Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hoste, zmiňuješ zdravotní rizika - nevím jak se v daném problému orientuješ, ale kouření marihuany je celkem bezpečné. Říkám celkem - tím myslím, že si kuřák samozřejmě ruinuje plíce, ale způsobů konzumace je více (v potravinách atd...)
V problematice marihuany se myslím orientuji celkem dobře, a tudíž vím, že i druhý Hostův argument je z poloviny faleš. ANO marihuana může být přestupní drogou. Ale NEMUSÍ. Kdybys ses Hoste o problém marihuany a přestupních drog zabíval déle, věděl bys, že přestupní drogou bývá nejčastěji alkohol. Také si dej do poměru počet kuřáků marihuany a počet těžkých narkomanů.
A k těm notorikům, pro které je marihuana jediný koníček - každý svého štěstí strůjcem. Nic se nesmí přehánět. O drogách to platí dvojnásob. Rád bych zdůraznil, že jsou lidi, kteří neznají nic jiného než marihuanu. Ano jsou. Ale také je plno lidí, pro které je celý svět alkohol. Prostě plně propadli droze - lidé jsou holt nedokonalí. Ale takových je minimum. Věřím, že lidé na GROWERU nejsou bezprizorní huliči. Ano, jsme huliči. To ale neznemená, že nemáme cíle, sny, mety atd. Možná máme cíle ještě vyšší, než většina lidí, ale to už odbíhám.....
Dále bych upozornil, že marihuana neničí cíle a priority. Tedy jak u koho. Užívání marihuany je VELMI individuální, ne jako alkohol. Marihuana je vlastně cesta do nitra a inspirace, ale to už zase odbíhám...
Já přeji všemi huličům i nehuličům příjemný den (zkuste ho prožít s THC - uvidíte, že den bude opravdu příjemný, kreativní a úžasný)
Host: předem ti přeji krásný den bez THC, je příjemné že jsi tady.
Tak nějak pořád postrádám tvé argumenty proč přestat.
Dál se chci zeptat proč ti kamarádi už nejsou kamarádi? protože se ti nepodařilo je přesvědčit?
Další má otázka je jestli víš že to co konzumuješ ty není jed (a nemusí se to týkat pouze fyzické konzumace).
Další záležitostí je ten argument celkem k ničemu "tlak na oční bulvu" pro tebe Glaukom nebo Zelený zákal měl bys se zeptat třeba mého otce jak moc je tento argument k ničemu...to na okraj
Přestupní droga - kouřím cca dvacet let, mám rodinu, bydlím ve vlastním, pracuji na poměrně zodpovědné pozici, nepožívám alkohol a mám čistý trestní rejstřík...to na okraj
A na závěr, myslíš si že je důležité něčeho dosáhnout a něčím být? pro mne je důležité se nestydět ráno podívat do zrcadla, neubližovat a žít jako svobodná bytost.
Wej wu-wej er wu pu-wej.
4 Imotep: Nic proti tvoji osobě Imotepe, ale raději argumentuj, co si chudák Host o tobě a potažmo o nás pomyslí????
4 Imotep: Raději se ned sebou zamysli...
To by nepomohlo, protože jsou to do sebe zahleděný hovada Připomíná mi to, jak jsem kdysi viděl v TV nějakýho trapáka co tam hlásal: „Dnešní mládeš je závislá na fetování látky THC obsažené v marihuaně... není to jediná droga, která ohrožuje nejen feťáky, ale i nás!” „A vy, pane ***** zkusil jste někdy tuto drogu?” „Děláte si srandu? K takové věci bych se ani nepřiblížil, stačí mi vidět, jak sedí ty fetky na chodnících s děravými žílami...” ...........ha-ha ha, nevím, zda se smát, nebo plakat.
Kašlete už na ty špeky! Kazí vás to! Kupte si bong
Určitě máš v nečem pravdu,ale musíš pochopit,že i my máme v nečem pravdu...tuhle otázku prostě nikdy nevyřešíme...(u špeka možná..:-))ale určitě vim že já a půlka lidí tady nikdy neskončí na jehle...taky čtu jiný příspěvky než ty moje a poznam člověka kterej myslí hlavou a ví co chce....sem si na 100% jistá že ja vim kde je moje míra...horší je že někteří lidi to neví a zkončí hoodn špatně...Ale určitě nemůžem všechno házet na marihuanu,ale na lidi,kdyby dokázali myslet hlavou a ne kolenem,tak je to všechno o nečem jinym.ale stejně me nejvíc dokaže vyloženě nasrat,výlevy těch vyučenejch doktůrku a jejich grafů a statistik a hlavně jejich chytrý řeči o tom jak je všechno špatný,vždyť o ni mluví o tom čemu vůbec nerozumí...ale stebou musim vněčem souhlasit...bydlim v malým městě,kde byla jenom tráva co je tu teď..?totálně provařený město kvůli pervitinu a samozřejmě snim i moji najlepší kámoši..(bohužel teď už jen bejvalý)..možná i kvůli tomu jak je vidim tak vim kde je moje míra..........
No, Hoste, spíš šetři energií a zkus se zapojit do něčeho,
co je skutečně potřeba, totiž do infomovanosti a prevence
pro děti. Těm do úst i jinam skutečně žádné látky měnící vědomí
nepatří. Tady na tomhle serveru lidé mají informací možná víc než ty a dělají přesně to, co dělat chtějí.
to host: ...ja respektuji Tvuj zpusob zivota s "cistym" vedomim. Ty ses sam za sebe rozhodl, jakozto svobodny svepravny clovek ktery [predpokladam:] neparazituje na ostatnich a snazi se minimalne neskodit, nebo dokonce ze sebe i neco dat. Bylo to Tvoje rozhodnuti vychazejici z Tvych individualnich vlastnosti ...a to je IMHO jadro. Myslis si, ze i my musime byt stejni jako ty? Bylo by to dobre kdybychom byli vsichni stejni? OK ...jsou tady nejaka zakladni pravidla, pokud je dodrzuju - naparazituji na ostatnich, snazim se minimalne neskodit a pokud mohu tak i neco ze sebe dat, tak nemam podle Tebe pravo si vypestovat par kyticek a z vypiplane urody si ubalit speka? Ano ve sve podstate je to malichernost, dovedu si predstavit zivot bez huleni, bez kresleni, bez dobryho piva ...bez milionu blbouckych malichernosti ze kterych se sestava kazdodenni stesti. Ale proc? Co konkretne Ti vlastne vadi na dospelych sobestacnych zkourenkach???
to host: jasne ze sem o tom premejslel, ale ne prestat na porad, ale treba si dat rok pauzu. protoze kdyz pak ziju porad zhulenej, tak nevnimam realitu. a rikam si jestli to neni jenom prelud. jako bych byl celej zivot nekde jinde, to bych ten svuj vubec neprozil a to ja nechci, mne zivot trafka spestruje, ne maze
to jestedman: můžeš bejt klidně furt zhulenej, ale musíš dělat věci co dělaj "normální" nezhulení lidi a taky se s nima stýkat, pokud nehulíš 24 hodin doma nebo v hulbaru, tak nechápu jak můžeš strácet kontakt s realitou?!
Ze bych neco podobneho nekdy slysel? Jo takhle mluvi moje prababicka ktera si myslela ze kdyz ji da hoch pusu tak otehotni!! Prijde mi to jako jen vykrik nevedomosti a zcestne informovanosti.
Ahoy HOSTe.Chtel bych reagovat na tvůj poslední příspěvek.Když nechceš, aby tě lidi tady na groweru uráželi, tak mi řekni co chceš, aby si o tobě mysleli?Prostě napíšeš na server o konopí do fora huličů a kážeš, abychom přestali hulit.A ještě nemluvě o srovnání s alkoholem apod.
Hulení mi dává vyrovnanost, otevírá nový obzory a prohlubuje moje myšlení.Nemyslím, že bych se toho vzdal kvůli nějakýmu cizímu člověkovi, kterej o tom nemá ani základní info. a chce řešit.
Můj názor je že marihuanan neni droga. Prostě na tom nevidim nic spatnyho a fuck nechápu lidi, který konopí odsuzujou a nezkusili to. Nikdy nikiho nikdo nepřesvědší aby přestal, pokud nebude chtít on sám. A já důvod přestat nemam. Sem absolutně spokojenej člověk. jestliže někdo nehulí a příde si sem a začne tady vykládat všem co to je za svinstvo a at prestanem, je ten člověk úúúúúplně hloupej. Když si nezkusil žít tak jak se žije s konopím, tak nám do toho nemá co kecat....