Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Přestože ještě ratolesti nemáme (na to mám ještě čas), se dovoluji vmísit do diskuze. Rozhodně svým dětem nic zatajovat nebudu. Ani mně naši nikdy nic nezatajovali, i když jsou oba nekuřáci a na kouření mají svůj názor, tak jim moje bylinková mastička pomáhá. Ale to jsem trošku odbočil. Vraťme se tedy k těm dětským otázkám. Nemyslím, si, že by děti měly vyrůstat ve světě zatajování a lží. Nicméně bych chtěl poděkovat za výše zmíněný příspěvek od CELKA. Velice mě pobavil a teď vím, jak se mám zachovat vůči nim, alespoň dokud nevyrostou. V pozdějším věku je to asi už o komunikaci. Dávat příklady, ať už dobré, nebo i o lidech, kteří moc dobře nedopadli (a že jich v mém okolí je, jako máku mezi zubama, když jíte bramborové šišky). Každopádně budu mít levnou pracovní sílu. Na jarní rytí záhonků apod. (No..., levnou, ono krmit dva hladový krky určitě tak levný nebude).
bruno.kudrna jak říka tady Barush, rekni ji že je lepší si nakoupit seminka ktere tě vyjdou na par stovek a pak máš za těch pár stovek několik stovek gramů.
TZN Investice řekněme
1000 na semena
2000 hnojiva ochrany na kytičky atd...
Výnos 2 - 3 KG
Když by sis měl koupit huleni tak nechaš 100 - 250 za g tzn by tě 2kg vyšli i na 20 000 neli více.
Původní příspěvek od EvzenTulipan Přestože ještě ratolesti nemáme (na to mám ještě čas), se dovoluji vmísit do diskuze. Rozhodně svým dětem nic zatajovat nebudu.
No hlavně aby se dětičky ve škole moc nechlubily: "táta má takový vysoký kopřivy, ty pak suší a kouří" :-) Případně aby o výtvarce nenamalovaly krásné pěticípé listy.
Ono je to stejny jako s alkoholem-tedy pred detma pit ci hulit naprosto minimalne, nebo spis vubec. Vzhledem k tomu, ze pestuju hodne druhu bylinek, tak jsou to proste jen dalsi bylinky anebo koreni, tech par kyti se docela ztrati.....
Původní příspěvek od Itachi994 bruno.kudrna jak říka tady Barush, rekni ji že je lepší si nakoupit seminka ktere tě vyjdou na par stovek a pak máš za těch pár stovek několik stovek gramů.
TZN Investice řekněme
1000 na semena
2000 hnojiva ochrany na kytičky atd...
Výnos 2 - 3 KG
Když by sis měl koupit huleni tak nechaš 100 - 250 za g tzn by tě 2kg vyšli i na 20 000 neli více.
vem si na to kalkulacku, kazdopadne fakt libovej argument to se musi nechat muhehe ,muzu vedet kolik ti je?
Původní příspěvek od Makovecz Ono je to stejny jako s alkoholem-tedy pred detma pit ci hulit naprosto minimalne, nebo spis vubec. Vzhledem k tomu, ze pestuju hodne druhu bylinek, tak jsou to proste jen dalsi bylinky anebo koreni, tech par kyti se docela ztrati.....
No akorát je to trošku větší bylinka
Mě to naštěstí čeká, až za pár let. Teď v květnu očekáváme malou. To bude držka v louži.
Je jedno co hulíš. Záleží na tom, s kým to hulíš, ale když už, tak pořádně.
to já jednou když u nás byl brácha s rodinkou šel od bazénu na zahradu a pětiletá áďa na mě že kam jdu, sem řekl že zalejvat tak šla semnou. po tom co sme to všechno zalili tak sem si šel zalejt i kytky. sme ty kytky v pařáku pořádně prolili vodou, zapálil sem si a koukal sem jak se mi formujou paličky. přitom se áďa ptá co to je za kytičky, tak řikám že to jsou takový léčivý kytičky. ona hned, tak já trochu natrhám pro maminku jo?? sem na ni jen koukal a smál sem se)))) ta dětská nevinnost
"cejtim vůni tý trávy, miluju to tak hrozně moc. nemůžete to strávit, ty stavy žerete radši koks."
Mam dva maly demony zenskeho rodu 4 a 6 let a uz je to moc nezajima jako drive, po tom co jsem jim vstipil do hlavy ze jsou to rajcata, tak je nezerou, ale zaroven o tom nikde nevypravej a vubec se nezajimaj....no proste musite pestovat uz od jejich narozeni a vono to jde nejak samo....jinak samozrejme ze pani ucitelka vi ze tata mamu obcas v loznici muci ...hehe
po dlouhý době na groweru, a kápnu na takový téma...Taky sem dřív řešila - jak říct rodičům, že hulim, a tedka mi tu běhá malá cácorka. Zajímaj jí naštěstí jen kytky, který nějak barevně kvetou. takže to, co se děje na balkoně ji moc nezajímá. Všechno jí to splývá, chilli, chilli, chilli, ganja, fíkus, palma, kdesi cosi. Prostě je to zelený jako ten zbytek. tu vyjímečnost na první pohled žádný dítě nepozná, tak netušim, proč by se děti měly ptát zrovna na TUHLE KYTIČKU. čim víc se kolem toho nadělá a skovává se to, tim víc to ty děti přitahuje. Aspoň to si myslim.
víc než to, jak to vysvětlim malý mě dráždí to, že ta kytka už solidně vyčuhuje z balkonu
Ono když to roste na zahradě nebo ve fóliáku tak to děti moc nezajímá. Ovšem ve chvíly, kdy vás s tím zeleniskem objeví v dřevěné krabici, kde na to pere soda, začne je to sakra zajímat.
Původně jsem si myslel, že to před nima zatajím, ale to jsem se móc přepočítal. Kluci mají 9 a 6 let, prostě jsem řekl, že jsou to bylinky a staršímu se snažil vysvětlit, že to nemá nikde vykládat. Můžu jen doufat, že je to pro ně dost nezajímavý téma, prozatím .
pro mou 4 letou dceru jsou to (lecive) bylinky. vi, ze z nich delam vytazek, ktery uzivam a bere to jako neco uplne normalniho. vi, ze o tom nema mluvit, ale kdyz se ji ve skolce ptali, co delam, tak rekla, ze jsem zahradnik
kamaradovo syn to vyzvanil hned jak to zjistil a za chvily mu do baraku najelo 8 policejnch aut s psovodama. po zaplaceni pokut a pravnika byl o 100k lehci, takze synek asi letos k jezisku nic nedostane. : D
Znam cloveka co ma dva kluky 9 a 14 let, grazlove jaky si nedovedete predstavit ani ve snu , pred rokem kluci vyrazili sousedovi opet okno a otec je samozrejme za to serezal protoze se to stalo uz ponekolikaty a se sousedem nemel dobry vztahy , dokonce probihal mezi nima nejaky soudni spor.
Sice ho jeho deti primo hned neudali ale stalo se mozna jeste neco horsiho a ted je klukama uz rok vydiranej a musi jim davat normalne penize , kdyz si o ne kdykoliv reknou a boji se je uz trestat kdyz neco vazneho vyvedou.
Ten starsi uz normalne drze kouri pred tatou.Zadnej respekt.
Je z toho fakt zoufalej a nevi jak z toho ven ale pestovat bohuzel prestat nemuze.
Hodne blba situace ze to nechal tak daleko dojit a necha se manipulovat dvema spratky.
I kdyz ho docela lituju tak myslim ze si za to muze sam , spatna vychova...
EDIT:
Musi to nejak jeste vydrzet nez u nas to konopi konecne zlegalizuji , nebo musi pockat nez kluci dospeji a to muze trvat jeste dele
Naposledy upravil Madical-Strains 07-11-2018 v 11:56 AM
Výchovou to nemusí vždycky souviset. Moje mamka má kamarádku a ta vychovávala své syny stejně jako mě s bráchou. My dva jsme byli v pubertě celkem vklidu ale ti dva od té známe byly prý neskuteční. Podle mého v tom hraje velmi to, do jaké společnosti se děcka dostanou. Osobně být v jeho kůži, tak bych všechnu trávu tranportoval k někomu důvěryhodnému a pak grázlům do jejich 18let maximálně znepříjemnil život, pak vydědil a vyhodil z domu.
To sem mu taky radil aby zasadil u kamose.
To neni tak jednoduchy , pestovat u nekoho , je to mala vesnice a vetsina tam uz pestuje tak toho nechce mit zase moc a kdo nepestuje tak se bud boji nebo udava.
A u toho kamose co jsem tam jel Out letos ja tak u nej to nejde jelikoz je to ten soused co se s nim soudi