Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jaxe sem divam, asi si taky radi pochutnate . Kazdopadne diky za nahlednuti...
z3zzz:nebyla kupodivu moc cejtit (bratr-nehulic- to chaloval taky, nic moc nerikal a pak celou noc paril postala ). Kdyby to nekomu vadilo, muze to rovnou nalozit s nejakym korenim nebo smazit na "olejovitym ghi" - jak pise E_D
E_D:jojo, ale lepsi by mozna bylo masilko - kuratko na ghi!!!
-"Zdar! Nemas neco na prda?"
-"Ne, ale az budes mit, taxe stav!"
-----------------------------------------------------------
Celkem dost lidí z G mi psalo PM jak dělám máslo.
Receptů je tady docela dost - i já z nich něco okoukal...a když už sem se zase s máslem patlal, tak pár fotek navíc už nikoho nezabije . Jinak sem asi měl tuhle fotokuchařku začít právě timhle, protože máslo je zákled!
Nejperve suroviny a poměry:
• tráva, cca 4l volně sypaných listů šlechtěných odrůd (může být i sklizňovej šrot ap.)
• 5 x 250g másla s co největším obsahem tuku
• větší pánev
• velkej hrnec s puklicí a hlavně kuchyňskou linku, sporák a čas
Postup:
Trávu nasypte do hrnce, postavte na rozehřátej vařič, zalejte trochou vody aby se nepřipálila a z varný konvice spařujte vroucí vodou. Dělám to tak, že prostě listy zaleju horkou vodou a pak třeba 3 minuty zadeklený vařim. Pak stačí slejt přez puklici a dodat novou vroucí vodu a zase vařit a pořád dokola, dokud z trávy teče hnusná hnědozelená močka. Když vám teče nažloutlá voňavá vodička je tráva připravená k dalšímu použití. Tahle procedůra maximálně ovlivňuje chuť a barvu výslednýho produktu, takže nebuďte lajdáci a klidně to spařte 10x ! Budete odměněni zlatým máslíčkem
Co se týče množství a druhu trávy - můžete zkoušet cokoliv. Já to mam vyzkoušený takhle, vařim jen z listí - protože co s nim jinýho. Z outdooru mi vydrží listy na celej příští rok vaření a to dělám máslo nebo mlíko 1x za měsíc. Jinak mlíko dělám úplně stejně, akorát že ho vařim samozřejmě v doustěnným hrnci.
Tady si dovolim jeden TIP. Trávu v tomhle špenátoidním stavu vyždímu, ztlačkám do koule, zabalim do igeliťáku a nechám zmrznout. Zabere takhle málo místa, neoxiduje a je ready k okamžitýmu použití - buď na mlíko, anebo na máslo. Možná by z ní po přidání vajec a trochy kopřiv nebo salátu šel udělat super špenát Ale ta koncentrace...
Dále. Rozvařená tráva odpočívá a my rozbalíme všechno máslo a přepustíme na vetší pánvi/hrnci. Máslo přivedeme do varu a vaříme tak dlouho, dokud se nepřestane tvořit hnusná bílá pěna, kterou poctivě sbíráme z hladiny čímkoliv nám to jde...lžíce, díratá naběračka. Po vyčištění másla od vody, syrovátky a dalších humusů nám zůstane 100% tuk, který dále použijeme.
Do velkýho hrnce s rozvařenou trávou nalejeme přepuštěné máslo, zalejeme horkou vodou tak, aby při varu hmoty hrnec nepřetékal, promícháme, přiklopíme a jdeme na pivo...
Máslo takhle můžete vařit jak dlouho chcete. Občas dolejete odpařenou vodu, promícháte aby se ty naše kanabinoidy krásně omastili a zase jdete na pivo...
Čím déle budete máslo vařit, tím bude lepší. Někdo doporučuje rozdělit tuk na 1/2 a vařit trávu v první polovině několik hodin, potom slejt a dodat druhou, nenasycenou polovinu tuku...to si vyzkoušejte sami.
Já vařím všechno najednou, když mi hmota začne vřít, tak uberu vařič na minimum a jdu na pivo
Ne, vážně - když si dáte práci můžete máslo po dolití vody vařit klidně 5h bez dozoru - je to risk, ale já to tak dělám. Záleží na vařiči, plotýnce, termostatu atd. Vařim máslo minimálně 12 hodin. Když mam čas, tak i 24…nehledě na to, že to klidně můžete prsknou do lednice a pokračovat až bude čas.
Když už budete přesvědčený, že ty dvě hodiny vaření musí stačit, tak z trávy vyždímete/zcedíte veškerý tekutiny do nějakýho hrnce. Doporučuju vyždímanou trávu zalejt ještě další horkou vodou, a znovu chvilku povařit - vyždímete i zbylý tuk, kterého je tam požehnaně. Nedočkavci můčou místo vody mlíko, 10 minutek povařit, vyždímat a vypít. Budete se divit - funguje.
