Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Nejlepsi puda, hlina, substrat...tipy jak na to .
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 33 34 35 36 37 »
Autor
Téma 
Skippy
Nový Člen

Karma uživatele Skippy - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 545

chci se zeptat jestli treba muzu smichat coco substrat od plagra +zizalky +guano+perlit..diky

Old Post 01-06-2011 v 16:33 PM
Skippy je offline   Profil uživatele Skippy   Find more posts by Skippy   Foto galerie člena Skippy   Click here to Send Skippy a Private Message   Add Skippy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 546

citace:
Původní příspěvek od Skippy
chci se zeptat jestli treba muzu smichat coco substrat od plagra +zizalky +guano+perlit..diky

určitě dobrá volba-akorát s tim guanem opatrně-rovnoměrně zapracovat-lepší trochu méně, než rostliny spálit-prostě držet se návodu: Guanokalong v prášku má tuším 3-5g guana/ litr substrátu...pokud budeš chtít používat i jiná hnojiva, tak raději ty 3g/litr

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Old Post 01-06-2011 v 16:47 PM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Skippy
Nový Člen

Příspěvek č. 547

ok diky moc..budu se snazit se nejak trosec experimentovat 2x rizecky na balkone white russia a ak47..tak jsem zvedav..jen ete prave prmyslim uz nad puda mix bat to uz bych nemusel michat s tim guanem a bat se ze to prezenu a nemsel uz nic pridavat.. ale pak nvm cim pak hnojit nejake rady ete pak par vitaminu premyslel jsem nad fishmixem postrik..ale nvm je to muj prvni balkon pred tim jsem mel jen out prirodu bez hnojiv jen neco na start a sel jsem to pichnout do zeme a pak jen skosit.. diky moc za radu jsem rad za kazdou

Old Post 02-06-2011 v 07:25 AM
Skippy je offline   Profil uživatele Skippy   Find more posts by Skippy   Foto galerie člena Skippy   Click here to Send Skippy a Private Message   Add Skippy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Skippy
Nový Člen

Příspěvek č. 548

jinac asi hnojit budu od biobizz bio grow, fish mix a potom bio bloom a top max..doufam ze to neudela neplechu s tim guanem nebo tak..:/

Old Post 02-06-2011 v 10:26 AM
Smajda92
Nový Člen

Karma uživatele Smajda92 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 549

Zdravím vás groweři ... chcem sa opýtať či z vás nikto nemá skúsenosti z hlinou z lesa (hrabankou)? Mám ju doma strašne moc tak či sa dá nák využiť ? )

D D

Old Post 12-06-2011 v 14:24 PM
Smajda92 je offline   Profil uživatele Smajda92   Find more posts by Smajda92   Foto galerie člena Smajda92   Click here to Send Smajda92 a Private Message   Add Smajda92 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
prysk
Stálý Člen

Karma uživatele prysk - 73% PěstitelskáKarma uživatele prysk - 73% PěstitelskáKarma uživatele prysk - 73% PěstitelskáKarma uživatele prysk - 73% PěstitelskáKarma uživatele prysk - 73% PěstitelskáKarma uživatele prysk - 73% PěstitelskáKarma uživatele prysk - 73% PěstitelskáKarma uživatele prysk - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 550

Myslim si, že hlina z lesa je uplně na <I> , protože je kyselá.(pokud se mýlim, tak mě zkušenější opraví)

2011-Autoflower

2011-Balkon+zahrada

2011-Indoor 150w-Satori+Aurora B

2013 - 250W Hydro

2016 - 150W

Old Post 12-06-2011 v 14:55 PM
prysk je offline   Profil uživatele prysk   Find more posts by prysk   Foto galerie člena prysk   Click here to Send prysk a Private Message   Add prysk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mooncalf78
Nový Člen

Karma uživatele mooncalf78 - 23% Pěstitelská

Příspěvek č. 551

Zdravím,

chystám se na svůj první grow. chtěl bych zkusit vypěstovat na balkóně 2 rostlinky (Super Lemon Haze a Vanilla Kush). Teď řeším složení hlíny. Pročetl jsem FAQ a celej tenhle megathreat (uff). Opsal jsem si asi 3 recepty, co tady padly. Před chvíli jsem se vrátil z Bauhausu a Hornbachu po 4h procházení regálu často plných sraček (doslova ). Bohužel jsem zjistil, že tam v podstě nic, o čem se tady mluví, nemají. V Bauhausu mají v pouze produkty od Agra, který tady všichni kritizují. V Hornbachu mají kormě Agra ještě Floria a FloraSelf. Vůbec tam nemají kokos ani žížalí humus (ptal jsem se). Zatím jsem koupil (na dva 9l květináče):

