX3P
Nový Člen

Karma uživatele JX3P - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2011
Příspěvků: 11 

Příspěvek č. 681

ledfuture.cz to dělají už dávno jak jsem si všimnul, navíc sortiment panelů je neporovnatelný o nových 3G ani nemluvě..
garantuje každej kde co, tak napište svý zkušenosti s jednotlivejma dodavateli ať se to obecně ví.
1W nebo 3W čip je úplně jedno, mnohem důležitější je světelnej tok a hlavně systém ochranných diod.

Old Post 06-09-2011 v 18:54 PM
JX3P je offline   Profil uživatele JX3P   Find more posts by JX3P   Foto galerie člena JX3P   Click here to Send JX3P a Private Message   Add JX3P to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ictus
Nový Člen

Karma uživatele ictus - 91% PěstitelskáKarma uživatele ictus - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 21  

Příspěvek č. 682

Kompetní katalog:

http://www.cidly.cz/fotky14859/Pste...a_-_katalog.PDF

Old Post 08-09-2011 v 08:04 AM
ictus je offline   Profil uživatele ictus   Find more posts by ictus   Foto galerie člena ictus   Click here to Send ictus a Private Message   Add ictus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ictus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Ace
Nový Člen

Karma uživatele The Ace - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2011
Příspěvků: 29  

Příspěvek č. 683

Máte někdo zkušenost z LEDkama od respectflowers? http://www.ledgrowlight.cz/products...owers-rf-60-88/

V jednom treadu na groweru píšou : panel osazen 144 x 1W LED od firmy OSRAM, na kterých je navíc čočka ( můžete si představit něco jako zesilovací lupa ), která zvyšuje účinnost světla a navíc ho usměrňuje do vyzařovacího úhlu 60° !

To mi příde celkem fajn.

Ještě mě zajímá, jestli někdo máte zkušenost s Ledfuture ?
Jaký tam používaj dioidy?

Old Post 08-09-2011 v 22:10 PM
The Ace je offline   Profil uživatele The Ace   Find more posts by The Ace   Foto galerie člena The Ace   Click here to Send The Ace a Private Message   Add The Ace to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zmetek
Stálý Člen

Karma uživatele zmetek - 89% PěstitelskáKarma uživatele zmetek - 89% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 265  

Příspěvek č. 684

priste zkus hledat http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=49226

micro LED box 15/25W #1

Old Post 10-09-2011 v 09:51 AM
zmetek je offline   Profil uživatele zmetek   Find more posts by zmetek   Foto galerie člena zmetek   Click here to Send zmetek a Private Message   Add zmetek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Ace
Nový Člen

Karma uživatele The Ace - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2011
Příspěvků: 29  

Příspěvek č. 685

citace:
Původní příspěvek od zmetek
priste zkus hledat http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49226


Jo no to sem právě četl, ale jde mi o ten rozdíl mezi těma respectflowers a Ledfuture.
Lidi tady píšou: ledfuture je super, maj velkej výběr atd.. ale méě přijde že ty respectflofers maj mnohem lepší technologie.
Zajímá mě to, protože ty ledky chci určitě koupit a otestovat, ale chci koupit ty nejlepší na trhu a to mě furt přijde že maj respectflowers?? Co si o tom kdo myslí ??

Old Post 10-09-2011 v 11:14 AM
The Ace je offline   Profil uživatele The Ace   Find more posts by The Ace   Foto galerie člena The Ace   Click here to Send The Ace a Private Message   Add The Ace to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JX3P
Nový Člen

Karma uživatele JX3P - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2011
Příspěvků: 11 

Příspěvek č. 686

info co mi Ledfuture poslali:
Ledfuture používá 1W a 2W Taiwan diody od Epistar, spolu se systémem ochranných diod viz obrázek, s 3W čipy v laboratoři výrobce nebyly dobré zkušenosti (ztrátové teplo), přídavná plexi optika je u panelu 3.generace zdarma.

http://imageshack.us/photo/my-image...0806000925.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-image...htfrontsid.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-image...dgrowlight.jpg/

