Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak jasne ale ja mam growshop nejbliz az v Brne a i tak je toa si 80km..tak i kdybych koupil ten 3% tak tam toho muzu dat 10x tolik a ma to stejny efekt ne?..takze asi 100kapek
neni peroxid h202..sem na chemicke skole uz 4tym rokem...tak bych se moh juknout tama naredit si 30%...uz sem nad tim premyslel vickrat co vsechno s tama pokrast aby se to hodilo...tak zatim mam jen pipetu a vodarko
A jinak diik
přesně to co tobě, se mi dělo na listech u kytky, u které sem měl na zkoušku namícháno 1/5 objemu rašeliny a zbytek smes zeminy pH 6-7. Zkus přisypat na povrch půdy trochu dolomitu, nebo prolít pH+ (KOH)
marihuana není droga, je to posvátná bylina, která poodhaluje filozofii života...
nerad do této sekce přispívám, pač to vždycky znamená nějakej problém, tentokrát si opět nevím rady s identifikací problému: V zápase s plísní (viz thread: Je to plíseň (Kuprikol nepomohl)) jsem na kytky aplikoval postřik H2O2 v 1% koncentraci, pak postřik Kuprikolem a v poslední době i postřik Previcurem. Na kytkách se objevilo Padlí, proto byly postříkány roztokem jablečného octu s vodou (podle GetRightovy studie o Padlí na HomeGrown420 -- Powdery Mildew, a Study by GrowRight) v koncentraci 2 čajové lžyčky na 500ml vody. Může to vypadat, že ty kytky strašně mořím chemkama, ale bylo to v poměrně dlouhém časovém rozestupu. U kytek jsem denně a kontroluji pH, EC, teplotu i vlhkost. Všechny hodnoty jsou v normálu:
max. teplota 27°C (den)
vlhkost 35% - 40%
strava: Metrop MR1, Amino Root, Cal Green
systém: NFT, ale mají to v menším rozsahu i sousední rostliny v perlitu.
Holky jsou přesně týden na 12/12. Toť úvod abychom vědeli, na čem jsme. Teď k problému: na listech se mi objevují drobné žluté ďubky -- nejsou to pouze flíčky, jsou to i povrchově znatelné miniaturní průhlbinky, viz. přiložené foto. Nevyskytuje se to na úplně všech listech, ale nelze říct, že by byl výskyt nějak klasifikovatelný (na vrchních / spodních), prostě někde je to i na spodních, nekde na vrchních, atd. Na některých listech se konečky mírně kroutí směrem nahoru a schnou za přítomnosti hnědých skvrnek, jež vypadají jako spálené od lampy, ale nejsou, protože to na těch lístcích bylo už když byly hodně malé. Na předposlední fotce je vidět, jak to ďubkování vypadá ze začátku.
Pomozte mi, prosím, identifikovat a nejlépe i řešit tento problém. Díky moc.
ty skvrny od grizzlyho mi připadaj jiný. nebo možná jestli časem i tyhle zhnědnou? asi ale ne
jako když se mrknu na detail tak to vypadá že je něco ve vzduchu a to něco je rozežírá
jinak hele ale u grozlyho to je asi vápník a tady bych tipl vápník a svilušky. vzhledově to tak vypadá. koukni se zespodu listů...ale toho by sis asi všiml. ještě pak bor a když už ani to ne tak...
preventivně bych dal nějakej postřik na škůdce a třeba to zabere