- 3 l Perlitu
- 5 l Keramzitu (8-16 mm)
- 20 l Floraself Zahradnický substrát (pH 5 - 7, EC 1.2 max., rašelina + humus, obohacena živinami na 3-4 týdny včetně mikro prvků)
- 3 kg Floraself Zahradní hnojivo Nature (5% N, 5% P2O5, 4% K2O, rostlinné látky z výroby potravin, nápojů a krmiv, masokostní moučka, moučka ze štětin a chlupů, vinasa, guano z mořských ptáků)

Původně jsem chtěl udělat mix. zahradní substrát 40%, 20% kokos, 30% žížalí humus, 10% perlit.

Teď přemýšlím, že mixnu 70% zahradní substrát, 15% perlit, 15% Floraself hnojivo, keramzit na dno. Ale netušim, co to udělá. Hlavně to hnojivo, jestli toho není moc. Má cenu shánět žížaly nebo kokos? Co si o tom myslíte?

Pokud něco chybí, tak mi prosím poraďte, kde se to dá v Brně sehnat. Pokud to není nezbytný, tak si to nechci nechat posílat poštou.

A off topic ale zásadní otázka. Jak moc je pozdě s výsatbou ven (balkon - jižní strana)? To co chci pěstovat, údajně roste 9-10 týdnu, tzn. do začátku října. To by se mohlo stinhout ne? V Brně je vždycky tepleji než ve zbytku republiky.

A ješte jeden offtopic 2 - Můžu do takovýho mixu dát rovnou semínko? Do toho 9l květináče? Nebo je zásadní to přesazovat, jak se píše ve FAQ, aby kořeny nerostly moc rychle dolu?

Dík za každou dobrou radu.

Old Post 17-07-2011 v 18:48 PM
mooncalf78 je offline   Profil uživatele mooncalf78   Find more posts by mooncalf78   Foto galerie člena mooncalf78   Click here to Send mooncalf78 a Private Message   Add mooncalf78 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mooncalf78
Nový Člen

Příspěvek č. 552

No s tim hnojivem to je blbost, už jsem se dostal k návodu 50 - 90g/m2 Ale pak by asi bylo dobrý sehnat ty žížali. V H. a BH. měli ještě všechny druhy lejna (kůň, kráva, slepice). Ale to asi není ono že? Dají se ty žížaly něčím nahradit? Nebo se na to vykváknout a dát tam jen substrát a perlit a po těch 3 týdnech to začít něčím hnojit (nevím ještě čím)?

Old Post 17-07-2011 v 19:02 PM
mooncalf78 je offline   Profil uživatele mooncalf78   Find more posts by mooncalf78   Foto galerie člena mooncalf78   Click here to Send mooncalf78 a Private Message   Add mooncalf78 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 553

citace:
Původní příspěvek od mooncalf78

Pokud něco chybí, tak mi prosím poraďte, kde se to dá v Brně sehnat. Pokud to není nezbytný, tak si to nechci nechat posílat poštou.

A off topic ale zásadní otázka. Jak moc je pozdě s výsatbou ven (balkon - jižní strana)? To co chci pěstovat, údajně roste 9-10 týdnu, tzn. do začátku října. To by se mohlo stinhout ne? V Brně je vždycky tepleji než ve zbytku republiky.

A ješte jeden offtopic 2 - Můžu do takovýho mixu dát rovnou semínko? Do toho 9l květináče? Nebo je zásadní to přesazovat, jak se píše ve FAQ, aby kořeny nerostly moc rychle dolu?

Dík za každou dobrou radu.

