Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím,změřil jsem PH té zeminy a vyšlo mi cca 7.4,mám s tím něco dělat?zde se rady growerů rozchází-četl jsem zde několik příspěvků a každý radí něco jiného...spíše by mě zajímalo,zda je v takové půdě dostatek živin-včera jsem přihnojoval rostlinku vitality komplexem od Agra a nasypal na zeminu trochu cereritu...děkuji za odpovědi
maaara666
Ahoj.
Zbytečně tam cpeš hnojiva. nejde o to, jestli je v té půdě dost hnojiv, ale jestli je ten porost dokáže při ph 7,4 zhltnout, což stěží. nejprv to ph sniž na cca 6,5 a pak to hnoj.
Koupil jsem si onehdá kyselinu fosforečnou a jsem za ni moc rád. upravuju ph vody v každé zálivce a nemám problém.
Používal jsem acidon na úpravu ph vody v akvaristice, ale to je o ničem.
Něco v mém substrátu ph zvyšuje, ještě nevím, co to je. a tak dávám ph zálivky nižší, asi 5,8 a na výtoku je to pak 6,4.
tak hodně zdaru
Původní příspěvek od maaara666 zdravím vespolek,jakej máte názor na vybagrovanou zeminu z rybníka?je odstálá asi 2 roky...namíchal jsem jí v poměru 50/50 s hrubším pískem...máte někdo prosím zkušenosti s touto půdou?zasadil jsem do ní Red dwarf AF od buddha seeds-je to týden a rostlina se teprve dere ven-bojím se,aby jí tato zemina nezabila...
Zdarec mára, s takovou půdou pomalu. Nevíš co se ti v takovém sedimentu mohlo usadit, zní to trochu praštěně, ale ne jen tak naši zákonodárci označili rybniční sedimenty za "nebezpečný odpad". Nikdy nevíš jaké množství těžkých kovů, nebo jiného bordelu z okolí se tam mohlo usadit. Tady máš nějaký stručný článek
Holky bych radši přesadil, páč sou schopný tahat těžký kovy z půdy moc zdatně! Za pár kaček kup kvalitní substrát a máš klid na duši
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
děkuji vám všem za rady,nakonec jsem dal na Zedyho a red dwarfa AF jsem přesadil do balkonového substrátu s kokosem a vypadá to že rostlina se nezastavila(naštěstí) a navíc že jí to prospívá.výrobce udává PH na 5-6.5.kytka konečně začala trochu růst tak uvidíme...díky
Hoj,
Prosím může mi někdo poradit, potřeboval bych zjistit poměr v % u Plagron Royalty Mix, především kolik je tam perlitu, hlínu už mám koupenou, ale chci testnout autopot kde optimální složení pro tento systémek 50% zemina 50% perlit. Tak že se mi jedná jen o to kolik perlitu tam mám přidat, jsou to 50l pytle. Předem díky
Původní příspěvek od kami27 Hoj,
Prosím může mi někdo poradit, potřeboval bych zjistit poměr v % u Plagron Royalty Mix, především kolik je tam perlitu, hlínu už mám koupenou, ale chci testnout autopot kde optimální složení pro tento systémek 50% zemina 50% perlit. Tak že se mi jedná jen o to kolik perlitu tam mám přidat, jsou to 50l pytle. Předem díky
"Rašelina tvoří zhruba 60% celkového objemu. Dále Royalty mix obsahuje 20% kvalitního červího kompostu, 15% perlitu a 5% bio super mixu."
Zdar, Naturu som skúšal ale nie v čistej forme. Ph som meniť nemusel ale zapracoval som do nej 20%černozeme a 20%perlitu-myslím že šlapala celkom dobre ale rozhodne v čistom substráte nezmiešanom s kvalitnou zemou by som nesadil. Najviac sa mi osvedčil záhradnícky substrát B od firmi Rašelina s granulovaným horse robí zázraky.
cau bando mam 3 seminka Royal Queen Seeds Jack Herer Automatic a chystam se je dat do sklenicku tak za mesic a nevim jak s hlinou mam koupit jen zahradnicky substrat kazda kytka bude mit dost prostoru na koreny asi tak 50l substratu na kazdou kytku podle stranek kde jsem seminka koupil maji byt hotove za 12 tyndu pokud jsem to dobre pochopil a tak nevim jestli budou mit dost zivin po dobu 12 tydnu kdyz tam fouknu jen zahradni substrat
Myslim si, ze 50 litru je na automaty vazne moc. Samozrejme na tom neni nic spatneho, akorat je to zbytecne moc. Pohodlne je dej do 15 litrovych kvetinacu nebo kyblu a uz i to je pro ne s prehledem dost velke
P.S. zahradni substrat bych nedoporucoval.. Bud vlastni z nejakeho kompostu namichat, pokud nemas tu moznost, tak spis substrat pro pelargonie kdyz uz.
Jsem toho nazoru, ze automaty se vyplati hnojim jen na kvet, na rust to moc cenu nema si myslim )