Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak zas je trochu sklizeno. Třeba dnes 464,8 g - dohromady 3048,2 g. Ale jedeme dál. Domluvil jsem se včera s borcem v práci, že dnes doneseme každej svoje nejlepší rajčata. Tak jsem něco otrhnul (samozřejmě z hydra - nic lepšího nemám). Ještě by asi mohli zrát, ale co nadělám.
Takovej battle.
Taky jsem včera zpracoval těch pár papriček. Zavařovat zatím neumím, tak jsem použil recept od člena startér. Takže cena je na světě. Nevím ale jaká bude.. hehe
Takže milí zahrádkáři... soutěž končí. Stejně jako život rajčat. Paprička se toho bohužel nedočkala. Stonek se nespojil a zahnil. Myslel jsem, že když dřív sklidím, rostlině se uleví a uzdraví se. Nestalo se...
Počasí je, jaké je. Asi tak hnusnej říjen..
Dnes jsem ještě sklidil pár rajčátek. Musel jsem přimhouřit oči, aby se daly považovat za zralý.
Celkově do dnešního dne bylo z obou rostlin sklizeno....
5 337,7 g
..ladies and gentlemans... the winner is....
šapša
s tipem 4 750 g (rozdíl činí 587,7 g - takže asi 10 rajčat)
No takovej kečup z domácích rajčat, to je panečku chuťovka! Rozhodně doporučuju Myslím, že do party na příští rok přiberu taky nějakej rajčatovník. Tenhle rok měli máti asi 4 rostliny nějakých cherry rajčat ale stálo to za prd - málo plodů a pozdě to zrálo.
Na příští rok do legálního outu chystám: pukancová kukuřice, melouny (nějakej odolnej hybrid Lajko II F1), chmel japonský (možná i klasiku), lesní jahodník, tabák Havana. Uvidíme, esi ještě něco přiberu (např. ty rajčata) ale už tak bude spotřeba hnojek a substrátů mega
P.S.: marie - moc pěknej pěst, máš to luxusně vymakaný
hezky, čiste, experimentalne. mne rajčata chytli choroby z toho počasí. jinak to byl venkovní mix. nechcelo se jim vubec červenat - žloutnout, no hruza. zato marie, gratuluju.
Máme zase trochu hezky. Od vyhlášení konce "soutěže" jsem sklidil 909,7 g. Vodu už dolívám minimálně. Zřejmě to bylo i tou zimou. Co vám chci ale sdělit? Na rajčatech pěstovaných hydroponicky je hezky vidět, jak rostlina končí. Vzhledem k tomu, že živiny už nějakej ten pátek vůbec nedostává, je nucena ze sebe vydávat maximum. Listy zežloutnou, zhnědnou. Zkrátka řízenej přísun živin. Taky na nich nepozoruju takový postup plísně, jako je tomu třeba na záhonku, kde rostliny zůstávají krásně zelené, ale už dlouho nevydrží kvůli postupujícím plísním. Nechci z toho dělat žádné závěry, jen konstatuji.
Jaké je ale překvapení v oblasti pěstování rajčat. Nevím, čím to je, ale na hydroponicky pěstovaných rajčat se plíseň jaksi nekoná.
Mám teorii - rostliny v této době, podpořené zhoršeným počasím už nejsou schopny nějak normálně zvládat přísun živin. Nějak je asi nezpracovávají a začínají plesnivět a hnít.
Tuto mou odvážnou teorii musí nutně podpořit fakt, že na záhonu jsou rostliny vlastně pořád zelený.
Naproti tomu hydrorajčata jsou totálně vycucaný. Zežloutly, zhnědly..
Poslední dávku živin dostaly 22. července !!
Přitom zvlášť v oblasti, kde stonek leze z hydrokošíčku a je permanentně ve vlhku bych čekal plíseň na prvním místě.
Ne.
Od toho 22. července dostávaly jen vodu a enzymy. Občas úprava pH směrem dolů.
Nebudu vám lhát, že tam nebylo ani jedno špatný rajče. Našly se nějaký vadný kusy. Od začátku do dneška asi 4 kusy.