Old Post 10-09-2011 v 19:21 PM
JX3P je offline   Profil uživatele JX3P   Find more posts by JX3P   Foto galerie člena JX3P   Click here to Send JX3P a Private Message   Add JX3P to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 687

Opet po nejake dobe zdravim a opet pripeju vam do mlyna, ale predem bych chtel vas odkazat na svuj LED projekt jak jsem slibil, a ten je presne zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...8894#post988894 . Doufam ze nebude jen na obdiv ci vychloubani, ale ze si z neho i neco odneseme. Pestu pod purpurovymi svetluskami zdar!!!

citace:
Původní příspěvek od The Ace
Máte někdo zkušenost z LEDkama od respectflowers? http://www.ledgrowlight.cz/products...owers-rf-60-88/

V jednom treadu na groweru píšou : panel osazen 144 x 1W LED od firmy OSRAM, na kterých je navíc čočka ( můžete si představit něco jako zesilovací lupa ), která zvyšuje účinnost světla a navíc ho usměrňuje do vyzařovacího úhlu 60° !

To mi příde celkem fajn.

Ještě mě zajímá, jestli někdo máte zkušenost s Ledfuture ?
Jaký tam používaj dioidy?


Ahoj, ten odkaz co jsi postnul, uz stejne neodkazuje na 144W panel, ale na 88w panel NOVE generace, uz podle fotek vypada prece jinak. Pokud mas zajem aspon jak to vypada + neajaky tech. report, scoukni sem na thread: http://grower.cz/forum/showthread.p...8906#post988906 ,zmena je v pouziti diod(snad vykonejsich) a telu, ktere vypada fakt dobre. Doufam ze ti fota pomohou a budou k necemu.

citace:
Jo no to sem právě četl, ale jde mi o ten rozdíl mezi těma respectflowers a Ledfuture.
Lidi tady píšou: ledfuture je super, maj velkej výběr atd.. ale méě přijde že ty respectflofers maj mnohem lepší technologie.
Zajímá mě to, protože ty ledky chci určitě koupit a otestovat, ale chci koupit ty nejlepší na trhu a to mě furt přijde že maj respectflowers?? Co si o tom kdo myslí ??


Kde a kdo to pise? Rad bych videl nejaky thread, kde to groweri resi nebo je to jen mlaceni prazdne slamy??? Nikdo to neporovnava, jelikoz to nikdo nekupuje

citace:
Původní příspěvek od JX3P
ledfuture.cz to dělají už dávno jak jsem si všimnul, navíc sortiment panelů je neporovnatelný o nových 3G ani nemluvě..
garantuje každej kde co, tak napište svý zkušenosti s jednotlivejma dodavateli ať se to obecně ví.
1W nebo 3W čip je úplně jedno, mnohem důležitější je světelnej tok a hlavně systém ochranných diod.


Napiste sve zkusenosti??? A jak prosim te? jedine jak to napsat je si nejaky panel poridit a jeste lepe ho rovnou porovnat s jinymi panely. Mas takove moznosti? jak prosotrove tak financni? Koupil jsi si nejaky poradny panel nebo jen na zkousku nejake rajcatove Uficko? Ja takove moznosti nemam a nemyslim si ze lidi na tom nejsou jinak.

citace:
nfo co mi Ledfuture poslali:
Ledfuture používá 1W a 2W Taiwan diody od Epistar, spolu se systémem ochranných diod viz obrázek, s 3W čipy v laboratoři výrobce nebyly dobré zkušenosti (ztrátové teplo), přídavná plexi optika je u panelu 3.generace zdarma.

