Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
oka dam tam hliny mene jeden substrat zahradni mam koupeny ale to bude malo koupim teda i na pelargonie a dam jednu do zahradniho a ty dve do hliny na pelar. a aspon uvidim rozdil jak to poroste hiihhiihi
a chci se zeptat budu davat jeste ven 1 nebo 2 kytky nebulu mam koupit taky na pelargonie???
jinak ja koupil hnojeni na automaty jen na kvet takze pohoda
Zdar. Čo je lepšie slepačí alebo konský hnoj ? rozdiel je 5 euro. Tak neviem a ešte lepšie piesok alebo perlit alebo oboje ? A ešte som počul že je dobré zamiešať dotoho trocha popola z dreva a škrupiny vajec te vraj obsahujú vápnik sice neviem načo je dobrý vápnik ale uškodiť by to nemalo. Díky
Inak môj mix
70 % Záhradnicky substrát
20 % koňský alebo slepačí hnoj
10% perlit, piesok
Původní příspěvek od Jurgiano Zdar. Čo je lepšie slepačí alebo konský hnoj ? rozdiel je 5 euro. Tak neviem a ešte lepšie piesok alebo perlit alebo oboje ? A ešte som počul že je dobré zamiešať dotoho trocha popola z dreva a škrupiny vajec te vraj obsahujú vápnik sice neviem načo je dobrý vápnik ale uškodiť by to nemalo. Díky
Inak môj mix
70 % Záhradnicky substrát
20 % koňský alebo slepačí hnoj
10% perlit, piesok
popel se tam dává jako hnojivo, obsahuje draselny soli, fosfor atd.
vhodnej je ze dřeva, ne z uhlí, a měly by bejt ještě malý černý neshořelý kousíčky,když to bude jen bílej prach, tak tam nic nebude ze živin.
a taky zlepšuje strukturu třeba jílovitejch půd.
slepičáky sou dobrý na růst, obsahujou hodně N (teď doufam, že sem to neobrátil )
a ty skořápky od vejce nebo takovej dolomitickej vápenec se dávaj, protože obohacujou půdu o vápní ka horčík, ale četl sem, že "vápenec obohacuje otce a ochuzuje syna"
popel se tam dává jako hnojivo, obsahuje draselny soli, fosfor atd.
vhodnej je ze dřeva, ne z uhlí, a měly by bejt ještě malý černý neshořelý kousíčky,když to bude jen bílej prach, tak tam nic nebude ze živin.
a taky zlepšuje strukturu třeba jílovitejch půd.
slepičáky sou dobrý na růst, obsahujou hodně N (teď doufam, že sem to neobrátil )
a ty skořápky od vejce nebo takovej dolomitickej vápenec se dávaj, protože obohacujou půdu o vápní ka horčík, ale četl sem, že "vápenec obohacuje otce a ochuzuje syna"
a vůbec, to máš asi na ven ne?
jo obrátil, obsahují víc P než N: Takže vhodnější spíš na květ.
ahoj koukal jsem nato jak tady vseci michaji sve vlastni substraty a chci trochu poradit
budu to davat do skledniku cca jedna kytka bude mit 50l hliny kytky budou 2
koupil jsem 70l zahradni substrat 70l substrat na pelargonie a mam perlit a zizali humus prosim muze mi nekdo poradit jak to mam priblizne namychat nechci nic posrat diky
perlitu se dává podle nároků rostliny, u konopí tak 1 díl perlitu na 2 díly zeminy, u toho wormhumusu záleží od, kterého výrobce ho máš, tam si zjisti dávkování, můžeš teda zkusit třeba takýto mix:
Každopádně fantazii se meze nekladou a u tebe bych dal spíš přednost substrátu pro pelargonie, hlavně si pohlídej pH výslednýho díla a nepřežeň to s tím trusem, ať to tvoje mladý holky zkousnou a nepřehnojíš je....
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Nejlepší je na out a to na všeobecný pěstování je Terra Preta. Umí totiž zabrat jako značkový substrát či kompost přičemž netrpí jejich neduhy...
U substrátu je velkej problém s cenou : Plagron Royalty Mix 25 l / cca 270 kč na out ani omylem, kompost je takovej jakou hlínu použiju, když je jilovitá tak žádná hitparáda, jasný písek, kokos je řešení, zas ale musím víc hnojit páč mám logicky míň živin.
Takže jak na TP?
Základ je nejlepší udělat na podzim TP zraje půl roku,ale po roce je výrazně lepší.
