Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Ivi Jo kořenák mam, a můžu to dát teda rovnou do kokosu......dneska mi tu rikali ,že to je předhnojeny a že to neni dobry....tak nevim.....
kokos je, aspon pokud vim, substrát bez živin, je to takový poloviční hydro..ty živiny tam musíš dodávat. a jestli máš kořenák, tak máš určitě k němu i nějaký hnojící schéma a pokud ne, tak si ho najdi na strankach vyrobce, abys vedela kdy a jak hodně ho tam dávat
protoze mi zatim nikdo neporadil tak bych se chtel znova zeptat na to kliceni v tech rockworovejch kostkach nebo jak se jim rika kdyz je namocim do roztoku s korenovym stimulatorem s ph cca.7,4 ze to na bude ok? cetl jsem ze jsou kysely ale jak to ne tak co nislite? nebo je lepsi zasadit je do hliny pro sazenicky a rizky a dat je do takovejch tech kvetinacku kterejma prorostou koreny abych je pak nemusel presazovat?
Původní příspěvek od starjo protoze mi zatim nikdo neporadil tak bych se chtel znova zeptat na to kliceni v tech rockworovejch kostkach nebo jak se jim rika kdyz je namocim do roztoku s korenovym stimulatorem s ph cca.7,4 ze to na bude ok? cetl jsem ze jsou kysely ale jak to ne tak co nislite? nebo je lepsi zasadit je do hliny pro sazenicky a rizky a dat je do takovejch tech kvetinacku kterejma prorostou koreny abych je pak nemusel presazovat?
Čau.
Nikdo ti neporadil protože v tomhle threadu je toho o klíčení víc než dost.
Já třeba neklíčím, prostě to zasadim do substrátu, většinou Plagron grow mix, zaleju a za tři dny jsou venku.
Původní příspěvek od starjo no jo dik ale me jde o to jestli se to ph vyrovna na optimum v takovy kombinaci nedocet jsem se tu takovou presnou informaci dik
někde to tu je.. RW kostky namočit na min 24 hod do vody s PH cca 5. pak se PH kostek srovná.. peace
tak ted to vubec nechapu cetl jsem ze jsou kysely a ph 5 je taky kysely ne? tak jak se muze vyrovnat kysely kyselym ?? dik moc a sorry ale jsem uplnej zacatecnik a fakt tomu moc nerozumim radsi se zeptam dvakrat nez abych to zbytecne skazil dik moc
Původní příspěvek od starjo tak ted to vubec nechapu cetl jsem ze jsou kysely a ph 5 je taky kysely ne? tak jak se muze vyrovnat kysely kyselym ?? dik moc a sorry ale jsem uplnej zacatecnik a fakt tomu moc nerozumim radsi se zeptam dvakrat nez abych to zbytecne skazil dik moc
jakmile v tamponku semínko vystrčí klíček velikosti 2 - 3 mm ultraopatrně a jemně ho vyjměte z tamponu (optimální je speciální plastová jemná pinzeta) a strčte do sadbovací kostičky - předem upravené (namočit na 12 - 24 hod do odstáté čisté vody s upraveným pH na hodnotu 5,5 - 5,8 - jemně stisknout pro odstranění přebytečné vody) KLÍČKEM DOLŮ.
zdar nechci delat chytryho ale cetl jsem na vice zdrojich, ne na groweru, ze se ty RW kostky maci do roztoku 6,5 PH a pred tim nez se daj ty semena do tech kostek maj se na 12-24hod dat namorit do vody PH cca 5,8 s peroxidem a pote nechat vykličit treba v navlhceny vate a az kdyz maj klicky tak teprv pak se maj davat do tech kostek a nemusi se to delat pinzetou ani ultra opatrne jen bacha na zlomeni klicku vev to za obal seminka a ne za klicek osobne dodrzuji tento postup az na to ze PH mam kolem 7,5 a neupravuji ho semena nemorim jen je na 12-24 hod nechavam predklicit v obyc vode obcas i to vynecham i presto vse probiha bez problemu u dobrych semen klicivost az 100% (10/10) kdyz mas dobry semena neni to zadna veda a klidne bych je dal rovnou do substratu ty kostky muzes vynechat teda jestli to nemas na hydro tam sou ty kostky vetsinou nutny kuli stabylite peace
zdravim growery mam malou zkušenost s dopěstovanim outu pod sodikem,,,,a chci to jet in od seminka a chci se zeptat jestli muzu nakličená semena prdnout do hlíny a hlavně jestli na ne můžu svitit od zacatku 400w MH growth gib lightning.prosim odpoved co nejrychleji semena mi už klíčí.předem dekuji pěstu zdar............PS pod zářivkou se mi to rozjíždět nechce protože jich chci 25 a to se mi pod zářivku nevleze....
vetsinou je davam do hliny kdyz maj tak skoro centak dlouhej klicek a no problem tet jsem je dal jen tak lehce praskly z mini klickem a vubec nevylezly jen dve z 8 sou venku jak je das do hliny tak svit ale to 400w dej co nejvis ja jedu seminka a klony jen pod zarivkou pak vetsinou out ale ty co chystam tet chci soupnout do stanu. kluci vzdycky svitej od zacatku i 600w ale maj to ze zacatku dost vysoko, pak postupne s nizujou a pak kdyz je treba tak zas zvisujou ale nevim jak prtesne ale vim ze u takhle malejch to vesej asi tak metr nad to odhadem nemeril sem jim to, snad ti to nikdo upresni peace
hlina je zaklad, hlina je prirodzena cesta, ziadne kombinacie, najprv voda, potom obrousek, potom hlina ...pekne do kvalitnej hliny, necchat 3cm pod zemou, do 5 dni vsetko vonku je, pri dodrzani spravnej teploty 24-25° nie je co pokazit, potom uz vsetko zalezi na semenach.
zařivky osram cool white a osram fluora 2 vedle sebe 60 cm .ME zas znamej co dřív zkoušel skřín řikal at to 400w nacpu co nejníž mam ho tak 40cm od kvetníků.tak ted nwm.mě se pod zařvkou vždy vytáhnou.....................jinak co se týče klíčen s tim problém nemam nekdy dam semena do vody nekdy pod toaletak a nekdy rovnou do hlíny kvalitní semena si vždy cestu najdou........jen parkrat s mi stalo že se nejak zblaznilo zamotalo a nevylezlo.jinak mam vždy skoro 100% úspěšnost a to i ze svych šlechtu.
tak sem schvalne koukal do knizky a tam taky pisou povesit co nejvyse az kdyz poradne zakoreni a rozjedou se tak dat co nejvic svetla ale pozor na spaleni a kdyz ma nikdo vic lamp staci svitit jednou taky tam pisou at svitis 2-4 dny non-stop prej pomaleji porostou zesily stonky a poroste korenak to by melo zamezit tem dlouhejm stonkum