Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
oTis: Fakt škoda tý plísně Já jsem včera musel štípnout dvě větve SC Smůla je e lepší už to asi nebude i když dneska ráno v televizi řikali ýže ještě bude babí léto, tak doufam ž eto nebude třeba v listopadu. Spíš to vypadá, že to budu muset taky setnout už příští týden Tak ti držim palcxe aby tšch škod bylo co nejmíň!!!
Vela ludi si zastava ten nazor, ze oktobrove slnko spravi s palicami zazraky. Je sice pravda, ze som ten minulorocny plant schovaval na noc (aj ked prsalo) do garaze, ale ten kto ma tuto moznost - doporucujem
Mozno by stalo za skusku nechat aspon 1-2 rastliny a risknut to, osobne si myslim, ze sa pocasie este polepsi a bude nasledujuci tyzden pekne.
Tiez ti drzim palce pri boji s plesnou - nepriatelov vsetkych growerov...
PS: uz si odskusal ten zastipok crypta? mna to zkoro zabilo
No já bych tu možnost měl, ale jak jsem psal ve svym threadu, tak jsem málo doma, takže na schovávání při dešti to asi nebude, ale pokud to bude všechno bez problémů, tak to malý SC bych chtěl nechat co nejdýl. Na něm se zatim plíseň nechytla, tak bych chtěl jeden absolutně dozrálej exemplář. Tu ochutnávku si nechávam na víkend s kámošema Skoro se toho bojim
Dnes som zistil, ze granada je hermac :O a musel som ucvaknut dalsie vrcholove sisky (dohromady uz 3.). Este ju tam necham-snad do konca tyzdna a pojde po noz...
Dnes celu noc prsalo tak sa obavam toho co ma caka na fleku
Final solution sa mi o5 nepodarilo zohnat, mam nato fakt smolu
Same spatne spravy - snad to nakoniec nejak dopadne...
Nazdar dnes som sa odvazil plny strachu vkrocit na policko a co som uvidel som necakal ani v najhorsom sne. na KAZDEJ rastline minimalne 1 vrcholova palda nakazena to vyDR**** plesnou...Hlavne, ze som to nedavno striekal previcurom dpc.
Najhorsie na tom bolo to, ze tie paldy boli nakazene tak v strede takze som ju musel useknut celu...ach
Swiss Crypto ma len jednu vrcholovu palicu aj tu nakazenu dpc takze som to len otrhal,oskriabal a snad to este chvilku vydrzi...
Chcel som poziadat ludi co maju nejake skusenosti alebo mali tu cest a zistili aka dlha je ochrana lehota Previcuru.
V pondelok som postriekal rastliny a teraz ich vsetky zere plesen a tak by som potreboval vedet, kedy mozem zberat bez toho aby som pocitoval obsah previcuru v hulive ?
Kto to zisti dostane odomna karmu, pretoze som to hledal snad hodinu na nete a nenasiel.
Na dnesny den som mal naplanovany harvest Orange Budu a po zisteni, ze jednu hlavnu palicu napadla plesen som ho okamzite (po fotodokumentacii ) skosil.
Palice vyzeraju zrale, su tvrde ako kamen a vona prekraaasnaa, pripomina mi citron.
Teda bola to riadna fuska otrhat a ostrihat vsetky listky ale snad to bude stat zato nehovoriac o tom, ze som mal tak zalepene prsty ze by som mohol splhat po stene. Momentalne je vsetko v chladku a susi sa.
Napadnutie plesnou bolo minimalne, nato ake boli tvrde palice.
Odstranil som dohromady tak 3 napadnute bocne palicky a jednu vrcholovu.
Hoj oTis, nádherný orange bud! Psal jsem Ti to do karmy, ale musím se prý jít podělit i s jinýma
Kolega jel tenhle model indoor, a při sklizni jej sušil na pomerančových kúrách. Citrusové aroma, které již má se dost zvýrazní. Bylo to nejchutnější kouření, co jsem asi měl. Lahoda! Tak jestli chceš, můžeš zkusit..
