Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od eso1111 Tady je zas někdo důležitý ,jestli máš něco lepšího tak poraď,jen vím že ty repelenty nepomáhají a ty feromony jen tak neseženeš,a neříkám vydrancovat to všechno,jedna stačí to už je asi podle tebe lepší když se po polích a lesích toulají zmatené zhulené srnky,a teprve ty sou nebezpečné pro provoz.
třeba tady, za 550 pěna a za 550 ten sajrajt, co tam aplikuješ.
i když si taky myslim, že když někdo někdě vezme jednu, dvě okolo pole nebo cesty, tak se zas tak moc nestane..
Ok, když si někdo vezme jednu, nebo dvě... pak si vezme další a zahrádkáři si něco vemou a zachvíli sbírá celá ves . Každopádně si nemyslim, že je dobrý radit veřejně lidem ať si to berou. A jen tak u pole jsem to zatím neviděl. U nás to dávají jen k těm hlavním tahům, kudy projede hodně aut a je to tam tudíž nejvíc potřeba. Ale nevim, třeba máme jen chudý myslivce v okolí A zhulený srnky jsem taky nepotkal , asi by se ani nesjely, protože žerou jen trávu a žádný tuk, nebo alkohol.Mě taky letos srnky sežraly "pole", teda celý dvě kytky, ale kůly u silnice tada nevytrhávám, přijde mi to tak nějak nelogický.
Původní příspěvek od Dead Cat Ok, když si někdo vezme jednu, nebo dvě... pak si vezme další a zahrádkáři si něco vemou a zachvíli sbírá celá ves . Každopádně si nemyslim, že je dobrý radit veřejně lidem ať si to berou. A jen tak u pole jsem to zatím neviděl. U nás to dávají jen k těm hlavním tahům, kudy projede hodně aut a je to tam tudíž nejvíc potřeba. Ale nevim, třeba máme jen chudý myslivce v okolí A zhulený srnky jsem taky nepotkal , asi by se ani nesjely, protože žerou jen trávu a žádný tuk, nebo alkohol.Mě taky letos srnky sežraly "pole", teda celý dvě kytky, ale kůly u silnice tada nevytrhávám, přijde mi to tak nějak nelogický.
kua už mě neštvěte , nikomu neradím ať si bere, jen sem psal,že mě to pomohlo,a aby každý pochopil o co vlastně jde tak sem napsal "takové ty kolíky co bývají u cesty"a to sem asi neměl dělat,protože sem ztrhl lavinu OT , než aby jste (někteří) řešily podstatu věci(jak na zvěř) tak tu pořád slovýčkáříte a moralizujete,ale aby někdo poradil jak na srny učině, né chlupy ze psa, bo ochcat pole jak tu někdo psal, protože to fakt nepomáhá.A o tom alkoholu a tuku bych si taky nebyl moc jisteý,loni sem četl,že někde objevily velké pole konopí k vůli podezřele se chovajícím srnkám,prý nebyly plaché bo co.
Původní příspěvek od Time Máte někdo zkušenosti s dalšímy plašiči divé zvěře např.
Kornitol ROT
LIMES – aromatický repelent proti zvěři
a ten hurikol stačí aplikovat jednou za sezonu ?
příští rok budu muset něco z tohohle pořešit
na ten kornitol jsem taky koukal, ale co jsem četl, tak psali, že je lepší střídat ten hukinol a kornitol aby to bylo co nejefektivnější. zas ale 1500 není upůně málo, co i budem povídat. zajimala by mě osobní zkušenost s nim
Ještě jedna věc, známý myslivec chodí ošetřovat pole kyselinou máselnou která enormě zapáchá a odrazuje zvěř ale zkušenosti s ní nemam.