http://imageshack.us/photo/my-image...0806000925.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-image...htfrontsid.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-image...dgrowlight.jpg/


ledfuture i
ty LED s cidly od clena ictus mi prijdou vice mene stejne, rozdily bych videl pouze v doplnkovem balastu, jinak mam pocit, ze temer kazdy dodavatel tech panelu dnes nabizi uz moznost upravit si spektrum dle svych predstav a prani. Epistar LED vyuziva taktez hodne vyrobcu techto panelu i o ruznym vyzarovacim uhlu, ted jen zalezi jak vykone sami vyrobci pouzivaji. Tak a ted me zajima v cem je prinos tech ochran diod a jaky je primarni ucel techto soucastek(ano z nazvu vypliva, ze asi diody chrani, ale rad bych, kdyby se to vice rozepsalo). Pokud soucastka stoji kacku tak to tolik neresim, ale zajima me jestli to nebude uz zbytecne, z meho spotrebitelskeho pohledu je u prdele jestli panel vydrzi(ted,v teto dobe!) 5let nepretrzite svitit, lepe by se vyplatilo kdyby panely byly levnejsi bez nejakych ochran apod, kdyz tato technologie je v pohybu(a velkym, ledky se nemalo vyuzivaji temer kdekoli od svitilen az po podsviceni lcd apod.) a vyplati se tedy casteji kupovat panely, ktere budou levne a o krok vykonejsi nez ty predchazejici. Mam ale takovej pocit, ze kapitalisticky bussiness s tim ma zcela opacne plany(misto aby byly TED levne panely, co chvili by se obmenovali, tak jsou PREMIUM zbozi za silenou cenu a az bude LED na vrcholu, tak to budou prodavat jak na pasu-levne, s tim spojena kvalita, coz je hovadina, jelikoz to bude prave ta doba kdy se nam po vsech strankach vyplati koupit mene vykonych a drahych panelu)

Hauwk. IPX

Old Post 12-09-2011 v 23:06 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dejaVuCV
Stálý Člen

Karma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 308  

Emerson effect Příspěvek č. 688

Ahoj vsem priznivcum LEDek.
Precist tenhle thread je fakt rychta (uz nevim, skoro co bylo receno a co ne, chtelo by to asi nejak uhladit).
Nicmene, kvuli tomu to tu nechci zasir*t. Pred dvema+ lety jsem taky kutil, ale narazil jsem na jednu vec, kterou byste meli brat v uvahu. Nerekl bych, ze to bylo testovano na rostlinach konopi, ale za uvahu to rozhodne stoji.
Jde o tzv. Emerson effect (zrejme testovali na rasach, tam to jde dobre merit).
Nazorny obrazek:
http://www.biologie.uni-hamburg.de/b-online/ge24/12.jpg
Jednoduse receno: Pokud svitis vlnovou delkou 670nm a zmeris miru fotosyntezy (treba mnozsvtim vyrobeneho kysliku), pak udelas to same s vlnovou delkou 700nm (zase zmeris), tak kombinaci obou vlnovych delek neziskas pouhy soucet obou, ale dostanes jeste neco navic ;-) .

To sem se zamotal :-D . Proto ma myslim smysl doplnovat i jine vlnove delky, nez ktere jsou v "peaku" nasledujiciho grafu:
http://www2.estrellamountain.edu/faculty/farabee/biobk/pigment.gif

EDIT:
Pro konopi prichazeji v uvahu fotosynteticka barviva: Chlorofil A + Chlorofil B a pak beta karoten. Ostatni konopi zrejme neobsahuje (kdybych se pletl, pls o opravu).
A jeste jedna vec. V tehle publikaci to meri na kulturach spenatu. A dalsi vec, Emerson efektu je vic . Zda se, ze by to tu chtelo zkuseneho botanika.

Zdroje:
http://www.biologie.uni-hamburg.de/b-online/e24/12.htm
http://ledgrowlights.blogspot.com/2...row-lights.html
... a pak samozrejme google.

Jinak peace inovatorum typu hlava. Cus djV.

Ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne.
1st dejaVu's 200W CFL kalfas bubbler <(--=< sklizeno, zhuleno

Naposledy upravil dejaVuCV 13-09-2011 v 15:38 PM

Old Post 13-09-2011 v 13:01 PM
dejaVuCV je offline   Profil uživatele dejaVuCV   Find more posts by dejaVuCV   Foto galerie člena dejaVuCV   Click here to Send dejaVuCV a Private Message   Add dejaVuCV to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:25 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 41 42 43 44 45 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
04-10-2016 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II. - 1018 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1702780 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív