Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ty igelitáky nevim jestli je "hermeticky" uzavřeš XD když tam bude někde dirka tak to načichne mražákem jak chleba když je třeba špatně zabalenej, spíš bych hodil ty sklenice nebo zakopal.
Původní příspěvek od Legy Caute, myslite, ze by slo skladovani v mrazaku, ale misto sklenic v igelitaku nebo igelitacich?
Cau, jasny do mrazaku to davaji lidi, nebal bych se toho jen to nech poradne proschnout a zabal to do neceho jineho napr.: neco podobneho se mi libi bylo by to dobre i na prevoz vlakem nebo na uskladneni ikdyby pod posteli apod. http://www.eclovicek.cz/domaci-potr...-vakuova-pumpa/ . Nestoji to tolik a rozhodne pro skladovani v takoveto atmosfere nemuzes produktu ublizit(pokud nekdo ma Vacsy system tak uz tuplem ).
citace:
Původní příspěvek od white_apple ty igelitáky nevim jestli je "hermeticky" uzavřeš XD když tam bude někde dirka tak to načichne mražákem jak chleba když je třeba špatně zabalenej, spíš bych hodil ty sklenice nebo zakopal.
Souhlasim, v tom ze jen nejaky uzlicek na igelitaku moc koser nebude, ale jako v cem je dobry zakopavat brko do zeme? To mas snad na kila nebo jsi takovy gurman? Koho to bavi si co tyden vykopavat dalsi 0,7 sklinku? A ani se mi nezda ze zakopanim ,,zavarovacky´´ pod zem nejak hermeticky oddelim susinu od vnejsiho prostredi.
Tak když mam hodně venkovky s kterou si chci pohrát proč ne, zkoušel jsem přidávat citronovou a pomerančovou kůra atp. je to celkem znát a hlavně ji nezhulim když si zakopu 200g na zahradě tak to přez zimu tahat nebudu a budu mít na jaro zas
hermeticky se mi to asi nepovede, jedine, co muzu udelat dat to do nekolika vrstev igelitaku... ten out se mi do takovy nadoby, jako si postoval IPX nevejde... a s tou kurou, jak pises white, to muze bejt dobry... to si k tomu dal kus kury a zmrazil i s tim? Bych se bal, ze jak je vlhka, ze by to mohlo zacit plesnivet...
hele kuru bych daval urcite suchou a nestalo se ze by to melo tendence plesnivet,,kazdopadne v mrazaku to asi nezacne plesnivet kdyz je led suchej v tuhem stavu,,spis to kontrolovat po rozmrazeni otevrit sklenici nechat provetrat ,aby se odparila prebytecna vlhkost..optimalni teplota,tma a nestalo se mi ,ze by to nekdy ztratilo na ucinku nebo na chuti.., co se tyce suseni ja osobne to delam tak ,ze susim po tme nejlepe pri teplote 15-24°C na mensi vetve jak kdy to dovoli situace
po 14dnech je material ke koureni,pozna se to lehce ,staci aby sel stonek lehce zlomit.pak uz staci jen sklenice od okurek a good luck
Kůru jsem přidával samozdřejmě suchou, a když jsem pohřbíval, do mrazáku nedávam vůbec ale třeba to tak někdo praktikuje hlavně bych zaplácal půl mražáků ságlama
Zdravím, přečetl jsem celý thread a kromě příspěvku číslo 492, strana 31 (sorry nevím jak sem dát ten odkaz) jsem se toho moc nedozvěděl. Budu sklízet indoor a chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s použitím skříně jako místa pro sušení. Vzduchotechnika by měla být dostatečná, tak si myslím, že by to mělo jít. Nebo se nemá větrat, aby to nevyschlo moc rychle?
Dále potom co s listama? Kdy je střihnout a které? Děláte to všichni tak jak v tom příspěvku? Díky za názory.
raymond: klidně suš v bedně, nařiď spínací hodiny ať ti třeba jednou za dvě hodky 10 minut zafuněj, záleží na vlhkosti, ale aby tit ot nesplesnivělo, tak pohyb vzduchu bude dobrej ...
Pomalu usušit a pak to trochu nechat uležet pro lepší požitek ... muj názor
co tak koupit nejakou plastovou bednu o velikosti metr krychlovej ? do te rozvesit vetve s palicemi. na jednu stranu tomu foukat cca jednou za hodinu treba 5 minut ... a z druhe strany pachac. to by melo byt podobne jako ve skrini na pest ne ? dikec.
! PAL TO !
první sklizeň, druhá sklizeň, třetí sklizeň, čtvrtá sklizeň, pátá sklizeň .............. poznáš, jak život rychle utíká
ako najkvalitnejsie susit a skladovat? Velice vela sa tu rozobera rychlosusenie a stran na citanie je hafo. Casom precitam do konca celu tuto temu. Dik za odpoved
to ze sa niekedy hlupo pytam neznamena ze cakam rovnaku odpoved. Forum luskam kazdy den aby som sa ucil na chybach a radach druhych
To se mi taky kolikrát stalo...Sušil jsem to sebe líp a stejně to nemělo tu správnou vůni jak by mělo... Řekl bych že to bude souviset s rychlostí sušení.. Schne ti to moc rychle.. Já to vychytal tak, že to ještě lehce vlhký naházím do papírovejch krabic, kde to dosychá pomaleji a nepřeschne to..Sklenice už nepoužívám, jelikož mi to v tom kolikrát zasmrádlo a dost často chytlo plíseň, a to i přez to že jsem to několikrát denně otvíral...
Takže sušit pomaleji a hlavně nepřesušit...V ničem jiném by to být nemělo..
Cim dlhsie tym lepsie, nie ze by to bola novinka. Minuly out mi schol skoro 2 mesiace v zahradnom domceku do polky novembra, mal som cas. Vysledok luxusny. Doma sa to snazim natiahnut na viac ako 2 tyzdne pokial sa to da. Teraz si oddelim kutik v kupelni a budem mat kumbal volny. Pri odtahu je to na prd a zabera mi to kumbal. tak som stary prazdny filter obalil filtrom do digestora a dal nan maly PC vetracik nech si to tam cirkuluje. Napochyta pach na 100% , ale pochyta to znatelne a nikoho to neobtazuje. + je tam tma a v zime bude celkom chladno. a samozrejme vlhko.