edit: http://www.rozhlas.cz/motozurnal/be...radnik--1015396 to jsou nejspíš ty tyčky co jste tu řešili
Zdravím, stači ak tam zanechate nejaky ludsky pach, zvierata ho zavetria a odplaši ich to, ako pišu hore stači sa tam vimočiť,vlasy, vraj aj ohorky z cigariet neviem. ALe najviac bude asi ten moč, ten si myslim citia na velku vzdialenosť, samozrejme neomočte si rastlinku, niekde okolo 1-2 metre od nej. mjer
Z vlastní X leté zkušenosti můžu všem poradit jen jedno. Mechanické zabezpečení. Myslím tím různé ploty a dráty natahlé okolo políčka. Ale minimálně 5 metrů od hranice políčka. Dobrý je také silný rybářský silon. Zkoušel jsem už všechno i docela extrémní způsoby, kdy jsem okolo políčka nasral. Klasiku jako vlasy, nemá ani cenu zkoušet. Zvěř si na to velmi rychle zvykne. Moč v pet láhvích má stejný účinek. Vyjetý olej je taky na prd. Jediné co trochu fungovalo jsou ty chemické odpuzovače, jak se píše výše. Ale POZOR!! Musí být čerstvé a poměrně často se musí obnovovat. Ty od silnic jsou většinou už staré a vyčpělé. Taky jsem jich pár pozbíral, ale moc nefungovaly. Jediným 100% řešením je prostě plot nebo něco podobného.
U kytek jsem nic neměl, a zvěř ožrala z každé asi čtvrtinu. Pak jsem tam dal trochu vlasů a povedlo se mi oběvit trochu té pěny. Trošku sem si ji vzal (Pozor! bylo to u silnice kde jezdí jen cyklisti. a autama tak maximálně lesníci!!) Ke každé kytce jsem dal i trochu té pěny, která smrděla trochu jak Fryty (takový ty křupky od Bohemians) no a do sklizně se jich nic nedotklo. Až já.
Zdravíčko , chtěl jsem letos využít pachové odpuzovače na zvěř ,ale po studiu katalogu lesnícký firmy jsem našel jen výrobky ke kterým člověk potřebuje ještě nějakou aplikační pistoli a kdo ví cosi . Tak mě zajímá jestli někdo víte o přípravku který se dávkuje normálně odlitím a nasáknutím např. do látky či jestli jde za plechovka ke který se prodává ta pistole nějak "ochcat" .
Druhá věc je že bych ten přípravek klidně koupil s někým napůl , či natřetinu . Množství se dělá na welkou plochu a já to použiju třeba na tři místa ...
Původní příspěvek od Time Zdravíčko , chtěl jsem letos využít pachové odpuzovače na zvěř ,ale po studiu katalogu lesnícký firmy jsem našel jen výrobky ke kterým člověk potřebuje ještě nějakou aplikační pistoli a kdo ví cosi . Tak mě zajímá jestli někdo víte o přípravku který se dávkuje normálně odlitím a nasáknutím např. do látky či jestli jde za plechovka ke který se prodává ta pistole nějak "ochcat" .
Druhá věc je že bych ten přípravek klidně koupil s někým napůl , či natřetinu . Množství se dělá na welkou plochu a já to použiju třeba na tři místa ...
Čau, kup si hukinol dobře funguje proti prasatum a žádnou pistoli nepotřebuješ ale opatrně při aplikaci potřísníš se a 3-4 dni to uplně nesmeješ a je to pekelnej smrad(chirurgický rukavice nejsou dostatečný možná nějaký na práci s chemikáliema) já sem ho měl v loni a ta aplikace je fakt děsná takže bacha neni to nic příjemnýho! Já sem pro změnu ke konci sezony přemejšlel nad nějakym tim přípravkem co se aplikuje tou pistolí!
Pár stránek sem tady pročetl, ale těch 37 fakt nedám Takže sem to možná minul, možná se to tady už zmiňovalo, ale napadlo už někoho použít obyčejnej pepř? Je silně aromatickej, jen tak rozsypanej ho člověk z dálky neucítí a voda(déšť) by mu taky neměla uškodit.