Složení :
biouhel: drcený hodně najemno zadržuje vláhu + živiny který postupně uvolňuje do půdy. ( použij grilovací uhlí bo uhlíky z kamen) ideální je asi 20 kg/m2 jde zapracovávat v průběhu několika sezon fungujou i daleko menší koncentrace.
dřevní štěpka: dá se nahradit pilinama ideál je třeba s hovínkama morčat pro větší vzdušnost substrátu + obsahuje lignin podporuje tvorbu humusu
posečená tráva : N zdroj dusíku
hovínka živočichů : P fosfor ( soudruzi z NDR používají i svá vlastní) jde samo použít granulovaná. Promíchat, netřepat.
A tj vše přátelé ...
Jo není špatný přidat na místě trochu žížal ideální jsou kalifornský stačej i hnojní začnou vyrábět Vermikompost. Vhodné je přidat třeba trochu kysaného zelí, ovoce atd na nastartování mléčného kvašení. Na podporu bakteriálního a houbovitého života.
Tuning jde po linii Vermikompost, rohovina, masokostní moučka, Guano, Symbivit popř . Perlit. Ale nic z toho není podmínkou.
Substrát se nevyčerpá jako obyčejný při použití organickýh hnojek je výnos větší v řádu desítek procent. Hnojit není podmínkou určitě ne na vegetu v květu nějaký PK možno dodat opět není podmínkou. Před týdnem navožena TP na záhonek od té doby nepršelo nezalito 1 cm pod povrchem krásně vlhká člověk jen slyší mlaskání žížalek GL
PS : kytky se po těch dobrůtkách můžou zblázdnit.
Chcem sa opýtať či konský hnoj miešať zo substrátom alebo dať na spodok jamy pár čísel hnoja a prikriť substrátom.
Videl som tu aj tak aj tak. Ide mi oto že budem sadiť pol semen priamo a pol len vyklíčených a teda aby ten prvý korienok hneď nenarazil na nejaký kus hnoja ktorý by korienok spálil.
Obsah: 20% rašeliníku, 35% zahradní rašeliny, 10% vysoce kvalitního organického hnojiva získaného pomocí žížal, 30% perlitu a 5% pre-mixu. pH 6,2 - 6,6 EC 2,4
Mírně předhnojený kvalitní substrát vhodný pro všechny, kteří si plně chtějí regulovat živiny tekutými hnojivy. Pro rychlý rozvoj kořenů a dynamický růst. Vhodný pro rostliny pěstované v květnicích a kontejnerech.
Ahoj, zajímá mne, jestli by mohla být vhodná půda/hlína z kopřiv.?
Myslim to tak, jestli můžu vyhrabat ty kopřivy a použít tu půdu na moje kytky.
Případně ji smíchám s nějakým substrátem.
Původní příspěvek od Spronty Ahoj, zajímá mne, jestli by mohla být vhodná půda/hlína z kopřiv.?
Myslim to tak, jestli můžu vyhrabat ty kopřivy a použít tu půdu na moje kytky.
Případně ji smíchám s nějakým substrátem.
Co vy na to ?
Čau, obsahem živin je taková zemina v pohodě, hlavně obsahem dusíku, ale vzdušností která konopí vyhovuje určitě ne. Jestli budeš chtít takovou zeminu použít, tak jedině v malým poměru se substrátem a ještě bych tomu pomohl perlitem. Jestli ti můžu doporučit, tak kompost bude pro míchání se substrátem lepší volba. U té zeminy se ti může stát, že z toho budeš mít neprodyšný bláto a holky budou akorát trpět.
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Čau, obsahem živin je taková zemina v pohodě, hlavně obsahem dusíku, ale vzdušností která konopí vyhovuje určitě ne. Jestli budeš chtít takovou zeminu použít, tak jedině v malým poměru se substrátem a ještě bych tomu pomohl perlitem. Jestli ti můžu doporučit, tak kompost bude pro míchání se substrátem lepší volba. U té zeminy se ti může stát, že z toho budeš mít neprodyšný bláto a holky budou akorát trpět.
Díky za reakci,
chtěl by jsem právě udělat takovej mix - půda z kopřiv, zahradnický substrát B, trochu kompostu, pár bobků od morčátka, špetka kravského hnoje, perlit
Samozřejmě bych dál upravoval podle vzhledu půdy, aby z toho pak fakt nebylo bahno.
Co myslíš ?
Díky za reakci,
chtěl by jsem právě udělat takovej mix - půda z kopřiv, zahradnický substrát B, trochu kompostu, pár bobků od morčátka, špetka kravského hnoje, perlit
Samozřejmě bych dál upravoval podle vzhledu půdy, aby z toho pak fakt nebylo bahno.
Co myslíš ?
80% substrátu + 20% kompostu + 1:2 perlitu a trochu toho hnoje poházet na vrch by mohlo být v pohodě, popř můžeš hnůj zapracovat do celku, ale bacha na tu prodyšnost a přehnojení.