Vyždímanou tekutinu necháte v hrnci zchladnout a potom šoupnete do lednice. Na hladině vody tuk ztuhne a vytvoří silnou krustu, kterou sundáte. Ze spodní strany tuku doporučuju oškrábat vrstvičku hnusu, která zůstala i po přecezení. Pokud vaříte máslo ze dvou várek, tak první tukovou krustu nechte v nějakým hrnci a pak k ní přidejte tuk z druhýho vaření. To celé znovu rozpustíte v hrnci a přecedíte přes jemné sítko. Já používám ještě plátno, který máslo opravdu krásně vyčistí...
Čistý máslo doporučuju nalejt do libovolný plastový svačinový misky/krabičky s víkem. Po ztuhnutí je na dně vidět ještě nějaká voda/usazenina která prošla filtrací. Opět máslo vyloupnu z plastu, vodu vyleju, bordel oškrábnu a vrátim zpět do krabičky - to aby se máslo nazačalo kazit odspodu z toho bordelu a vody, která tam vždycky nějaká zbyde. Takhle zpracovaný máslo vydrží v ledničce i rok...
Z připraveným konopným tukem už můžete uvařit úplně cokoliv, kde se tuk používá a někdy i to, kde ne Nejlepší je, že to chutná i lidem, který běžně odmítaj cokoliv, co chutná po konopí - a přito normálně špeky hulí. Jsou i tací mezi námi...a co teprve maminky a tatínci
Původní příspěvek od BaBiBo Dovolil bych si prispet "receptem" (dekuju Sroogovi za prava na pouziti casti jeho nadpisu ), ktary jsem si spichnul na dnesni obed (je to jenom neco pro inspiraci).
Toz panove, vyladte chutove poharky a dejte si chutnat nasledujici chalku (jsem z toho slusne jetey): Kureci prsa na ganje
Chci poznamenat, ze tohle je druha davka - v sobotu jsem si zmaknul nejaky veprovy a do zbytku nalevu prdnul ty kuratka.
Nebudu vas uz dele napinat, jdeme na to.
no ještě to trochu project chilli, magi a sladkou sojovkou a bude túze dobrej recepis
Co znamena pracovat s laskou? Znamena to zasévat sémě s něhou a sklízet úrodu s radostí, jako kdyby plody mela vyhulit milovana bytost ... luv2smoke
já sem si teďka dělal taky libovku vařil sem listy a stonky ve vodě asi 0,5 l do toho 1,5 dcl mlíka pořádnou porci medu a vanilkovýho cukru to sem nechal vařit a pak přecedil, nechal vystidnout potom sem to rozmix s banánem pořádně sem to nechal vychladit potom sem do toho prdnul kus zmrzliny a spořádel celkem hustej : ) stav je to moc dobrý a je z toho celkem cejtit pálení.
Ministerstvo zahrádkářství varuje: použití lamp na jakékoliv rostliny je padělání slunce a můžete za něj dostat až 6 let!
Po CZteku mi zbylo nějaký mlíko . Už sem nemoh pozřít ani deci - šoupnul sem ho teda do mrazáku a pak v záchvatu zhulenosti a ožralosti jsme s pani vyrobily tyhlety palačinky. Tahlke fotka už je ten poslední mrzáček co zbyl - dostala ho návštěva z ulice asi v 11 večer :-) Takovej ten kámošovo kámoše kámoš Jinak byli vynikající a je to jednoduchý jak facka. Časem dodám recept - je ale v každej kuchařce. Tak jestli to nejni zbytečný...
fakenick: jak si tím můžes být tak jistý? existuje spousta takových lidí (stačí chvíli poslouchat spolucestující v dopravních prostředcích), kteří jsou schopni stvořit něco takového a brát to smrtelně vážně.
Zdarec ...
Ked uz sme pri tom vareni a kuchteni by som sa rad seckych opytal :
U nas sa povrava ze cukor ma na THC alebo neaku frakciu jeho vstrebavania dost nepriaznive ucinky.Co je na tom pravda ?
Ak by mi niekto vedel naisto odpovedat bolo by to supr lebo stale nefiem ci sa teda moze mlieko riadne osladit alebo nemoze.
2 Amon: Nejsem chemik a nejsem kuchař :-), ale vím na 100% že pokud něco uvaříš a osladíš (jakýmkoliv množstvím) a do několika dnů zkonzumuješ tak nebudeš o THC připraven. Mlíko se sladí běžně. Jednou jsem dělal cukrové kuličky ala Vosí hnízda. Několik jich zůstalo v mrazáku a po půl roce byli stále funkční ... Cukru bych se nebál!
PiosOne: no sme se drobatko preli ohledne 2metrovych kytek (sem tvrdil, ze je to k nicemu, ze je lepsi si to zastrihnout na kerik - tys oponoval), ale ani na jeden z mych prispevku tvoje reakce nesedi. schvalne si je projed (prece jen jich nejni tolik) a napis, na cos teda reagoval