Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
A ještě něco: když jsem stříhal doma nad papírem velké a další neokrystalkované listy, furt z kytky něco padalo, koukám a oni mšice. Těch sviní tam byly stovky!!! Tak si říkám: no nic, zaschnou, zpopelním je. Druhej den přijdu do koupelny (suším ve sprcháči, protože je u mě 13ti letý synovec) a koukám n avaničku sprcháče... nějak se jim sesychající rostlina nelíbí a tak padají. No špica, zapnul jsem sprchu... a druhej den znova, dneska zase a zejtra to opět zopakuju.
Ale že se mi ulevilo, že mi tam nebudou přisychat °;-)
nemam kde susit, tak jsem odrbal listy a stonky s palicema nakratil na cca 30cm. udelal jsem otypky po asi deseti vetvych to zabalil do novin a strcil pod postel. kytky maj tmu a teplotu kolem 20stupnu...... myslite ze je to ok?
Já používám ICE green tea s thiaminem a po 5 dnech jsem suché paldy po důkladné manikůře narval do vzduchotěsné nádoby a zbylé vlhké paldy jsem dosušil v temnu(1 den) poté umístil taktéž do vzduchotěnsé nádoby. Pokud po otevření nádoby zjistím, že je to vlhké, jemně ji na pár hodin pootevřu. Pokud to bude až moc suché, tak do ni vložím jeden plátek jablka(pokud možno tak, aby se jablko nedotýkalo paliček-já mám ve víku vzduchovou bublinu, do které nacpu akorát 1 plátek) Po 1-2 dni paličky nasajou velice příjemné aroma. Letos se mi to vlice osvědčilo a bučo chutná i voní mooc mooc příjemně a ne ajk suché seno...DOPORUČUJU!!!
Původní příspěvek od kore nejlepsi je to dat k nekomu na pudu,vydrži to tam i 2 roky..pokud to nestačíš vyhulit
No tak o tom by se dalo polemizovat..já měl Jednu kytí na sušení na půdě a musel jsem to dát do místnosti s pokojovou teplotou ,protože na půdě je zima a ta průměrná vlhkost tam taky asi nebyla nejlepší ,takže to docela férově začalo chytat plíseň.
tekknou: jo, to mas s tou pudou pravdu, susil sem tam taky driv (a v pohode), i minulej rok, akorat sem byl linej prostrihat listy, nebo to rozdelit na vetve, a jak prselo v zime, tak tam bylo vlhko jako prase a plisen toho znicila docela dost, mel sem ty kytky poveseny v celku a jak byli vetve na sobe a neluftovalo to, tak to zplesnivelo ale moh sem za to i ja a hlavne moje lenost
to Celller:
jj přesně jak říkáš loni jsem taky na půdě sušil a plíseň začaly chytat jen ty stromy nejvíc nabalený zelenou massou a neprostříhlým listí z důvodu podzimní lenosti
To mě do cela nas,,,škoda pěkných bambulí
A když chčije o to je to horší minimální izolace tkž. vlhko jaxsviň ještě přez větračky..
Letos jsem tam nechal sušit ákaso a taky sem tam taková decentní plíseň ,ještě že jsem to včas čeknul a dal dosušit jinam kde se teplota pohybuje okolo min, 17 a max, 24
Teď v nejbližší době se doufám dokopu k tomu abych to uskladnil ,ale ještě to chce nějakou pomerančovou a mandarinkovou kůru!
tekknou: budes susit s kurou? nebo nakladat palice (curing) do nejakeho piti? Nekde sem to tu cetl, ze kdyz nalozis palice do nejake limonady na tyden a pak ususit, ze by to melo ziskat takovou chut
Celller:
hele tak díky za typ , ten curing určitě zkusim..
už jsem viděl takový curingový pití ,na jednej akci u jednoho týpka na chalupě ,měl tam zamraženou flašku zelený a v tom v celku naložený šišky, stálo mu to naložený asi něco přez rok na mrazáku ,nebo možná ještě dýl tjo. ,co si teda pamatuju podle řeči ,ty panáky pak byli celkem vražedný
Zdravím.
Po skušenostech z minulé sklizně,kdy se mi přehršle pálení válelo po sušácích na prádlo a teplota v mistnosti nebyla zrovna optimální jsem se pro letošek rozhodl pro sofistikovanější způsob sušení viz.foto.
Jak je patrné,celá konstrukce je ze dřeva potažená černým igel.
Rošty jsou s trochou šikovnosti zasunovací.
Původní místo větráku(který samo funí pryč z prostoru,pasivní nádech v dolní části.)byla nejspíš lednice,výkon neznámí.
Rozměry:1m.x1m.x1,30m.
Po usušení letošní sklizně hodlám tento prostor využít jako pěstírnu-abych se o dlouhých zimních večerech nenudilWataž ještě není známa,nejpíš 400w.možná i více
Vzhledem k tomu, ze sklizim postupne paldy odspoda nahoru az po topky, osvedcilo se mi suseni v papirove tasce polozene nabok...je to ve tme a schne to hezky pomalu.....postupne se zmensuje objem ususeneho....a pak pridavam nove sklizeny paldy,ktery tomu sussimu vraci ten cerstvy nadech....pravidelna kontrola plisne je samozrejmosti....po tejdnu to cely promicham zasse polozim nabok a pridam novy paldy....doba schnuti zavisi na dylce sklizne ale odhaduju to tak na 3 nedele....a paldy sou krasne vlahy, hebky, ne presuseny ani nedosuseny...to se mi osvedcilo......skladuju v mrazaku narvany ve sklenici nebo krabici od mlika stazeny izolackou treba i dva roky a nemyslim si ze by dochazelo k velkejm ztratam kvality...
quido: no rychlost suseni zavisi na vlhkosti a teplote, ja sem minulou urodu susil pri 20°C a asi 30% vlhkosti, zhruba tech 14 dni. takze pokud sou na pude kde ted asi moc teplo nebude tak si myslim ze je to uplne normalni a ze si tam jeste nejakej tejden pobudou.
Ja som zasa niekde cital, ze v trave je okrem THC ja nejaka kyselina THC, ta je neucinna, ale bez pristupu vzduchu sa aj ona meni na aktivnu latku. Takze mozno by bolo zaujimave susit vo vakuu. myslim, ze aj existuju takke susicky. na drevo a tak.
A ako by dopadlo zamrazit prave zozbieranu marihuanu, a vyuzit ten efekt, ze (napr. v zime date do mrazu mokru hanru, a ked zmrzne, tak ju date znova do miestnosti a je sucha) proste to vyuzit manicke.
A na to CO2 sa skusim pozriet este po fore, ale ak ma niekto skusenost moze prispiet.
Aby si niečo dosiahol, tak musíš proste makať. Lúza
Zdravim...sklizeň je za pár dní tady a teď nevím jak budu sušit..Bydlím v paneláku takže moc možností nemám..Přemejšlel jsem o tom že bych sehnal nějakou velkou papírovou krabici (od televize apod.) a dal to do sklepa..Ale někde tady na G jsem četl,že to není dobrý,protože ve sklepě je vzdušná vlhkost(možná že to bylo v tomhle threadu)..další možností pro mě by bylo už jenom sušení v bytě..to bych mohl jenom na jednom místě a to v komoře (nemyslim "špajz")je tam tma a sucho ale taky je tam pokojová teplota..tak nevím jestli je to taky dobrý...přesnou teplotu nevím ale myslim že se bude pohybovat tak kolem 20°C..Kam by jste to dali sušit vy?nechtěl bych po tom všem snažení mít ze svojí travky nějaký přesušený seno...Předem dík za rady..