Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chce to foto!!!!Nějaký popis co máš za výbavu hnoje jak často zalíváš a s čím!ale jestli je to až temně zelená tak to bude přehnojení,pomoc je prolití vodou čistou!
Rozvážný člověk využívá osobních zkušeností,
moudrý člověk zkušeností druhých.
Čaute, už asi 14 dní řešim problém s přelitim kytek. Myslel jsem si, že v kokosu to neni možný, ale kytky maj svěšený listy a zpomalenej růst, takže všechny příznaky. Zkoušel jsem přestat zalejvat pak zase přidávat H2O2 do zálivky kvůli okysličení, všechno bez úspěchu.
Používám hnojiva Metrop
MR1 (10% N, 40% P, 20% K)
MR2 (10% N, 20% P, 40% K)
a Callgreen,
takže se nemůžu ubránit dojmu, že mi v g-shopu prohodili samolepky na MR1 a MR2 a já to tam lil obráceně
Včera jsem tim prolil 60l zálivky namíchaný z druhý flašky a vypadá to, že se pomalu vzpamatovávaj. Přepínat jsem chtěl už před týdnem, ale dám jim ještě čas
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
No z mojí zkušenosti vym že se to v kokosu utápět rozhodně dá. Zaleží na více věcech a to jak maš dobře rozjety kytky Kytku v kondici jen tak neuleješ (dobrej kořenovej základ), jakym stilem davaš kokos do květináču (třeba jestli to moc neuducáváš) a to nejduležitejší četnost zalivky, koukam že maš automatyckou zavlahu ,jestli jedeš výtok nakej tak bych tam příště přidal perlit nakej, tolik se to nenacuca a je tam hafo vzduchu navíc na začatek. Tropf blomaty se mi na par kytkach v čistym kokosu podarilo naladit tak že nebyly ani moc suchy ani moc mokry, jen neco mezi a věčinou z toho byli stogramoví kytky a kořeny jsem musel rozbíjet kladivem a to byli jen 14 dni na rustu...Prostě v čem sem mel moc vody tak to nikdy nebylo tak obrovský. Deficity vubec neřeš ted to bude hazet celou Mendělejovu tabulku..,No a jestli ti přehodili flanděry tak
Původní příspěvek od zubáč222 No z mojí zkušenosti vym že se to v kokosu utápět rozhodně dá. Zaleží na více věcech a to jak maš dobře rozjety kytky Kytku v kondici jen tak neuleješ (dobrej kořenovej základ), jakym stilem davaš kokos do květináču (třeba jestli to moc neuducáváš) a to nejduležitejší četnost zalivky, koukam že maš automatyckou zavlahu ,jestli jedeš výtok nakej tak bych tam příště přidal perlit nakej, tolik se to nenacuca a je tam hafo vzduchu navíc na začatek. Tropf blomaty se mi na par kytkach v čistym kokosu podarilo naladit tak že nebyly ani moc suchy ani moc mokry, jen neco mezi a věčinou z toho byli stogramoví kytky a kořeny jsem musel rozbíjet kladivem a to byli jen 14 dni na rustu...Prostě v čem sem mel moc vody tak to nikdy nebylo tak obrovský. Deficity vubec neřeš ted to bude hazet celou Mendělejovu tabulku..,No a jestli ti přehodili flanděry tak
Čau, dík za reakci. Kokos jsem kupoval novej a je jemnej asi jako lógr z kafe, takže nad perlitem jsem už taky přemejšlel. Nejdřív jsem to řešil jako přelití, ale bez úspěchu. Problém přelití je vlastně problém s nedostatkem O2 u kořenů a ty pak přidušený neplní svoji funkci. V kokosu jde tenhle problém řešit i častější ruční zálivkou (příp. obohacenou o H2O2), která za sebou po protečení natáhne ke kořenům čerstvej vzduch. Takže kytka je vlastně neustále přelitá okysličenym roztokem, tzn. neni přelitá. Ideální ale je, jak píšeš o kytkách v kondici, když kytka zvládá rychle pít a na místo vypitý zálivky do kokosu proniká čerstvej vzduch samovolně (střídání suchejch a mokrejch cyklů).
Tady ve 4. odstavci se píše o kyselý fixaci kořenů při předávkování draslíkem a následnym "házení deficitů celý Menděleho tabulky", kytka přestává i celkově pít. Vzhledem k tomu, že se na kytkách objevoval deficit fosforu, což jsem nejdřív mylně zaměňoval za listovou plíseň, a podle popisu některý poškození odpovídalo i zasolení draslíkem, rozhodnul jsem se proto nalejt tam ty hnojiva obráceně.
Házim fotku 1. a 3. den od proplachu novym roztokem. Na spodních listech ještě dobíhá poškození kvůli nedostatku fosforu (kytky z nich ještě trochu cucaj aby měly pro topy), ale kolem poškozených částí jdou už listy zase do tmavě zelena. Vrchní listy se přestávaj kroutit dolu, kytky začínaj pít a růst, takže myslim, že pomalu mizí i to zasolení draslíkem.
Zdar lidi, nevim kam s tim, tak to zkusim zde… myslite ze zelenej foliak muze mit vliv na zrani kytek? Rust byl ok, ale kvet hruza… slunce meli jinak dost i hnoje ale sisky uplne mikro… dik jestli nekdo mate zkusenost…