No...nejlepší by bylo, kdybys zašel do Growshopu, a tam si koupil nějakou zeminu. (plagron, Canna), ale jiank, to co tu píšeš, neni špatný bude Ti stačit jen substrát, perlit a popřípadě nějaký ýiviny do toho (komský hnuj atd.) no a časem bych koupil nějaký to hnojivo na růst (doporučuji Plagron Alga Groow, nebo levnější hoštické hnojivo s guanem)

Balkon na jih je nejlepší volba. Ale zasadil bych co nejdříve. Holt nebudeš mít moc velký kytky. Ale jinak nevidím problém

Ono je to v podsatě jedno. Ať jsem to přesazoval, nebo nechal od začátku v jednom květníku, Nikdy jsem neviděl nějaká větší rozdíl.
Ale doporučil bych Ti si to alespoň přepěstovat v Jiffech. A pak to i s jiffem hodit do květníku

Hodně štěstí, kdyby něco, pm Pm pM PM

Ať je Jaro, nebo Zima, pěstování na okně je vždycky prima
Nekonopné pěstování 2012,2013,2014,2015,2016
Outdoor reports NL,TT,LB,SDxD,Op,PS,SQ
"Gram praxe je lepší, než tuna teorie"

Old Post 17-07-2011 v 20:22 PM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mooncalf78
Nový Člen

Příspěvek č. 554

>frek
Dík za rady. Nakonec jsem vyměkl a vsadil na jistotu - zjistil jsem, že 15 min od baráku mám growshop (MyGarden). Tak jsem koupil Plagron Royalty mix. Sháněl jsem i ty Jiffy (v growshopu neměli) a nakonec sehnal za 1,5 Kč /ks Ovšem jak pročítám fórum, tak jsou tu zase strašně rozdílný názory na klíčení. Na mandalaseeds píšou o Jiffech:

citace:
Sadbovací Jiffy válečky, rašelinové kosty a ostatní typy startovacích pomůcek s alkalickým pH zamezují klíčení konopných semínek. Některé substráty, jako například kokosová kůra, mohou být také předhnojené a mít vysokou úroveň EC (solí). Neupravená kokosová kůra často obsahuje toxické úrovně sodíku a chlóru a také bývá znečištěna fungicidy a pesticidy. Jestlliže jste při použití určitého produktu dosahovali špatných výsledků, neměli byste ho nadále používat a přejít na rockwool nebo hlínu.

Jiffy co jsem koupil mají tyhle hodnoty (od výrobce):

pH 5,5 ± 0,5 a vodivost výluhu 1,25 ± 0,25 mS/cm

Je to pH ok? EC je trochu vysoký nebo je to ještě v normě? Royal mix má EC 1.8-2.2. Ale rozhodně se mi nechce jet shánět ještě nějakej light-mix, ale zase jedno semínko za skoro 200 Kč... Co radíte?

Old Post 18-07-2011 v 17:02 PM
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 555

jojo, pH je akorát, a EC jsem nikdy neřešil, a řešit nebudu
Stačí Ti ten Royal. Mám ho taky a je super. Akorát když paří slunko, hodně rychle vyschne

Old Post 18-07-2011 v 19:33 PM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mooncalf78
Nový Člen

Příspěvek č. 556

Ok, na nějakým fóru psali, že EC 1.2 - 1.4 je ok pro začátek, takže semínka už jsou v Jiffech

Ještě jsem řešil vodu, protože jsem zjistil, že to, co teče z kohoutku v Brně i po odstání, má pH víc jak 7,5. Tak jsem to prohnal filtrační konvicí (Brita) a spadlo to asi na 6.5, pak jsem tam dal ještě pár kapek jablečnýho octa a teď je kontrolní roztok pěkně žlutozelený, pH tak kolem 6-6.2. Tím to budu asi zalívat i v růstu (po kontrole co poteče z hlíny).

Na Jiffy jsem cintal vodu dokud sály, když z nich začlo týct, tak jsem přestal. Semínko jsem dal tak do 7 mm dírky a zlehka přihrnul hlínu a nechal minidírku, že vidim vršek semínka Na zdejších fórech se většina přiklání k tomu semínka nechat klíčit přímo v hlíně, tak to snad bude ok. Jestli do 48h nevyleze ani jedno, tak se pujdu picnout :-D

Old Post 19-07-2011 v 13:31 PM
frek
Stálý Člen

Příspěvek č. 557

citace:
Původní příspěvek od mooncalf78
Ok, na nějakým fóru psali, že EC 1.2 - 1.4 je ok pro začátek, takže semínka už jsou v Jiffech

Ještě jsem řešil vodu, protože jsem zjistil, že to, co teče z kohoutku v Brně i po odstání, má pH víc jak 7,5. Tak jsem to prohnal filtrační konvicí (Brita) a spadlo to asi na 6.5, pak jsem tam dal ještě pár kapek jablečnýho octa a teď je kontrolní roztok pěkně žlutozelený, pH tak kolem 6-6.2. Tím to budu asi zalívat i v růstu (po kontrole co poteče z hlíny).

