Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
littles: Tak se přiznám, že mi jaksi uniká smysl tvé otázky. Máš tedy 210W výbojku a jednu nebo více 2100W tlumivek? Pro jistotu zopakuji, že výbojka je ten skleněný válec se závitem dole a tlumivka je těžká kovová kostka... Pokud máš stejné informace, tak nechápu, kolik těch 210W výbojek máš, že mluvíš o o jeden řád naddimenzovaných tlumivkách v plurálu?! No to je jedno, pokud bys chtěl skombinovat 210W výbojky a 2100W tlumivku, musel bys na jeden ultrasilný zapalovač zapojit paralelně deset oněch 210W výbojek. Nedovedu si představit, co by to bylo za šílenou instalaci, ale jestli do toho z jakéhokoliv důvodu chceš jít, tak chutě do toho, určitě to bude dobrodružství...
PiosOne: asi máš pravdu, špatně jsem to pochopil. No v tom případě by asi ty tlumivky měly být v sérii, tzn. propojit např. pravý vývod první tlumivky s levým druhé a s tím celým zacházet jako s jednou tlumivkou - do jednoho volného kontaktu na první tlumivce připojit fázi a do dalšího volného kontaktu na druhé tlumivce zapojit zapalovač...
obj.číslo 140 METALHALOGENIDOVÉ VÝBOJKY NARVA /RX7S cena bez DPH
140001 HLM 70W metalhalogenidová výbojka 70W/RX7S NARVA 768,00
140006 HLM 150W metalhalogenidová výbojka 150W/RX7S NARVA 768,00
nevíte jak se dá poznat stará výbojky od tesly, nekdo mi říkal že je to rtuťovka a jinej že sodík, je na tom SHLP 210 W 15 made in Czechoslovakia?...je to takový elipsoidní tvar, uprostřwd je tkovej ten klasickej bílej váleček....je matná dik
zDAry chlapy
potřebuju poradit. Mám 1kW výbojku je to metal a potřeboval bych poradit nějakou page se zapalovačema a tlumivkama. dik moc za pomoc....GeJm
Zdravím growers,
Poradte která sodíková výbojka bude nejlepší pro moje kyti.
V growshopu mi nabízejí v setu výbojku : SYLVANIA SHP-TS (stavebnice za 3 490,- Kc) , nebo potom za příplatek výbojky OSRAM NAVT SUPER 4Y, OSRAM NAVT SUPER, OSRAM PLANATASTAR HPS, PHILIPS SON T-AGRO. Poradte která bude nejlepší pro moje kyti.
Díky moc za odpovědi.
No sice je to téměř dvojnásobně předražené (jako všechno v Growshopech), ale proč neporadit... Rozdíl mezi Osram NAV-T Super a NAV-T SUPER 4Y tkví v prodloužené životnosti modelu 4Y (4 roky). Výbojky Plantastar a Agro jsou sodíky s větším podílem modré složky, takže jsou vhodné i na růstovou fázi, ale řekl bych, že s normálním sodíkem budeš mít v květu lepší výsledky, nehledě na tu cenu...