Nazdar Moltres, tu pomarancovu koru urcite vyskusam, tento rok mam toho trosku viacej nez minule takze mozem exprdimentovat. Zajtra skosim Santa Mariu a Swiss Crypto, pretoze kazdy den objavujem nove plesnive palicky takze nemam na vyber
Inak vsetkym diky za chvalu a K+ som rad, ze sa vam to paci aspon to nefotim nadarmo. Zajtra budu snad nove fotoz. Tak zatiiim
Prinasam dalsie fotoz, tento-krat swiss crypto. Musim podotknut, ze pod noz siel predbezne, pretoze bola cela rostlina napadnuta plesnou. Fakt kazda vetvicka mala 1-2 miesta plesnive, takze som uz nemohol dalej cakat.
Zhruba 1/3 palic som vyhodil... :-|
To boli spatne spravy, tie dobre su, ze aj najmensie palicky boli nehorazne olepene pryskyricou a velmi tvrde (ked OB ako kamen, tak SC ako zula )
Zvlastna pre mna neidentifikovatelna vona som zvedavy na ucinky, ale uz nieco tusim
Keby len zacala trochu skorej kvitnut, tak si nieje naco stazovat.
Mokreho odlisteneho bolo dohromady 210 g.
Fotky - makra odporucam zvacsit, su v hodne vysokom rozliseni
Dnesny den bol d. D pre granadu. Pretoze strasne plesnivela, uz minuly tyzden som sa rozhodol predcasne ju skosit a tak som ju nechal cely tyzden bez vody a dnes sekol. Palicky su velmi pekne ale niesu nijak extra velke a to sa aj prejavilo na vynose, ktory bol 180 g. mokreho.
Co ma ale zaujalo je vona, naozaj som este nikdy necitil nic podobne, voni po nejakej zmesi korenia (?)...
Strasne sa tesim az ju kostnem, som zvedavy na tu chut.
Musim sa teda priznat, ze granadka to mala v zivote tazke
Uz ako malu som ju musel presunut z hliny do kvetinaca a nechtene sa mi rozpadol cely jej korenovy system pod rukama, no nastastie to prezila. Neskor som jej musel odstranit spodne vyhonky pretoze tam neslo slnko a casom este chytla aj listovu plesen (polka listov sla prec). Kvitnut zacala teda dost neskoro, neskorsie nez crypto a islo to aj dost pomaly. No, napriek tomu mne osobne sa tie palicky velmi pacia a ta vona Posudte sami...
Hellou mam tu pre vas slubene fotky. Musim povedat, ze som sa tesil ako vam ukazem tie krasne obrovske palice ale to sa nekona pretoze plesen.
5 hlavnych vrcholov som musel ucvaknut ked z polky zacali plesnivet, no aj tak je toho hodne a myslim, ze je naco sa pozerat.
Vonou sa mi zda ze SM nijak extra nevynika a palice su docela tvrde. Ale cim exeluje je pryskyrica, je jej proste mnoho
Vcera prebehol sMoKe RePorT z predcasne skosenej palicky a teda musim povedat ze nieco take som uz velmi dlho nemal. Dost mi to pripomenulo davne zaciatky, ked sme zacinali hulit. A to sme si dali len 3 prdiky cez faju, pretoze som chcel vediet, ci bude citit previcur (nebol :sun.
Co nasledovalo,energicky a blaznivy stav trvajuci dobre 4 hodiny a potom pomaly dojazd. Tuto vetu mi malokto asi uveri, sam som nechapal ale mam svedka Kamos bol natom presne rovnako a to je docela statny hulic. Naozaj sa nesnazim vychvalovat svoj gress do neba, ale hovorim len fakty.
Takze 15. 10. den, kedy som sa rozhodol skosit nebulu. V katalogu paradise seeds pisu, ze zrala bude v polke oktobra, tak som ich vzal za slovo. (Aj ked zrala teda este nebola )
Ale teda musim povedat, ze plesni nebulka odolavala naozaj statocne, jedna jedina (!) plesniva palicka, inak vobec nic. Kazdopadne, nechcel som riskovat.
Lepsie nezrala nebula v hrsti, nez zrala-plesniva nebula...v hristi....
Na zaciatku som pisal, ze ma nicim nezaujala - berem s5.
Nadherne, naozaj obrovske palice a vsadim sa, ze keby mala sancu dozriet boli by tie palice aj ovela tvrdsie.
Krasna ovocna vona, uz sa len staci tesit na smoke report, ktory pride coskoro
Ako uvadza ilustracna fotografia vynos mokreho oholeneho bol 460 g.
Vonku mi ostali uz len PPPlanti - nasledujuci foto report, g13xbw si necham nakoniec