Na Jiffy jsem cintal vodu dokud sály, když z nich začlo týct, tak jsem přestal. Semínko jsem dal tak do 7 mm dírky a zlehka přihrnul hlínu a nechal minidírku, že vidim vršek semínka Na zdejších fórech se většina přiklání k tomu semínka nechat klíčit přímo v hlíně, tak to snad bude ok. Jestli do 48h nevyleze ani jedno, tak se pujdu picnout :-D

Tak u nás v Praze máme pH vody taky něco kolem 7,3. Takže vždycky nechám odstát a koupil jsem si kys. dusičnou. Pár krát jsem ji přidal do vody no a pak sem se na to vykašlal...Přeci jenom je mám na balkoně a nejde mi o výnos ale jen o krásný pohled na kytičky

A ještě k tomu klíčení. Letos mi to lezlo z těch Jiffů asi 14 dní, ale vylezlo skoro vše a roste to rychle

Old Post 19-07-2011 v 15:34 PM
necumaubal
Nový Člen

Karma uživatele necumaubal - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 558

ahoj
Chci se zeptat na poměr perlitu/kokosu jestli je doporučené nějaký poměr.Děkuji za odpověď

Nečum_a_ubal

Old Post 09-08-2011 v 23:03 PM
necumaubal je offline   Profil uživatele necumaubal   Find more posts by necumaubal   Foto galerie člena necumaubal   Click here to Send necumaubal a Private Message   Add necumaubal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
big daddy grow
Nový Člen

Karma uživatele big daddy grow - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 559

zdarec. chcel by som sa opytat ci mam dobre zlozenie pody alebo treba niaku zlozku pridat:
-Plagron kokos-udrzuje stale ph 5,5-treba ph niak upravovat alebo vyhovuje.
-keramzit
-perlit

Old Post 16-08-2011 v 06:34 AM
big daddy grow je offline   Profil uživatele big daddy grow   Find more posts by big daddy grow   Foto galerie člena big daddy grow   Click here to Send big daddy grow a Private Message   Add big daddy grow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Celller
Stálý Člen

Příspěvek č. 560

citace:
Původní příspěvek od big daddy grow
zdarec. chcel by som sa opytat ci mam dobre zlozenie pody alebo treba niaku zlozku pridat:
-Plagron kokos-udrzuje stale ph 5,5-treba ph niak upravovat alebo vyhovuje.
-keramzit
-perlit

Zdar, jakykoliv kokos si udrzuje PH podle PH zalivky- kokos je pasivni hydro- neobsahuje zadne ziviny..., tzn. ze by si mel PH merit pri kazdem michani zalivky, do kokosu idealni PH od 5,6 do 6,0...

perlit do toho nedavej, kokos je sam dost vzdusny, a prebytek zalivky pusti sam ven z kvetinace...

keramzit muzes pouzit jako drenaz na dno kvetniku, treba ve vrstve 5cm, dobre je keramzit "napufrovat"- vymyt z nej necistoty a nechat ho nalozeny ve vode s upravenym PH prave na tech 5,6 aspon 24hod. Ono uz se to pak doupravi zalivkou.

Jinak kokos neni potreba s nicim michat/ ovsem velice dobre medium je kokos+ hlina 1:1 - dobre prijima zalivku, je vzdusny a mlade rezy nespalis... nikdy nezapominej na PH, zde by bylo dobre kolem 6,0

Kazdopadne je lepsi postupne presazovat do vetsich. Takze rezy do 0,5l kelimku od piva, nechat prorust a nasledne presadit treba do 6l.

Old Post 16-08-2011 v 10:26 AM
Celller je offline   Profil uživatele Celller   Find more posts by Celller   Foto galerie člena Celller   Click here to Send Celller a Private Message   Add Celller to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Celller! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:51 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 33 34 35 36 37 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás